• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda i Budućnost u reprizi - za titulu i Evroligu!

Autori mondo.rs Autori mondo.me

Budućnost pobijedila Cedevitu u Memorijalnom centru "Dražen Petrović" i izborila drugo uzastopno finale ABA lige. Za titulu sa Zvezdom.

Zagrebačka "majstorica" bila je daleko uzbudljivija od beogradske, u kojoj je Crvena zvezda deklasirala Partizan i izborila peto uzastopno finale ABA lige, ali i priliku da se poslije godinu dana pauze vrati u Evroligu.

Upravo na tom putu ju je prošlog proljeća zaustavila Budućnost iz Podgorice, tim protiv koga će crveno-bijeli i ove sezone igrati za titulu.

Budućnost je u trećoj odlučujućoj utakmici pobijedila u Zagrebu Cedevitu i tako došla u priliku da brani trofej, ali i mesto u evropskoj eliti.

Cedevita – Budućnost 73:78 (21:10, 20:29, 17:18, 15:21)!

Detaljnije o samoj utakmici i strijelcima pročitajte na MONDO.ME.

POSLJEDNJI MINUT

Nemanja Gordić je minut prije kraja sve sam odradio i položio za vođstvo 73:68, ali je Filip Krušlin trojkom vratio nadu Zagrepčanima. Kada je Edvin Džekson u sljedećem napadu Podgoričana promašio šut za tri, Cedevita je došla u posjed za izjednačenje ili pobjedu…

Ali, to je samo potvrdilo da je Džejkob Pulen tragičar ovog polufianala. Prvo je promašio trojku, a onda je i faulirao Gordića. Budćnost je rutinski završila posao u prijestonici Hrvatske.

TREĆA ČETVRTINA

- U najvećem riziku od pete lične greške su Edo Murić (Cedevita), odnosno Noris Kol, Koti Klark i Džejms Bel (Budućnost). Oni su napravili po četiri faula.

- Oba tima su veći dio učinka u napadu ostvarili šutevima za dva poena. Loše šutiraju i trojke (Cedevita 4/18, Budućnost 3/17) i slobodna bacanja (Cedevita 16/26, Budućnost 16/24).

- Opet je domaći tim stekao nešto opipljivije vođstvo (49:43 u 22. i 56:49 u 26. minutu), ali oba puta se Budućnost vratila u "egal". Minimalnu prednost nakon 30 minuta igre - 58:57 - Cedeviti je slobodnim bacanjem 1,7 sekundi pre kraja doneo Toni Katić. Jedan od nižih igrača na terenu, došao je do ofanzivnog skoka i iznudio faul Kotija Klarka.

PRVO POLUVRIJEME

- Cedevita je trojkom Ramljaka u 10. minutu stekla maksimalnih 11 poena prednosti (21:10), ali Budućnost je na startu druge četvrtine reagovala serijom od 0:8 za samo dva minuta.

Poslije slobodnih bacanja Eldžina Kuka za 23:18 usledila je nova serija gostiju, ovog puta 0:6, za preokret na 23:24. Cedevita se odmah vratila u vođstvo, nekoliko puta bila je na "plus četiri" da bi tu prednost prepolovio Nemanja Gordić sa linije za slobodna bacanja - 41:39!

- Najbolji strijelci na poluvremenu: Kobs 13, Kuk 8, Pulen 6 - Bitadze 11, Džekson 7, E. Klark 6.

N A J A V A

Podgoričani su zbog učešća u Evroligi ove sezone povećali budžet i angažovali brojne renomirane strance, ali nisu uspjeli da izbore prednost domaćeg terena, pa zato titulu moraju da brane u "majstorici" u Zagrebu.

Cedevita je prvi meč dobila rezultatom 90:83, dok je revanš pripao Budućnosti - 87:72.

Utakmice regularnog dijela sezone takođe su dobili domaći timovi (Cedevita 63:58, Budućnost 80:78), tako da će "plavi" za povratak u finale morati da urade ono što im nije pošlo za rukom u prethodna dva pokušaja.

Tim Jasmina Repeše (prije toga i Aleksandra Džikića) čitave sezone se ne može pohvaliti dobrim učinkom na gostovanjima. Evroligu je Budućnost završila sa skorom 0-15 van Podgorice, dok je u ABA ligi na 6-7.

Zagrepčani su kod kuće neporaženi otkako su krajem oktobra smijenili Sita Alonsa i na klupu postavili Slavena Rimca. Imaju skor 10-0, uz dvije pobjede nad aktuelnim šampionom i jednu nad Zvezdom, kojoj je to bio jedini poraz u ligaškom dijelu takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC