• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogosavac: Dres Srbije sam sanjao, hoću EP za mlade!

Autor mondo.rs

Fudbaler Čukaričkog Miroslav Bogosavac prepun utisaka posle svog boravka u A timu srpskog nacionalnog tima.

 Bogosavac-o-reprezentaciji-Srbije-i-svom-debiju Izvor: MN PRESS
Nikola Milenković i Miroslav Bogosavac
Izvor: MN PRESS

Miroslav Bogosavac je protiv Nemačke debitovao za reprezentaciju Srbije, u remiju protiv višestrukog prvaka Evrope u Volfsburgu (1:1). Prvi duel kvalifikacija koji su "orlovi" igrali protiv Portugala u Lisabonu (1:1), levi bek Čukaričkog odgledao je sa klupe.

"Ne znam šta je teže bilo, da li igrati protiv Nemačke i čuvati Sanea, ili gledati duel sa Portugalom sa klupe. Ali, kompletan utisak je sjajan, i zbog debija, i zbog rezultata koje smo ostvarili. Velika mi je čast što sam bio deo srpskog tima na ova dva meča, nadam se da se neće završiti na ovome", utisak je Bogosavca sa turneje u Nemačkoj i Portugalu, koji je podelio na sajtu Čukaričkog.

Jesenas je Bogosavac dobio velike pohvale od tadašnjeg trenera Zorana Bate Mirkovića. Odgovarajući na pitanje da li je Bogosavac jedan od fudbalera kojih se Partizan lako odrekao, Mirković je odgovorio: 

"Izuzetan talenat, igrač koji mnogo zna fudbala, ima fantastičan osećaj za igru, sjajnu kombinatoriku za levog beka, ne znam da li u Evropi postoji takav igrač sa tim smislom za igru. Možda Marselo iz Reala. On, možda, nema neke druge stvari koje imaju drugi odbrambeni igrači, ali ako želite igru onda vam je on idealan".

Standardno dobrim igrama u Čukaričkom, vredni Bogosavac je zaslužio da bude pozvan u A tim Srbije.

Kaže da ga je prvi nazvao Luka Jović da mu čestita što je pozvan u nacionalni tim.

"Prvo sam saznao od ljudi u klubu, kad je stigao poziv u Čukarički, a potom me je nazvao Luka Jović. Vrhunski je igrač, sjajan momak takođe. Šta da kažem, ispunio mi se dečački san, još sam debitovao protiv vrhunske ekipe. Uz to, ostvarili smo i sjajan rezultat, a mogli smo i da pobedimo da smo iskoristili šansu prilikom vođstva od 1:0", rekao je Bogosavac o svom debiju prtiv Nemačke.



Srbija je dobro počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Zanimljivo, kada je Srbija poslednji put igrala na EP (bila je to tada zajednica Srbije i Crne Gore - 2000. godine), Bogosavac je tek počinjao da se interesuje za fudbal.

"Kad smo prošli put bili na šampionatu Starog kontinenta, imao sam samo sedam godina, sećam se toga kroz maglu... Sada imamo odlične igrače, vrhunski tim, red je da to iskoristimo. Bilo bi lepo da obradujemo naciju", kaže bek Čukaričkog.

Ima još jednu želju što se tiče nacionalnog dresa.

"Cilj mi je da sa mladom reprezentacijom osvojim Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu". 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC