• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz "delfina" u Zagrebu i pravila koja zbunjuju

Autor mondo.rs

Srbija poražena od Španije u četvrtfinalu Evropa kupa u Zagrebu. Prvi put primena novih pravila. Trebaće nam vremena da se naviknemo...

 Poraz "delfina" u Zagrebu i pravila koja zbunjuju Izvor: MN PRESS

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropa kupa, pošto je u drugom četvrtfinalom meču završnog turnira u Zagrebu poražena od Španije 13:12 (5:4, 3:1, 3:4, 2:3).

"Crvena furija" se u prestonici Hrvatske revanširala "delfinima" za poraz iz prošlogodišnjeg finala Evropskog prvenstva, kada je tim Dejana Savića bio bolji posle peteraca i osvojio titulu prvaka Evrope. Srbi su u Zagreb doputovali bez imperativa, ali i kako bi se upoznali sa direktnom primenom 11 novih pravila, koja, mora se priznati, u velikoj meri menjaju vaterpolo igru.

11 NOVIH VATERPOLO PRAVILA

Evropa kup je prvi put kvalifikacioni za Svetsku ligu (SL), ali je naša reprezentacija kao domaćin obezbedila nastup u završnici( igra se u Beogradu od 18. do 23 juna).


Recimo, u duelu Srbije i Španije primetili smo da napad sa igračem više traje 20 sekundi i da posle promašaja ne postoji popravni, već lopta odmah pripada protivniku. "Crvena furija" izvela je čak četiri peterca (Srbija nijedan), a to je doprinelo pravilo. "Unutar šest metara, svaki prekršaj s leđa na igračem koji ima loptu i kreće se prema suparničkom golu i pokušava da šutira - biće kažnjen petercem".

Zanimljiva je bila i jedna situacija koja se dogodila prilikom tajm-auta Dejana Savića, a pri rezultatu 10:8 za Španiju.

"Koliko traje naš napad?", pitao je neko od reprezentativaca Srbije posle isključenja španskog igrača.

"20 sekundi", odgovorio je selektor.

Otežavajuća okolnost je bila i ta što vaterpolisti igraju u klubovima po starim pravilima, a tako će ostati sve do kraja sezone i početka pripreme za završnicu Svetske lige, koja će biti odigrana po novim pravilima.

Posebno zanimljiva je bila završnica četvrtfinalnog meča, u kojoj su "delfini", iako su pre toga gubili 10:6 i 13:9, imali dva napada za izjednačenje, ali Andrija Prlainović nije uspeo da iz tri pokušaja pogodi mrežu rivala.

Bazen Mladosti na Savi. Gledalaca: Sudije: Zvart (Holandija) i Naumov (Rusija). Igrač više: Španija 11 (6), Srbija 14 (6). Peterci: Španija 4(4).

ŠPANIJA: Lopez Pinedo, Munariz 5, Granados, Del Toro, Baraso 1, Sanahuja, Perikas, Fernandez 1,Taul 2, Perone 1, Malarač 2, Bustos 1, Lorio. Selektor: Martin.

SRBIJA: Rističević, Mandić 3, V. Rašović 2, Ranđelović, Ćuk, Pijetlović 2, Lazić 1, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 2, S. Rašović, Mitrović. Selektor: Savić

Parovi četvrtfinala Evropa kupa:

u petak

Mađarska - Crna Gora 11:7
Srbija - Španija 12:13
Rusija - Italija 9:11
Hrvatska - Grčka 13:11

polufinale:


Mađarska - Italija
Hrvatska - Španija

za plasman od 5. do 8. mesta

Srbija - Grčka
Crna Gora - Rusija

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC