• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gran pri Banjaluka: Šriversova ponovo najbrža

Autor mondo.ba

Završena druga etapa brdske biciklističke trke.

Njemica Lia Šrivers i Italijan Đoele de Kozmo zadržali su žute majice i poslije druge etape devete brdske biciklističke trke "Gran pri Banjaluka 2019".

Šriversova je bila najbrža i u drugoj etapi dugoj 10,75 kilometara, koje je prevezla za 31:07 minuta, a najbolja takmičarka BiH Lejla Tanović imala je 13 sekundi sporije vrijeme. Treće mjesto zauzela je Slovakinja Martina Šihtova sa 21 sekundu zaostatka za pobjednicom.

"Odlično sam se osjećala i drugog dana. Čim pomislim da ukupna pobjednica dobija 80 UCI bodova dobijem dodatnu energiju, koja će mi biti neophodna u iduća tri dana jer slijede tri najteže etape. Kako sada stvari stoje, Lejla će mi biti najveća konkurencija, jer vidim da je i ona vrlo spremna", rekla je Šriversova nakon trke.

Najbolja biciklsitkinja BiH Lejla Tanović optimista je kada je u pitanju nastavak trke, jer tvrdi da se nije previše potrošila u uvodnim etapama.

"Mislim da imam šansu da pobijedim. Da sam imala više sreće slavila bih i u drugoj etapi, ali je jedna djevojka u finišu trke pala ispred mene, pa sam izgubila dosta vremena dok sam je zaobišla. Kako imam 348 bodova i zauzimam 98. mjesto na listi, 80 bodova koliko dobija pobjednica bi mi i te kako značili", rekla je Tanovićeva.

Za razliku od dama, muškarci su u prelijepom ambijentu tvrđave Kastel voizili krug više, tačno 12,9 kilometara. Mađar Andraš Parti je upisao etapnu pobjedu (31:46 minuta). Drugo mjesto baš kao i u prvoj etapi zauzeo je Federiko Ćeolin, a treće Rok Naglič sa po tri sekunde zaostatka.

S obzirom da je De Kozmo bio četvrti i došao u vremenu drugoplasiranog i trećeplasiranog, sačuvao je žutu majicu.

"Iskreno, malo sam iznenađen u kakvoj sam formi. Tek se vraćam poslije dvije teške povrede, loma jedne, pa druge ruke, tako da mi svaki bod za UCI listu i te kako znači. Ništa još nije gotovo, vjerujem da se svi čuvaju za subotnju kraljevsku etapu i da će ona odlučiti ukupnog pobjednika", rekao je De Kozmo.

Sutra je na programu disciplina "XCO", a u subotu dugo očekivani maraton.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC