• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musemić: Pobjedom olakšavamo nastavak prvenstva

Autori mondo.ba Autori Fena

Utakmicama 24. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Na programu je i duel dva najbolja tima u državi.

Derbi susret u subotu će se igrati na Koševu na kojem će lider Sarajevo dočekati Zrinjski, aktuelnog prvaka i drugoplasiranu ekipu na tabeli.

Trener Sarajeva Husref Musemić na pres-konfrenciji je kazao da je predstojeći susret bitan jer borba za prvo mjesto može dovesti u neizvjesnot, a ukoliko pobijede mogu sebi olakšati nastavak prvenstva.

"Mi smo bili bolji do sada u ova dva susreta, ali se sve može okrenuti u drugom smjeru. Maksimalno poštujemo i respektujemo Zrinjski. Nadam se da smo iskoristili dobro pauzu, imamo sve igrače na raspolaganju, nemamo povreda i sve je na nama. Vidjeli smo kako smo igrali protiv Krupe. Nadam se da smo se osvježili u pauzi i da ne možemo ponoviti takvu igru", rekao je Musemić.

Vezni igrač Ljuban Crepulja kazao je da ekipu Sarajeva očekuje teška utakmica.

"Po mom mišljenju, utakmica koja ne rješava prvenstvo jer se igra još dosta susreta, ali sasvim sigurno radi se o utakmici koja može mnogo toga reći", rekao je Crepulja.

Susret Sarajevo - Zrinjski počinje sutra od 19 časova na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Ove sezone to će biti peti međusobni duel dvije trenutno najbolje bh. ekipe. U prva dva susreta prvenstva Sarajevo je na Koševu pobijedilo sa 4:2 (6. kolo), utakmica u Mostaru završena je bez pobjednika 2:2 (17. kolo), dok je u oba četvrtfinala susreta Kupa BiH "bordo" tim slavio sa po 1:0.

Fudbaleri Sarajeva protiv Zrinjskog će igrati prvi od tri derbija u seriji, u kojima se još 6. aprila na Grbavici sastaju sa gradskim rivalom Željezničarom, te 14. aprila na Koševu sa Širokim Brijegom.

PREMIJER LIGA BIH - 24. KOLO:

U subotu:

Tuzla siti - Sloboda (16.00)
Zvijezda 09 - Široki Brijeg
Krupa - Radnik
Sarajevo - Zrinjski (19.00)

U nedjelju:

GOŠK - Željezničar (16.30)
Čelik - Mladost (19.00)

TABELA: Sarajevo 53, Zrinjski 44, Željezničar 35, Široki Brijeg 35, Radnik 32, Čelik 31, Sloboda 30, Mladost 30, Tuzla siti 24, Zvijezda 09 23, GOŠK 19, Krupa 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC