• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK FMP: Reakcija na izjavu Mijailovića

Autor mondo.rs

Klub iz Železnika je objavio saopštenje - odgovor predsedniku Partizana.

 Saopstenje-FMP-odgovor-Ostoji-Mijailovicu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Dan nakon što je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović u oštroj izjavi za klupski sajt rekao da "nenasilne pristalice crno-belih nedavno opet nisu mogle da uđu u polupraznu dvoranu "FMP", oglasio se i klub iz Železnika.

Saopštenje, koje je potpisao direktor kluba Vladan Mitrović, prenosimo u celosti:

"KK FMP je vrlo uspšeno završio sezonu u prvoj ABA ligi plasmanom na šesto mesto i time obezbedio direktno učešće u Superkupu ABA lige pred sezonu 2019-2020. Ovaj uspeh je KK FMP ostvario sa izuzetnim mladim timom i pored odlaska nekoliko "starijih" igrača koji su bili nosioci u timu.

U jeku priprema za Superligu nakon uspešno odrađenog primarnog zadatka u ABA ligi, čelnik KK Partizan NIS pomenuo nas je u ponedeljak 25.03.2019. godine u svom "spontanom intervjuu". Zato smo prinuđeni da se oglasimo i pitamo javno čelnika KK Partizan NIS kojim povodom je pomenuo KK FMP i našu "polu-punu" dvoranu, a da nam pri tome nije čestitao zasluženu pobedu nad KK Partizan NIS u 22.kolu ABA lige.

Postoji više razloga zašto se "simpatizeri" KK Partizan NIS ne puštaju u našu dvoranu, a koje smatramo da bi trebalo da zna i čelnik KK Partizan NIS . No, da ne bi bilo nesporazuma, a i zbog javnosti, ponovićemo ih:

- Prvi razlog su propozicije takmičenja ABA lige, član 41.3 koji glasi: "Klubovima je zabranjeno organizovano dovođenje navijača na gostujuće utakmice".

- Drugi razlog je "reciprocitet". Naime, KK FMP je za utakmicu u dvorani "Aleksandar Nikolić" kada je domaćin bio KK Partizan NIS dobio samo jednu kartu. Mislimo da je zaključak jasan.

- Treći razlog proističe iz izjave čelnika KK Partizan NIS na Skupštini ABA lige održanoj 24.01.2019. godine u Laktašima. Tada je dotični čelnik u više navrata spomenuo da ne može da kontroliše navijače u slučaju lošeg suđenja za svoj klub (šta god to značilo) i da tu citiramo "ima više frakcija navijača". Takođe i u ovom slučaju se zaključak nameće sam po sebi.

KK FMP nije obavezan, niti će to ikada raditi, da javnosti u Srbiji i šire koja želi da gleda košarku, svaki put "priušti" uz to i najprostačkije uvrede na račun igrača, njihovih porodica, sudija i svih koji Vam nisu po volji. Toliko o "nenasilnim i neorganizovanim simpatizerima" Vašeg kluba i "pritiscima" kojima ste izloženi?

Na osnovu svega prethodno navedenog, najlepše molimo čelnika KK Partizan NIS da nas ničim izazvano ne meša u nešto što nas se ne tiče. Jednostavno ne želimo da učestvujemo u bilo kakvom "veštački" stvorenom sukobu, koji želi da izazove dotični čelnik KK Partizan NIS, uz razumevanje da je plej of ABA lige počeo i da ima razloga za nervozu, ali mi za to nismo krivi", piše u saopštenju FMP-a.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

NAJBOLJE BI BILO DA FMP I ZVJEZDA IGRAJU FINALE ABA LIGE I FINALISTI IDU U EVROLIGU

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC