• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robi sprema pojačanje: Na radaru veznjak Maribora

Autor mondo.ba

Selekcija BiH bi u nastavku kvalifikacija za EURO mogla dobiti pojačanje iz Slovenije.

"Zmajevi" su na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. zabilježili pobjedu protiv Jermenije dok je u Zenici protiv Grčke propuštena prilika da se dođe do nova tri boda.

Učenici Roberta Prosinečkog su imali dva gola prednosti, ali su Grci u posljednjih pola sata meča uspjeli da dođu do poravnanja.

Pored izgubljena dva boda, selekcija BiH je ostala i bez Miralema Pjanića koji je zaradio crveni karton i sigurno neće igrati protiv Finske, a da li će protiv Italije znaće se 15. aprila.

Ipak, u savezu spremaju pojačanje za nastavak borbe za EURO.

Naime, prema informacija iz FSBiH do kojih je došao Fokus.ba, popularni Žuti već je krenuo u akciju. Na radaru njegovog stručnog štaba je Dino Hotič (24), Slovenac bosanskog porijekla, koji igra u Mariboru.

Pomenuti mediji saznaje, da Hotič nema prepreka da zaigra za BiH s obzirom da nikada nije zaigrao za A reprezentaciju Slovenije. Pitanje je samo ima li vremena do Finske da mu se napravi bh. pasoš.

“Igrao je za mlađe selekcije Slovenije, ali za A tim ne. Roditelji su mu iz Ključa, a on je rođen u Ljubljani. Već je uspostavljen kontakt s njim”, rekao je za Fokus.ba pomenuti izvor.

Hotič je ove sezone odigrao 17 utakmica u Prvoj ligi Slovenije i postigao osam golova i dva puta asistirao. Igra u veznom redu, a često i kao desno krilo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC