• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lotar Mateus: Nikad više trener!

Autor mondo.rs

Legendarni nemački fudbaler Lotar Mateus odlučio je da je posao na klupi reprezentacije Bugarske bio i poslednji te vrste za njega. Stručni konsultant? Može...

 Lotar-Mateus-vise-nece-da-bude-trener Izvor: MN Press/arhiva

Što ste ga gledali u ulozi trenera - gledali ste.

Legendarni nemački fudbaler Lotas Mateus (58) odlučio je da mu je posao na klupi reprezentacije Bugarske, koji je obavljao do 2011. godine, bio i poslednji te vrste, odnosno da više nema nameru da se bavi trenerskim poslom.

Rekorder po broju nastupa u dresu "pancera", sa čak 150 mečeva u dresu državnog tima, još početkom milenijuma je imao prvi trenerski posao u Austriji Beč.

Imao je promenljive rezultate u tom klubu, dok je prvi veći uspeh napravio s Partizanom kada je osvojio šampionat Srbije, a potom i prvi put u istoriji uveo crno-bele u grupnu fazu Lige šampiona gde su se takmičili sa Realom, Portom i Marsejom.

Mateus je kao trener vodio i reprezentacije Mađarske i Bugarske, dok je u klupskom fudbalu sedeo na klupi Atletiko Paranensea, Red Bul Salcburga i Makabi Netanje.

Međutim, sve više ga je zanimao posao stručnog konsultanta, u izjavi za nemačke medije je istakao da je imao “četiri ili pet ponuda” od 2011. Godine, ali da je taj deo života iza njega i da ne planira da se vrati tom pozivu.

"Posao trenera? Ne, to je završeno za mene…", kazao je Mateus.

Lotar Mateus je bio šampion Evrope i Sveta sa reprezentacijom Nemačke, dok je s uspehom nosio dres Bajerna, Intera, Borusije Menhengladbah...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC