• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje festival ''Veče uz tamburu''

Autor SRNA

Na Evropskom festivalu trzalačkih instrumenata "Veče uz tamburu", koji će biti otvoren u Banjaluci, nastupiće orkestri iz Srbije, Hrvatske, Češke, Rusije i BiH.

 Veče uz tamburu Izvor: Mondo/Željko Svitlica
Izvor: Mondo/Željko Svitlica

Festival će otvoriti Gradski tamburaški orkestar Banjaluka, pod dirigentskom palicom Zlatana Mirića, najavljeno je iz ovog orkestra.

Prvi vikend festivala obilježiće tamburaška muzika, a pred banjalučkom publikom će nastupiti najbolji tamburaški orkestri iz gostujućih zemalja.

U Banskom dvoru 12. aprila nastupiće Akademski narodni orkestar iz NJižnjeg Novgoroda u Rusiji, pod dirigentskom palicom Viktora Kuznjecova.

Ovaj ruski orkestar u svom sastavu ima tradicionalne ruske trzalačke instrumente, poput balalajke, dombre i klavirske harfe, navedeno je u saopštenju.

Cilj festivala je promovisanje tamburaške muzike, kao dijela evropske kulturne baštine, ali i traženje novih muzičkih formi izražavanja u svjetlu tamburaške muzike.

Festival "Veče uz tamburu", koji će trajati do 13. aprila, organizovan je u okviru manifestacije "Proljeće u Banjaluci".

U okviru "Proljeća u Banjaluci", koje se održava od 8. aprila do 15. juna, pripremljeno je više od stotinu atraktivnih sadržaja, u nastojanju da se u Banjaluku privuče što veći broj turista.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop