• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAMO U BIH: Napustio fudbal zbog sudije!

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Mladi fudbaler Novog Travnika je u razgovoru za MONDO saopštio oduku da se povuče iz bh. fudbala nakon utakmice Prve lige FBiH protiv Viteza zbog suđenja Mirze Kazlagića.

 Ante Petrović napustio fudbal u BiH zbog sudije Mirze Kazlagića Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Potresi ne prestaju u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine!

Mediji su bili puni natpisa o utakmici između Olimpika i Veleža, prije ali i poslije meča. Svega je bilo, od "zaključavanja" stadiona do psovanja ustaške majke.

Ali, negativnosti je bilo i u Vitezu gdje je u derbiju začelja gostovao Novi Travnik.

Domaćini su slavili vrijednu pobjedu (2:0) koja je fudbalere iz Travnika još više pogurala prema ispadanju iz lige.

Gosti su kao glavnog krivca za poraz označili arbitra Mirzu Kazlagića iz Bihaća, čije je dijeljenje "pravde" posebno pogodilo Antu Petrovića (23) koji se nakon ovog meča odlučio prestati baviti fudbalom u BiH.

"Pogodilo me. Taj čovjek mi je ubio volju za fudbalom u ovoj državi. Kada sam igrao za GOŠK i borio se za ulazak u Premijer ligu BiH prije nekoliko godina isto je ovako sudio. Nemam stvarno više volje da nastavim. Malo ću odmoriti pa ću vidjeti šta dalje", rekao je Petrović na početku razgovora za MONDO.

Mladi fudbaler tvrdi da se čak i domaća publika pitala "šta to sudija radi".

"Ko god da je pogledao utakmicu malo bolje mogao je da vidi da smo bili puno bolja ekipa od njih. Čak su u i njihovi ljudi govorili 'šta ovaj čovjek radi'. Sjeckao nam je igru, dao je crveni karton Sabahudinu Petaku koji je pokupio loptu ispred njihovog igrača i odigrao povratni pas, nije bio ni klizeći start. Pokazao mu je crveni, nikome nije bilo jasno zbog čega", rekao nam je Petrović i potom otkrio šta je njemu i sagračima govorio arbitar tokom meča.

"Prilazio nam je i govorio 'recite još samo jednu riječ i idete vani', a niko mu ništa nije ni govorio. Jednostavno je išao da nas kartonira i sudio u njihovu korist da nas dobiju. Dao je i našem kapitenu žuti karton, to mu je treći i neće moći da igra u narednom kolu protiv Igmana. Sve to ima svoje zašto".

Njegovi saigrači, ali zaposleni u klubu, su pokušali razgovarati sa njim u nadi da će promijeniti odluku. Ali, od toga nema ništa.

"Pokušali su da me zadrže, ali moja odluka je takva i ništa me ne može ostaviti da igram ovdje. Imam planove za Njemačku i vidjećemo šta će se dogoditi", zaključio je Ante Petrović u razgovoru za naš portal.

Nažalost, tužnom razgovoru...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC