• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pokerom" golova, "zmajići" počeli kvalifikacije!

Autor mondo.ba

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine deklasirala je Moldaviju 4:0 (2:0) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine koje će biti odigrano u Sloveniji i Mađarskoj.

Odličan start izabranika Vinka Marinovića u novim kvalifikacijama za šampionat Evrope za igrače do 21 godine.

"Zmajići" su u utorak po teškom i natopljenom terenu "Grbavice" savladali Moldaviju rezultatom 4:0 (2:0), a najzaslužniji za trijumf bio je Zinedin Mustedanagić, dvostruki strijelac i asistent kod prvog gola.

S obzirom da je meč zbog snijega na sarajevskom stadionu bio prolongiran za sat vremena, uvodnih nekoliko minuta proteklo je u početnom ispitivanju snaga po lošem i nakvašenom terenu.

Prvi su u sedmom minutu zaprijetili gosti iz Moldavije, ali na sreću, u izglednoj prilici se nije snašao Vadim Gulseak.

Potom su izabranici Vinka Marinovića preuzeli inicijativu i stigli do prednosti u 23. minutu pogotkom Besima Šerbečića!

Fudbaler norveškog Rozenborga, u koji je stigao iz Radnika, odlično je pogodio na centaršut iz kornera Zinedina Mustedanagića za vođstvo "zmajića" - 1:0.

U 33. minutu poslije uigrane akcije iz slobodnog udarca sa distance je šutirao Mustedanagić izborivši samo korner, da bi u narednom napadu Ermedin Demirović šutirao iznad prečke.

"Zmajići" su zaslužili velike aplauze za igru, zalaganje i efikasnost, ali se danas na "Grbavici" okupilo "sramotno mali broj" navijača.

Mladi tim BiH je u finišu poluvremena povisio na 2:0 pogotkom Mustedanagića, koji je lijepo ispratio asistenciju Demirovića i pogodio suprotan ugao - 2:0.

Isti dvojac je već u 55. minutu razriješio sve dileme oko pobjednika.

Demirović je ponovo asistirao Mustedanagiću, koji je iskosa sa desne strane plasirao loptu u mrežu za 3:0, da bi potom Marijan Ćavar poslije solo akcije sa 17 metara postavio konačnih 4:0 za odličan start "zmajića" u kvalifikacijama za EURO 2021.

...
Izvor: Dailymotion/newsdm

Pored Moldavije, u ovoj grupi protivnici "zmajića" će biti i selekcija Velsa, Njemačke i Belgije, koji su i najveći favoriti za plasman na kontinentalnu smotru.

Bosna i Hercegovina (U-21): Vladan Kovačević, Jusuf Gazibegović (80. Petar Bojo), Besim Šerbečić, Zinedin Mustedanagić (82. Nardin Mulahusejnović), Vladan Danilović (69. Anel Šabanadžović), Ermedin Demirović, Marijan Ćavar, Amar Beganović, Selmir Pidro (79. Halid Šabanović), Nihad Mujakić, Nermin Hajdarević (69. Kristijan Stanić). Selektor: Vinko Marinović.

Moldavija (U-21): Ianos Brinza, Sandu Matesku, Ivan Voropai, Cristian Dros, Mihail Caimacov, Vadim Gulceac (81. Petru Neagu), Victor Stina (62. Nichita Iurasco), Vladislav Slivca, Artur Craciun, Vsevolod Nihaev (46. Cristian Nagornii), Maxim Cojocaru (82. Dan Ciobanu). Selektor: Vitalie Culibaba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC