• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Željezničar nije favorit protiv GOŠK-a"

Autori mondo.ba Autori Fena

Zanimljiva izjava trenera sarajevskih "plavih" Amara Osima pred duel 24. kola Premijer lige BiH u Gabeli.

Premijer liga BiH nastavlja se ovog vikenda nakon reprezentativne pauze, a fudbaleri Željezničara u nedjelju gostuju ekipi GOŠK-a iz Gabele.

Trener Željezničara Amar Osim ističe da je ekipe tokom pauze pokušala na fizičkom nivou podići nekoliko igrača, te da je za meč protiv GOŠK-a van konkurencije samo Sadiković, koji je povrijeđen.

"Sadiković se povrijedio i neće biti u kombinaciji za meč, a s druge strane Zec je spreman i izdržao je sve treninge u ovoj sedmici. Ne možemo reći da smo favoriti protiv bilo kojeg protivnika u ovoj sezoni. GOŠK nema velike finansije, ali to je klub koji se super snalazi i sigurno je da nam neće biti lako. Mi nemamo dobre rezultate protiv manjih klubova i sigurno je da moramo uložiti maksimum da dođemo do pobjede. Takav pristup smo i pripremali tokom čitave sedmice", izjavio je Osim.

Dodaje da je Željezničar favorit samo po imenu kluba i nekadašnjim rezultatima, ali da se ne smije zanemariti činjenica da je velika većina utakmica u ovoj sezoni Premijer lige BiH bila neizvjesna i da je bilo veoma malo laganih pobjeda.

Nakon GOŠK-a Željezničar će igrati gradski derbi protiv Sarajeva, a igrač "plavih" Antonio Pavić naglašava da ekipa u ovom trenutku ne razmišlja o toj utakmici.

"Ne razmišljamo o derbiju, već isključivo o GOŠK-u. Kada se završi taj meč možemo okrenuti misli ka derbiju", podvukao je Pavić.

Utakmica 24. kola Premijer lige BiH između GOŠK-a i Željezničara na rasporedu je u nedjelju, 31. marta u Gabeli, s početkom u 16 sati.

PREMIJER LIGA BIH - 24. KOLO:

U subotu:

Tuzla siti - Sloboda (16.00)
Zvijezda 09 - Široki Brijeg
Krupa - Radnik
Sarajevo - Zrinjski (19.00)

U nedjelju:

GOŠK - Željezničar (16.30)
Čelik - Mladost (19.00)

TABELA: Sarajevo 53, Zrinjski 44, Željezničar 35, Široki Brijeg 35, Radnik 32, Čelik 31, Sloboda 30, Mladost 30, Tuzla siti 24, Zvijezda 09 23, GOŠK 19, Krupa 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC