• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Salcburga od leta u Nemačkoj

Autor mondo.rs

Perspektivni stručnjak vodiće sledeće sezone ekipu iz Bundesa.

 Marko Roze trener Borusije Menhengladbah Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Mladi nemački trener Marko Roze (42) počeo je karijeru u Salcburgu, u njemu postao jedan od najperspektivnijih stručnjaka u Evropi i uskoro će doći dan njegovog rastanka sa Red Bulom.

Prema pisanju nemačkih medija, trener iz Lajpciga vratiće se u rodnu zemlju i sledeće sezone sedeće na klupi Borusije Menhengladbah.

Iako još ništa nije potpisano i ozvaničeno i iako Roze nije hteo da govori o svom odlasku iz Salcburga, mediji kao što su "Kiker", "Sport1" i "Bild" već najavljuju ovaj "transfer" kao dogovorenu stvar.

Interesantno je da je Roze bio učenik Jirgena Klopa, koji mu je bio trener za vreme igračkih dana u Majncu. Potom je u Salcburgu vodio omladince do titule Lige šampiona za mlade, a 2018. je bio šampion Austrije sa "A" timom.

Priče o njegovoj selidbi "podgrejala" je najava Borusije da će se na kraju sezone rastati sa aktuelnim šefom stručnog štaba, Diterom Hekingom (54). Pod njegovim vođstvom, Menhengladbah je peti na tabeli, sa dva boda zaostatka za Ajntrahtom, koji je četvrti i trenutno poslednji putnik u Ligu šampiona sledeće sezone.

Sa druge strane granice, Salcburg je trenutno prvi na tabeli austrijskog prvenstva i devet kola pre kraja sezone ima četiri boda više od LASK-a.

Povoljna okolnost po Red Bul je to da je Roze pod ugovorom do 2020. godine, što znači da će Borusija morati da plati obeštećenje da bi ostvarila svoju želju i dovela ga na "Borusija Park".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC