MONDO brifing: Federalni mediji priznali Srpsku

Pročitajte pregled vijesti iz današnje štampe i elektronskih medija...

MONDO brifing: Federalni mediji priznali Srpsku Foto: Mondo

U Federalnim medijima se pojavio izraz "Republika Srpska"

Na jednom uticajnom sajtu u Federaciji BiH greškom novinara i urednika pojavile su se kobne riječi ''Republika Srpska'', umjesto ''RS'', ''manji be-ha entitet'' ili "bosanskohercegovački entitet RS", na koje su čitaoci navikli.

Greška je uskoro ispravljena, na zahtjev mnogobrojnih komentatora koji su biranim riječima pozvali da se više ne čitaju vijesti autora pomenutog teksta.

Turisti se slikaju ispred slovenačkog konzulata

Najpopularnije mjesto za fotografisanje u Banjaluci, plato ispred konzulata Slovenije privukao je kineske turiste

''Pretražujući internet prije dolaska u Banjaluku, najčešća fotografija na koju smo nailazili je fotografija grupe ljude ispred zgrade u centralnog gradskoj ulici Kralja Petra Karađorđevića. Ovo mjesto je očigledno veoma popularno'', izjavio je turista iz Kine dok je razvlačio selfi-štap.

Uvodi se višestranačko stranačko članstvo

Zbog neprestanih zahtjeva članova stranaka u Republici Srpskoj i zabune koja je nastala rascjepom Demokratskog narodnog saveza na ''stari DNS'' i DEMOS Nedeljka Čubrilovića, u RS će biti omogućeno da jedna osoba istovremeno bude član više stranaka.

Ovim će se izbjeći neprijatnosti zbog eventualnog članstva u pogrešnoj stranci ili pripadnosti nepopularnoj i neomiljenoj stranačkoj frakciji.

Draško Stanivuković zaboravio kamermana kod kuće

Poslanik Partije demokratskog progresa Draško Stanivuković juče je napustio svoj dom, sjeo u automobil i tek kada je bio blizu centra Banjaluke i Narodne skupštine, sjetio se da je kod kuće zaboravio svog vjernog kamermana koji veće mjesecima u stopu snima svaku Stanivukovićevu aktivnost.

Kamerman je u trenutku kada je Stanivuković izlazio iz kuće montirao video koji su snimili u obližnjoj ulici, par minuta ranije.

Pronađen građanin koji vjeruje u nezavisnost sudstva i tužilaštva

U televijskoj anketi jedan građanin Banjaluke izjavio je da vjeruje da je pravosuđe nezavisno i da dobro obavlja svoj posao.

Građanin je izazvao nevjericu svojom izjavom, a zbog prijave drugih građana tužilaštvo je pokrenulo istragu o ovom incidentu u centru grada.

''Istraga je u toku'', saopštili su iz tužilaštva.

(Željko Prvoaprilski Svitlica/Mondo.ba)

Tagovi:

Ostale vijesti