U 70. godini otkrila da je bjelkinja! (VIDEO)

Autor:

Žena iz Amerike je cijeli život vjerovala da je crnkinja, ali istinu je saznala tek nakon smrti roditelja.

U 70. godini otkrila da je bjelkinja! (VIDEO) Foto: YouTube/screenshot/Good Morning Britain

Verda Bird (75) je žena koja je tek u 70. godini otkrila da je zapravo bjelkinja, nakon što je cijeli život provela misleći da je crnkinja.

Ona je gostovala u emisiji "Good Morning Britain", gdje je ispričala da ni njeni najbliži u porodici nisu znali da je bjelkinja, jer je zapravo bila u usvojena u afroameričku porodicu. Ona je odrasla sa divnim roditeljima u Misuriju, ali tek u starosti otkrila da nije njihovo biološko dijete.

Verda je data usvajanje kada je imala samo pet mjeseci, nakon što je njen otac Erl Bigl napustio njenu majku Dejzi i petoro dece, a Dejzi potom imala tešku saobraćajnu nesreću. Ime koje su joj dali po rođenju je Dženet, ali su joj roditelji koji su je usvojili promijenili ime u Verda, a njenu prošlost joj nikada nisu pomijenili. Verda je sve otkrila u dokumentima koje je našla nakon smrti roditelja.

Tada je shvatila da je zapravo bjelkinja i prihvatila cijelu situaciju, pa čak i napisala knjigu o tome pod nazivom "70 years of blackness".

"U pitanju je psihološka stvar - kako ja percipiram ono što te riječi na papiru znače. Mentalno, to je prihvatanje onoga što jesi i onoga što nisi znao da si bio. Ali, to me nije promijenilo, jer ja i dalje volim sebe! Na kraju krajeva, nije ni bitno", istakla je Verda u emisiji.

Pogledajte njeno cijelo gostovanje:

Izvor: YouTube/Good Morning Britain

Tagovi:

Ostale vijesti