• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slišković: Teško je "ući u glave" igrača Zrinjskog

Autor mondo.ba

Trener Zrinjskog Blaž Slišković govorio je o psihologiji njegovih fudbalera, hvalio sudije, poželio Krupi da izbori opstanak i na kraju naglasio da će "plemići" iskoristiti svaki eventualni kiks Sarajeva u preostalih osam mečeva.

Trostruki uzastopni šampion Bosne i Hercegovine savladao je "fenjeraša" Krupu mnogo teže nego se to očekivalo na stadionu "Pod Bijelim brijegom" - 2:0 (1:0).

Ipak, po gol u svakom poluvremenu 25. kola bio je dovoljan Mostarcima da stignu do trećeg uzastopnog, a ukupno 15. trijumfa u sezoni.

"Od prvog minuta smo igrali dosta agresivno, pokazali smo volju i želju u napadačkim akcijama i u prvom dijelu Krupa nije uspjela nešto više da napravi. Nesvjesno smo se povukli u drugom poluvremenu poslije vođstva od 1:0. Ni na kraj pameti mi nije bilo da kažem igračima da se povučemo, ali to je psihologija. Teško je ući u glave fudbalera kad vode 1:0, oni se nesvjesno povuku i čekaju priliku iz kontre i polukontre. Samim tim smo donekle prepustili igru Krupi, koja je kvalitetno igrala do 20 metara ispred našeg gola, bili su opasni njihovi centaršutevi sa strane, ali kamen sa srca nam je pao tek kod drugog gola. Do tada smo strijepili. Nije da je pogodak visio u vazduhu, ali je njihov svaki napad mirisao na nešto opasno", rekao je Slišković i čestitao gostima iz kanjona Tijesno na fer i korektnoj igri.

Interesantna je bila i pohvala arbitrima na čelu sa Sabrijom Topalovićem iz Zenice.

"Ja bih pohvalio suđenje, volio bih da ovako bude na svakom meču. Arbitar se držao kriterijuma i s jedne i s druge strane, pravilno je sudio prekršaje i dijelio žute kartone. U pitanju je kvalitetan sudija", dodao je popularni Baka.

Slišković je takođe poželio Krupi i njenom šefu struke Slobodanu Starčeviću da izbori opstanak u Premijer ligi BiH.

"Krupa ima kvalitetan tim i zaslužuje da opstane, vidi se pomak u njihovoj igri povratkom Starčevića jer sigurno nije mala stvar da uzmete bod Sarajevu na 'Koševu' , potom da do 90 i nekog minuta vodite protiv Radnika, što nam govori da ova pobjeda Zrinjskog ima svoju težinu. Sigurno će nam podići samopouzdanje, koje smo izgubili u jednom dijelu proljećnog dijela prvenstva".

Prema njegovim riječima, ako Krupa ima pravo nadu u opstanak jer zaostaje za Zvijezdom šest bodova, onda Zrinjski takođe ima pravo da se bori za odbranu titule sa Sarajevom, koje takođe bježi šest bodova.

"Eventualno će se desiti neki kiks Sarajeva, koji bi mogli da iskoristimo u preostalih osam kola. Važno je da mi imamo određenu prednost nad trećeplasiranim Širokim Brijegom i to će nam olakšati nastavak sezone. A nećemo biti opterećeni titulom jer je teško bilo očekivati da četvrti put uzastopno budemo najbolji. Međutim, ako nam se ukaže prilika, bićemo spremi fizički, psihički i karakterno da to pokušamo osvojiti", zaključio je trener Zrinjskog.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC