• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Premijer ligi BiH "prepisivali", tri remija!

Autori mondo.ba Autori Fena

Niko nije slavio na tri uvodna susreta 24. kola Premijer lige BiH.

Tri meča - tri remija u 24. kolu Premijer lige BiH. 

Fudbaleri Krupe i Radnika odigrali su zanimljiv derbi, a pobjednika na kraju nije bilo, iako su obje ekipe bile veoma blizu osvajanja tri boda.

Naime, fudbaleri iz Bijeljine vodili su autogolom Igora Makitana iz 44. minuta, ali je Krupa u drugom poluvremenu uspjela da se vrati i preokrene na 2:1.

Prvo je mrežu gostiju zatresao Marko Brtan, da bi potpuni preokret uslijedio nakon gola Almira Aganspagića u 88. minutu.

Izgledalo je tada da bi Krupljani mogli doći do prve pobjede u duelima sa Radnikom, tek u 11. pokušaju, ali je njihove nade srušio "rezervista" Vladimir Bradonjić pogotkom u 93. minutu.

Tim Slobodana Starčevića tako je ostao na začelju tabele, sa veoma malim šansama da se i naredne sezone takmiči u društvu najboljih.

Pobjednika nije bilo ni u Ugljeviku, gdje je Široki Brijeg poslije prvih 45 minuta vodio 1:0 golom Dražena Bagarića, ali je Zvijezda 09 ipak stigla do boda. Slaven Stjepanović svom timu osigurao je remi u 71. minutu.

Na "Tušnju", Tuzla siti i Sloboda podijelili su bodove odigravši 1:1, a oba gola postignuta su u prvom poluvremenu

Sadržajnih 45 minuta donijelo je dosta uzbuđenja, trke i borbenosti, te dva gola.

Najprije je u 18. minuti, nakon ubacivanja s lijeve strane Samira Efendića, Nermin Crnkić „škaricama“ doveo domaći tim u vodstvo. Lopta je ušla u mrežu uz lijevu stativu povratnika na golu Slobode, Azira Muminovića - 1:0.

Sloboda je izjednačila u 36. minuti, nakon snažnog šuta Muharema Čivića sa oko 18 metara. Golman Adis Nurković loptu je odbio uvis, ali je ona pogodila prečku i odbila se do Saida Husejinovića. Napadač gostiju iskoristio je lošu reakciju odbrane domaćina, snažno šutiravši iskosa, a lopta je „sjela“ pod prečku za 1:1.

U finišu prvog poluvremena mogli su izabranici Zlatana Nalića do drugog pogotka, ali su udarci Husejinovića u 44. i Edisa Smajića u 45. minuti završili pored stative.

Osim borbenosti, u drugom poluvremenu susret nije ponudio previše uzbuđenja. Šansu za vođstvo Slobode u 52. minuti nije iskoristio Husejinović, jer je na nekoliko metara od gola loptu prije strijelca "crveno-crnih" zaustavio Nurković.

Iako su obje ekipe pokušavale doći do gola za pobjedu, mreže se do kraja nisu zatresle, a Tuzla siti  ni u petom službenom susretu nije uspio ostvariti pobjedu protiv Slobode.

Sloboda je nakon ovog kola saldo povećala na 31, a Tuzla siti na 25 bodova.

PREMIJER LIGA BIH - 24. KOLO:

Tuzla siti - Sloboda 1:1 (1:1)
/Crnkić 17 - Husejinović 36/

Zvijezda 09 - Široki Brijeg 1:1 (0:1)
/Stjepanović 71 - Bagarić 42/

Krupa - Radnik 2:2 (0:1)
/Brtan 71, Aganspahić 88 - Makitan 44 ag, Bradonjić 90+3/

Sarajevo - Zrinjski (19.00)

U nedjelju:

GOŠK - Željezničar (16.30)
Čelik - Mladost (19.00)

TABELA: Sarajevo (-1) 53, Zrinjski (-1) 44, Široki Brijeg 36, Željezničar (-1) 35, Radnik 33, Sloboda 31, Čelik (-1) 31, Mladost (-1) 30, Tuzla siti 25, Zvijezda 09 24, GOŠK (-1) 20, Krupa 18.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC