• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac igrao "viktorije" u Foči, ali osvojio bod!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Borca bili su mnogo bolji rival od Sutjeske, ali su odigrali neriješeno u Foči - 0:0.

 Na otvaranju 21. kola, lider na tabeli Prve lige Republike Srpske, kojeg s klupe predvodi Fočak Darko Vojvodić, gostovao je upravo u svom rodnom gradu i osvojio samo bod.

SUTJESKA - BORAC 0:0

Banjalučani su očekivano bili bolji, kreirali šanse, imali posjed lopte, ali zahvaljujući lošoj realizaciji i golmanu Sutjeske Ademinu Hadžiću, domaćin je uspio da odbrani mrežu i jedan bod.

i sa remijem, banjalučki tim je povećao prednost ispred drugoplasirane Sloge na devet bodova, s tim da tim iz Gornjeg Crnjelova u subotu dočekuje ekipu Podrinja iz Janje.

Nakon remija u Janji, Modriči i Gornjem Crnjelovu, bio je ovo četvrti "egal" ekipe Darka Vojvodića ove sezone i to svaki put bez pogodaka.

Ali, nije moralo tako da bude jer su crveno-plavi u Foči stvorili sijaset šansi.

Već na startu meča u prvom minutu, drugi Fočak u Borčevom taboru Vladan Danilović pogodio je stativu nakon kornera, koji je izborio Almedin Ziljkić. Bolje rečeno, golman Sutjeske Ademin Hadžić mu je odlično odbranio udarac.

Imali su crveno-plavi još nekoliko dobrih prilika na početku utakmice, čak su u 16. minutu pogodili mrežu domaćina, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda.

Još dva puta je golman domaćina odlično intervenisao do odlaska na odmor kada su šutirali Nikola Mojović, a potom pred sami kraj poluvremena i Bojan Burazor.

Tim Darka Vojvodića uglavnom je u prvom dijelu igrao "viktorije" pred domaćim golom, pokušavajući da probije čvrstu odbranu Sutjeske, koja se fokusirala na čuvanje svoje mreže i da iz nekog eventualnog kontranapada ugrozi Nemanju Trkulju.

Ali izabranici Momčila Stanića nisu uspjeli da kreiraju nijednu dobru priliku pred Borčevim golom u prvih 45 minuta.

SUTJESKA: Hadžić, S. Pljevaljčić, Rašević, A. Ivanović, Radović, Sekulović, M. Ivanović, Elez, Milić, O. Pljevaljčić, Čvoro. Na klupi: Plemić, Krajišnik, Šupić, Filipovioć, Okuka, Medan, Trener: Momčilo Stanić.

BORAC: Trkulja, Danilović, Milutinović, Dujaković, Vranješ, Burazor, Mojović, Runić, Aničić, Ziljkić, Lekanić. Na klupi: Topolović, Jakupović, Šikanjić, Ćosić, Zarić, Batar, Popović. Trener: Darko Vojvodić

 Početkom nastavka, udarac je isprobao kapiten Borca Stojan Vranješ sa nekih 20-ak metara, ali je šutirao iznad prečke.

Dobru šansu Sutjeska je imala u 52. minutu kada je sam ispred Trkulje izišao Miloš Sekulović, ali je fantastično odbranio golman Banjalučana!

Gosti su potom ponovo preuzeli inicijativu, imali posjed lopte, stvorili još nekoliko šansi poput udarca Igora Aničića u 64. minutu, međutim, ponovo iznad prečke.

Potom je i Vranješ nekoliko minuta kasnije još jednom isprobao šut, ali ovog puta odbranio je u petak odlični golman Hadžić.

Stopostotnu šansu propustio je Aničić 15-ak minuta prije kraja kada je loptu oduzeo Danilović i centrirao u kazneni prostor, gdje je as Borca glavom tukao pored lijeve stative.

Mogli su domaćini da kazne sve promašaje crveno-plavih iz Banjaluke u 80. minutu da je lobodan Elez bolje šutirao kad se našao "sam kao duh" ispred golmana Borca. Međutim, Trkulja je bio na mjestu i spasio svoj tim.

Do kraja su Banjalučani "opsjedali" mrežu domaćina, kreirali prilike, ali danas lopta nije htjela u gol, a kad bi uspjeli da pogode okvir gola, onda je Hadžić maestralno branio i sačuvao bod Sutjeski.

Posljednju priliku za Borac propustio je "rezervista" Demir Jakupović koji je bukvalno s par metara šutirao pravo u golmana Sutjeske.

Prva liga RS, 21. kolo:

Sutjeska - Borac 0:0

Subota

Drina - Tekstilac 16.00
Kozara - Željezničar
Sloboda MG - Rudar Prijedor
Slavija - Modriča
Sloga GC - Podrinje Janja

Tabela: Borac (+1) 52, Sloga GC 43, Rudar 33, Željezničar 30, kozara 26, podrinje 26, Slavija 23, Tekstilac 23, Drina 21, Modriča 20, Sutjeska (+1) 19, Sloboda MG 17

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mladen

Golman Samed Hodzic igrac utakmice

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC