• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čihat ne mijenja, i u Bijeljinu po tri boda

Autori mondo.ba Autori Fena

Fudbaleri Čelika, nakon današnjeg treninga na "Bilinom polju", putuju u Bijeljinu gdje ih sutra u okviru 25. kola Premijer lige BiH očekuje duel protiv Radnika.

Zeničani će u tom meču pokušati zadržati epitet najuspješnije i jedine neporažene ekipe u proljetom dijelu sezone, a trener Čihat Arslan ističe kako nema razloga mijenjati tim koji je uspješan te da će i sutra početi igrači koji su startovali u domaćem trijumfu na svom terenu protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja (1:0).

"Nema razloga da mijenjam bilo šta. Ponekad ekipa sama sebe iskristališe, a ja samo napišem njihova imena. Oni sami znaju ko će igrati", kaže Arslan, koji ističe pozitivnu atmosferu i zajedništvo koje vlada u njegovom timu.

"Kada sam došao i preuzeo ekipu, posao mi je olakšala činjenica da su me igrači dobro prihvatili. Brzo su prihvatili moje ideje, uzimali su pozitivnu energiju od mene, a ja sam im samo pomogao da dobiju dodatno samopouzdanje. Sve što smo do sada napravili zaslužni su igrači, koji su na terenu pokazali da vrijede više nego igrači drugih timova koji su bolje od njih plaćeni. Teren je jedino mjerilo kvaliteta", ističe Arslan, koji upozorava kako su, kada je on došao, bili u poziciji da se bore za opstanak, ali sada se o tome više i ne razmišlja.

Sutra u Bijeljini, napominje Arslan, morati biti makar na nivou iz utakmice protiv Mladosti, na kojoj su upravo energijom i poštenim odnosom došli do pobjede protiv kvalitetnog rivala te zadobili povjerenje navijača.

"Radnik je jako dobra ekipa, koja dobro drži loptu, a i kada je izgube brzo se transformišu u odbrambenu te ponovo uzimaju loptu. Jako su dobri i u tranziciji. Međutim, mi idemo na pobjedu. Moramo nastaviti raditi kao i do sada, jer sve smo postigli zato što se ponašamo kao porodica. Tek ako dobijemo i ovu utakmicu možemo legitimno razmišljati o izlasku na evro-scenu. Moji igrači moraju zadržati koncentraciju na dosadašnjem nivou", upozorava Arslan.

Dodaje da i dalje gledaju samo od utakmice do utakmice, ali i da su svjesni da ih tek očekuju najteži protivnici.

Čelikov turski trener ističe kako je zadovoljan kontrolnom utakmicom protiv visočke Bosne, u kojoj su u srijedu slavili s 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Selim Žuna.

Arslan ne želi posebno isticati ko ga je zadovoljio na tom meču, mada dodaje da ima igrača koji su pokazali da vrijede više nego je on imao uvid u njihov kvalitet na osnovu treninga.

"Zato ćemo nastaviti igrati kontrolne utakmice. Moja je želja da ostavim neke mlade igrače, da dobiju ugovor i ostanu u klubu, kada ja više i ne budem trener Čelika. Sada imam takva tri igrača: Selima Žunu, Azura Mahmića i golmana Mustafu Ganibegovića, koji mogu biti budućnost kluba", ističe Arslan.

PREMIJER LIGA BIH - 25. KOLO:

U subotu:

Radnik - Čelik (16.30)
Mladost - Tuzla siti
Sloboda - Zvijezda 09 (19.00)
Željezničar - Sarajevo (19.30)

U nedjelju:

Zrinjski - Krupa (16.30)
Široki Brijeg - GOŠK

TABELA: Sarajevo 53, Zrinjski 47, Željezničar 36, Široki Brijeg 36, Čelik 34, Radnik 33, Sloboda 31, Mladost 30, Tuzla siti 25, Zvijezda 09 24, GOŠK 21, Krupa 18.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC