• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić: Uz pun "Borik", vjerujem u prolaz!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Ako vjeruješ da možeš, onda si napravio najveći dio posla. Tako razmišlja šef struke Banjalučana Mirko Mikić pred revanš meč četvrtfinala EHF Čelendž kupa sa neuporedivo kvalitetnijim i bogatijim timom ČSM-a iz Bukurešta u Banjaluci.

 Mirko Mikić za MONDO o revanšu RK Borac - ČSM Bukurešt, četvrtfinale EHF Čelendž kup Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Trener rukometaša Borca m:tel Mirko Mikić nepopravljivi je optimista kad je u pitanju prolaz u polufinale EHF Čelendž kupa protiv rumunskog ČSM Bukurešta, koji u Banjaluku dolazi sa lijepom prednošću od šest golova - 25:19 (16:7).

Crveno-plavi su u prvom duelu u Bukureštu pokazali dva lica i odigrali dva različita poluvremena - u prvom je to bila lošija partija, ali drugih 30 minuta iz Rumunije, koja su pripala Borcu m:tel sa tri pogotka razlike ulijevaju nadu ljubiteljima rukometa da je "minus šest" dostižno u subotu u dvorani "Borik" (20.00).

"Ja sam uvijek optimista i mislim da uvijek možemo bolje. Ostaje naravno žal da smo lošije odigrali u prvom poluvremenu meča u Bukureštu, što smo donekle i popravili u drugom dijelu. Da smo tako igrali na početku, bila bi mnogo manja razlika, ali vjerujem da možemo nadoknaditi šest pogodaka u 'Boriku'. Nije ČSM Bukurešt još na nivou Lige šampiona i možemo da igramo s njima, iako jesu u ovom trenutku kvalitetniji", rekao je Mikić za naš portal.

Prema njegovim riječima, za podvig je neophodno da se poklopi nekoliko stvari - odlična partija svih banjalučkih rukometaša, loš dan Rumuna, gromoglasna podrška navijača u punoj dvorani...

"Taj preduslov oko pune dvorane 'Borik' vjerujem da smo već ispunili. Navijači će sigurno biti odlični, na svom smo terenu, nema povlačenja, igraćemo maksimalno agresivno. Moramo da stižemo razliku, ali nećemo srljati. Nećemo igrati 'grlom u jagode', već stpljivo i polako topiti prednost. Da bismo to ostvarili moramo odigrati odličnu utakmicu, odbrana mora biti sjajna, golmani na visokom procentu, a Rumuni da se 'utope' u atmosferi. To je neki idealan scenario u kojem Borac može da prođe. Međutim, poenta je da mi idemo na pobjedu, pa onda lagano, a ne pošto-poto da jurimo sedam razlike. Tokom samog meča ćemo vidjeti možemo li da stignemo, ja iskreno vjerujem da možemo. Tako ćemo se i spremati".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U prvom susretu najviše problema Banjalučanima napravio je lijevi bek Leonardo Sampajo Santoš, koji je bio strijelac osam golova.

"Nismo se spremali posebno za tog Brazilca, znali smo da je dobar već smo se više spremali za drugog "karioku" Selikanija Tešeiru, koji nije odigrao ništa posebno. Spremali smo se i za Rusa sa španskim pasošem Aleksandera Tjumenceva Barabaša, te brazilskog pivota Alešandra Pecera, koji je odigrao odličnu utakmicu. Dao nam je nekoliko neplaniranih golova, ali u drugom dijelu smo uspjeli sve njih da zaustavimo. Primili smo samo šest pogodaka iz igre i tri iz kontranapada pokazavši da možemo ravnopravno da igramo protiv njih".

Mikić ne očekuje da će rumunski tim nešto posebno mijenjati u revanšu četvrtfinala EHF Čelendž kupa.

"ČSM Bukurešt igra timski, dosta spuštaju loptu i tako će igrati u subotu u Banjaluci. Dosta njihove igre zavisi od Tjumenceva. Osim toga nemaju puno vremena za promjene. Danas su imali meč protiv Konstance (22:22), čeka ih potom put i sigurno će igrati slično kao u Bukureštu. Mi ćemo se spremati kao za svaki meč, s tom razlikom da sada imamo malo više vremena da se pripremimo", rekao je Mikić i dodao da na sreću nema kadrovskih problema.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Trener Borca m:tel smatra da njegovi igrači neće imati posebno veliki pritisak s obzirom da je predstojeći meč jedan od najvažnijih u posljednjih 14 godina.

"To je samo dodatni motiv, a nikako pritisak! Mi nemamo šta da izgubimo. Probaćemo da odigramo što bolje, da zabilježimo pobjedu, a ako se ukaže šanse da nadoknadimo razliku, daćemo sve od sebe. To je jedini ispravan put".

Mikić je skromno odbacio poređenja sa slavnim generacijama Banjalučana, koje su u grad na Vrbasu donijele trofeje evropskog prvaka 1976. i Kup IHF 1991. godine.

"To su bile slavne generacije, koje su bilježile vrhunske rezultate, a danas RK Borac nema nijednog reprezentativca BiH. Mi smo jedna ekipa bez pojedinaca koji se posebno ističu i to je suština i čar ovog tima. Sama činjenica da nas neko može porediti sa takvim veličinima, svakako da prija i predstavlja još jedan motiv da damo i posljednji atom snage protiv Rumuna".

Na kraju razgovora, Mikić je podsjetio i na humanitarni karakter dvoboja sa ČSM Bukureštu s obzirom da sav prihod od ulaznica ide na liječenje našeg sugrađanina Predraga Duronjića.

"To je dodatni razlog da Banjalučani dođu na utakmicu i prije svega pomognu tom čovjeku, a potom i nama jer bez njihove pomoći ne bismo mogli ništa da napravimo. Treba nam puna dvorana i ovim putem pozivam ljude koji vole rukomet, ljude dobrog srca da pomognu i Predragu i našim mladim momcima da probamo ostvariti što bolji rezultat", zaključio je Mikić.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Može

Taaaako je

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC