• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojković: Da se pitaju Krstajić i Kokeza - branio bih!

Autor mondo.rs

Vladimir Stojković, kako je istakao, sabrao dva i dva i došao do zaključka zbog čega je njegova karijera u srpskoj reprezentaciji završena.

 Vladimir-Stojkovic-reprezentacija-Srbije Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Golman Partizana i dugogodišnji reprezentativac Srbije, Vladimir Stojković, izneo je za "Stadionsku groznicu", koju uređuje kolumnista MONDA Nebojša Petrović, stav povodom nagle odluke selektora Mladena Krstajića da ga više ne zove u nacionalnim tim.

Iako je Krstajić na početku Lige nacija, kada je prvi put sa spiska reprezentativaca izostavio Stojkovića, naglasio da će crno-belu "jedinicu" zvati kada krenu kvalifikacije, to se nije dogodilo.

O Dmitorviću

"Dmitrovic je pre svega predivan momak, a o golmanskim kvalitetima suvišno je trošiti reči. Pokazao je protiv Portugala da Srbija ne mora da brine za svoj gol u narednih nekoliko ciklusa. Branio je samouvereno, plenio autoritetom i unosio sigurnost u redove čitavog tima. Imao je sijaset teških situacija, poput onog šuta Ronalda, ali me je oduševio refleksnom reakcijom kojom je zaustavio zicer Karvalja".

 Ipak, saopštavajući spisak igrača za utakmice u Volfsburgu i Lisabonu, selektor Krstajić je naznačio da na Stojkovića i dalje računa kao golmana koji je zadužio reprezentaciju i koji ne zaslužuje da bude 'broj 2'.

"Što se tiče reprezentacije, mislim da je priča sa mnom završena. I da se razumemo, to nema veze ni sa selektorom, ni sa predsednikom FSS. Znam šta mi je Krstajić rekao u avionu posle utakmice sa Brazilom na SP ('branićeš za Srbiju dokle god budeš mogao da stojiš na nogama') i znam šta Slaviša Kokeza misli o meni. Uostalom, nije mi slučajno uručio 'Zlatnu loptu', kao prvom golmanu i prvom igraču iz domaće lige koji je imao čast da ponese to laskavo priznanje", rekao je Stojković i dodao:

"Nemam ništa protiv Krstajića, a Kokezu veoma poštujem. Dakle, daleko od toga da neko od njih dvojice neće Stojkovića u reprezentaciji. Sabrao sam dva i dva i shvatio o čemu se radi".

View this post on Instagram

Vladimir Stojkovic za 'Stadionsku groznicu': „Dmitrovic je pre svega predivan momak, a o golmanskim kvalitetima suvišno je trošiti reči. Pokazao je protiv Portugala da Srbija ne mora da brine za svoj gol u narednih nekoliko ciklusa. Branio je samouvereno, plenio autoritetom i unosio sigurnost u redove čitavog tima. Imao je sijaset teških situacija, poput onog šuta Ronalda, ali me je oduševio refleksnom reakcijom kojom je zaustavio zicer Karvalja“. Saopštavajući spisak igrača za utakmice u Volfsburgu i Lisabonu, selektor Krstajić je naznačio da na Stojkovića i dalje računa kao golmana koji je zadužio reprezentaciju i koji ne zaslužuje da bude 'broj 2'. „Što se tiče reprezentacije, mislim da je priča sa mnom završena. I da se razumemeo, to nema veze ni sa selektorom, ni sa predsednikom FSS. Znam šta mi je Krstajić rekao u avionu posle utakmice sa Brazilom na SP (’branićeš za Srbiju dokle god budeš mogao da stojiš na nogama’) i znam šta Slaviša Kokeza misli o meni. Uostalom, nije mi slučajno uručio ’Zlatnu loptu’, kao prvom golmanu i prvom igraču iz domaće lige koji je imao čast da ponese to laskavo priznanje. Nemam ništa protiv Krstajića, a Kokezu veoma poštujem. Dakle, daleko od toga da neko od njih dvojice neće Stojkovića u reprezentaciji. Sabrao sam dva i dva i shvatio o čemu se radi“. Ako nisu Krstajić i Kokeza, ko je? „Viša sila. Jednostavno, Krstajiću je zabranjeno da me poziva u reprezentaciju. Pomirio sam se sa tom odlukom i ne razmišljam više o svojoj reprezentativnoj karijeri. Hvala bogu, imamo dva sjajna golmana. Pored Dmitrovića, tu je i mali Rajković. Krenulo nam je odlično u kvalifikacijama i nema razloga da se bavimo pričom ko nije na spisku. Dugo sam u srpskom fudbalu, znam kako vetar duva i ne zanosim se obećanjima da ću jednog dana ponovo biti na golu reprezentacije“. Golman koji je zadužio državni tim zaslužuje častan oproštaj od nacionalnog dresa... „Ma kakav oproštaj. Reprezentacija je kao vojska. Kada dođe poziv, dužni ste da se odazovete. I tu ste dok se ne pojavi neko bolji. Na drugima je da odluče kako se rastaje sa nekim ko je branio boje svoje zemlje na tri Svetska prvenstva i golmanom sa najviše nastupa u istoriji YU fudbala".

A post shared by Nebojša Petrović (@nebojsa_petrovic_10) on


Na pitanje novinara, ako nisu Krstajić i Kokeza, ko je u pitanju, Stojković je odgovorio:

"Viša sila. Jednostavno, Krstajiću je zabranjeno da me poziva u reprezentaciju. Pomirio sam se sa tom odlukom i ne razmišljam više o svojoj reprezentativnoj karijeri. Hvala Bogu, imamo dva sjajna golmana. Pored Dmitrovića, tu je i mali Rajković. Krenulo nam je odlično u kvalifikacijama i nema razloga da se bavimo pričom ko nije na spisku. Dugo sam u srpskom fudbalu, znam kako vetar duva i ne zanosim se obećanjima da ću jednog dana ponovo biti na golu reprezentacije", iskren je 35-godišnji čuvar mreže.

Golman koji je zadužio državni tim zaslužuje častan oproštaj od nacionalnog dresa...

"Ma kakav oproštaj. Reprezentacija je kao vojska. Kada dođe poziv, dužni ste da se odazovete. I tu ste dok se ne pojavi neko bolji. Na drugima je da odluče kako se rastaje sa nekim ko je branio boje svoje zemlje na tri Svetska prvenstva i golmanom sa najviše nastupa u istoriji YU fudbala", podvukao je Vladimir Stojković.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dalibor

E ti si nesto shvatio, napokon. Dosta te i bilo, branio si dobro, vrijeme je za neke nove klince.

Jaaa

Ko god da te pozove, biće vraćeno mnogo pasoša Srbije, ne zaboravi. A Rajković nije mali

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC