• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak se zaleteo, pa stao! Ništa od četvrtfinala...

Autor mondo.rs

Đoković u Majamiju izgubio od tenisera koji mu sve češće stvara probleme - Bautiste Aguta.

Novak Đoković ipak neće igrati u četvrtfinalu Majamija!

Teško je bilo i pretpostaviti da je to moguće posle furiozne igre srpskog tenisera i osvajanja prvog seta za samo 33 minuta. Nažalost, u drugom se njegov rival razigrao, postajao sve bolji, hrabriji i nakon polučasovnog prekida zbog kiše eliminisao šestostrukog šampiona prestižnog masters turnira.

Posle dva i po sata borbe...

Novak Đoković /1/ - Roberto Bautista Agut /25/ 1:2 (6:1, 5:7, 3:6)


Deseti međusobni duel protiv španskog rivala (skor 7:2), Nole je počeo kao furija - "brejknuvši" protivnika na njegova dva uvodna servis gema. Tako je poslao jasnu poruku da je "živnuo" posle slabe partije u prošlom kolu protiv Argentinca Delbonisa...

Pri vođstvu srpskog tenisera 5:0, Agut je pokušao da izbegne "krompir" i u tome je uspeo, iako je Novak i tada izborio "brejk" (i set) loptu. Očekivano, što nije uradio tada, Novak je "rešio" u sledećem gemu, posle 33 minuta borbe u uvodnom setu...

A, u nastavku meča - prekid, uz drastično drugačiju sliku i epilog.


Agut je uhvatio ritam, zaigrao bolje i podignutim nivoom igre veoma namučio srpskog tenisera. Na početku su razmenili "brejkove", a zatim u "tvrdoj" borbi čuvali svoje servise sve do devetog gema (5:4), kada je počela kiša i oterala ih sa terena u momentu u kojem je Novak trebalo da servira za ostanak u setu...

Pauza je počela oko 23 časa po srednjoevropskom vremenu i trajala je oko pola sata.

Kada su se vratili na osušen teren, činilo se da je "brejk" osvežio našeg tenisera, ali opet nije to bio onaj Novak sa početka meča. Iako je pri rezultatu 5:5 imao "brejk" loptu i veliku šansu - nije je iskoristio, već se Agut odbranio, oduzeo Đokoviću servis i izjednačio u setovima - 1:1.

Pobednik ovog duela igraće protiv branioca titule, Džona Iznera. U tom delu "kostura" u utorak su veoma zanimljiv duel odigrali Hrvat Borna Ćorić (13) i Australijanac Nik Kirjos (33) i trijumfovao je Ćorić (4:6, 6:3, 6:2), čime je postao potencijalni Novakov rival u polufinalu.

Da bi se tamo našao, Hrvat će u četvrtfinalu morati da preskoči najprijatnije iznenađenje turnira, kvalifikanta Feliksa Ožea Alijasima, rođenog 2000. godine koji trenutno zauzima 57. mesto na ATP listi.

Podsetimo, u dosadašnjim mečevima u Majamiju, Novak je ovog marta pobeđivao u duelima protiv Bernarda Tomića (7:6, 6:2) i Federika Delbonisa (7:5, 4:6, 6:1).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC