• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel pred ČSM Bukurešt: Vjerujemo u čudo!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Banjalučani će u "Boriku", u subotu od 20 časova, pokušati da nadoknade šest golova zaostatka u duelu sa Rumunima i tako izbore plasman u polufinale EHF Čelendž Kupa.

 Borac m:tel ČSM Bukurešt EHF Čelendž Kup 2019 najava revanš utakmice polufinala Borik 30. mart Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometaše Borca m:tel u subotu od 20 časova očekuje jedna od najvažnijih utakmica u posljednjih 15-ak godina.

"Crveno-plavi" će u svom "Boriku" pokušati da nadoknade šest golova zaostatka iz prvog meča u Rumuniji (19:25) i eliminišu ČSM Bukurešt, jednog od glavnih favorita za titulu u EHF Čelendž Kupu, te tako izbore plasman u polufinale ovog takmičenja.

Ovaj zadatak sigurno neće biti lak, ali trener Mirko Mikić uvjeren je da njegov tim može stići i prestići Rumune. Naravno, uz gromoglasnu podršku sa tribina banjalučkog "Hrama sporta", koji će, prema svim najavama, biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

"Sigurno da nećemo srljati. Treba da nadoknadimo šest razlike, ali prevashodni cilj je da pobijedimo. Ukoliko rasplet dozvoli da jurimo sedam razlike, pokušaćemo to da uradimo. Sve ostalo bilo bi kontraproduktivno i pogubno za ovu ekipu. Ekipa vjeruje da može napraviti malo čudo, takođe i ja, tako da mislim da smo ostvarili sve preduslove da odigramo dobru utakmicu", rekao je Mikić, te naglasio:

"Samopouzdanja nikada ne manjka. Sve su to karakterni momci, nema zvijezde koja se ističe i svaku utakmicu neko novi 'iskoči' u prvi plan. To je jedna od stvari zbog koje obožavam biti trener ove ekipe", poručio je trener Borca m:tel.

MIKIĆ: UZ PUN "BORIK", VJERUJEM U PROLAZ!

Sigurno da su Rumuni očekivali da će u Banjaluku doputovati sa ubjedljivom gol-razlikom, možda i dvocifrenom, ali aktuelnih šest golova prednosti sigurno im ne daje povod da opuštanje.

"Još od žrijeba, znali smo da nas respektuju. Bili smo u stalnim kontaktima s njima, najviše sa Mariom Blaževićem. Zbog svega toga, sigurno da su nezadovoljni jer znaju šta ih čeka u Banjaluci. U jednom trenutku imali su i devet razlike, pokušavali da dođu do dvocifrene prednosti, ali smo tada pokazali da nismo bezazleni i da znamo igrati protiv njih. Sve ovo dovodi na zaključak da i oni imaju određenu dozu straha i respekta prema nama."

VIŠE OD MAKSIMUMA

Potencijalni problem za Mikićevu ekipu mogao bi da predstavlja "hajp" koji je stvoren prethodnih dana. Sigurno da su Rumuni favoriti. Na papiru su iskusniji, kvalitetniji, skuplji, ali opet javnost od Borca m:tel očekuje da napravi dobar rezultat i možda uspije doći do iznenađenja i plasmana u polufinale.

"Pokušavam smiriti strasti, još od završetka utakmice u Bukureštu. Znali smo, ukoliko zaostatak bude šest-sedam razlike, da će 'Borik' biti pun i da to može da utiče na igrače, posebno one mlađe. Ali, ne brinem se. U timu imamo Bojana Ljubišića, Dejana Unčanina i Đorđa Ćelića, koji znaju kako se igraju ovakve utakmice. Treba nam 'vruće' srce, agresivnost od početka, igra preko svojih mogućnosti, što će i navijači tražiti od nas. U takvoj atmosferi, svi igrači daju više od svog maksimuma", istakao je Mikić, koji će nakon dužeg vremena na raspolaganju imati sve igrače.

NIJE MALA STVAR

Strateg Borca m:tel naglasio je da igračima prija što su prethodnih dana glavna tema u svim medijima. Dugo se nije ovoliko pričalo i pisalo o rukometu, što je jedan od razloga zašto se i publika vratila u "Borik".

ŠLAG NA TORTU

Predsjednik Borca m:tel Saša Kondić zadovoljan je postignutim do sada u Evropi. "Zahvaljujem se momcima koji su nas doveli na ovaj evropski nivo, ali i navijačima koji su bili dio naše priče. Mi smo planirani rezultat u EHF Čelendž Kupu ostvarili samim plasmanom u osminu finala, a sve što je kasnije uslijedilo, samo je šlag na tortu. Ne želimo da prognoziramo šta će biti u sutrašnjem meču. Uprava je zadovoljna dosadašnjim rezultatom, ćemu su doprinijeli i grad, institucije i naši sponzori, zbog čega im se zahvaljujemo. Pozivam sve Banjalučane da dođu u "Borik", bodre naše momke i da Banjaluku i Republiku Srpsku predstavimo Evropi na najbolji mogući način. Takođe, tu smo i da pomognemo u liječenju našeg sugrađanina Predraga Duronjića, što je dodatni poziv za sve da dođu u dvoranu", naglasio je Kondić.

"Svaka pažnja prija. Mi smo sportisti i volimo da se o nama priča i piše. Ali, to može da bude kontraproduktivno. Potrudićemo se da ne bude. Banjaluka, RS i BiH, kao i Borac m:tel, zaslužuju da se ovolika pažnja posveti jednom sportskom kolektivu. Četvrtfinale nekog evropskog kupa, u našim uslovima, sigurno nije mala stvar i svjesni smo toga", istakao je Mikić.

Banjalučani su imali nekoliko dana za odmor, što se već dugo nije desilo i sigurno će im to mnogo značiti u ovako gustom rasporedu. I Rumuni su u sličnoj poziciji.

U srijedu su igrali derbi rumunskog prvenstva protiv prvoplasirane Konstance, a meč je završen bez pobjednika 22:22.

"Svaki gol je bio važan, ali rumunska liga je takva. Ujednačena je, a njima je taj bod bio izuzetno važan da ostanu na drugom mjestu. Svaki meč im je težak, ali oni su ozbiljna ekipa. Imaju širok roster, mnogo igrača, reprezentativaca i internacionalaca, momaka koji mnogo zarađuju, tako da mislim da to na njih neće uticati. Navikli su oni na ritam srijeda-subota", rekao je Mikić o sutrašnjem rivalu.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Golman Bojan Ljubišić briljirao je u prvom meču u Bukureštu. Tokom karijere odigrao je mnogo velikih utakmica, tako da zna šta se od njega i njegovih saigrača očekuje u revanšu četvrtfinala EHF Čelendž Kupa.

"Iz svog iskustva, mogu reći da su ovo utakmice u kojima se sve rješava u posljednjih desetak minuta. Naravno, bilo bi poželjno da vodimo od starta i imamo pozitivan rezultat na poluvremenu. Imali smo ranije nekih utakmica gdje nam je nedostajao gol, tako da vjerujem da je došlo vrijeme da nam se sreća osmijehne", smatra iskusni čuvar mreže.

Ni on ne vjeruje da će igrači "sagorjeti" u želji sa savladaju favorizovanog rivala.

"Pametni su to momci, iako imamo mnogo mladih igrača. Gledamo najviše sebe i vjerujem da će, ako dvorana bude puna, to biti samo dodatni vjetar u leđa. Znalo se da su Rumuni favoriti, ne samo protiv nas, nego i za trofej u Čelendž kupu. To samo može nama biti dodatni motiv. Nemamo šta da izgubimo, svoj cilj već smo ostvarili, ali ako nam se ukaže šansa, nećemo stati na tome", poručio je Ljubišić.

Revanš meč polufinala EHF Čelendž Kupa između Borca m:tel i ČSM Bukurešta na programu je u subotu od 20 časova. Cijena ulaznice je 5 KM, a prihod od karata biće uplaćen za liječenje Banjalučanina Predraga Duronjića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC