UEFA ispituje "rasizam u Podgorici"

Autor:

Englezi tvrde: "Rasističke uvrede u Podgorici". Iz tabora Crne Gore negiraju: "Nije tačno!". UEFA odlučila da ispita stvar.

UEFA ispituje "rasizam u Podgorici" Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučila je da istraži optužbe predstavnika fudbalske reprezentacije Engleske, koji tvrde da su pojedini igrači tog tima bili izloženi "rasističkim uvredama" sa tribina stadiona Pod Goricom u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Ovu vijest engleski mediji upravo su plasirali pod oznakom "udarna", navodeći da je Fudbalski savez Crne Gore na tapetu discplinskih organa UEFA zbog "rasizma" i bacanja objekata u teren sa tribina.

Prema tvrdnjama Engleza, igrači Deni Rouz, Rahim Sterling i Kalum Hadson Odoi, bili su izloženi rasističkom vrijeđanju sa tribina.

Odmah poslije meča, koji je njegov tim ubjedljivo dobio (5:1), selektor engleske reprezentacije Geret Sautgejt je rekao da je "definitivno čuo kako šikaniraju Denija Rouza", a riječ je o oponašanju majmunskih krika.

Njegov kolega, selektor crnogorske reprezentacije Ljubiša Tumbaković je, na pitanje novinara engleskih medija, rekao da nije čuo tako nešto i izazvao je gnijev Engleza.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Tagovi:

Ostale vijesti