• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđeno - Fabri oštetio Milan!

Autori mondo.ba Autori Fena

Italijanski Mihael Fabri biće suspendovan naredna dva kola, a do kraja sezone neće suditi Milanu, nakon što je teško oštetio 'rosonere' u derbiju protiv Juventusa.

Juve je nakon preokreta slavio sa 2:1, a Fabri je u dva navrata oštetio "rosonere" koji su nakon utakmice bili bijesni.

"Derbi su odlučile očigledne sudijske greške. Užasno smo razočarani jer smo odigrali sjajno, a ostali smo bez bodova. Zaista mi nisu jasne sudijske odluke. Ne želim stvarati kontroverzu, ali suđenje je bilo razočaravajuće", rekao je sportski direktor Milana, Leonardo.

Predstavnici sudijske organizacije ove sedmice sastaće se s čelnicima Milana kako bi im se izvinili za sudijske propuste, ali pitanje je koliko će to biti važno Milanu koji je ostao bez bodova u borbi za plasman u Ligu šampiona, prenosi Hina.

Prvu grešku Fabri je napravio u 34. minutu kada nije dosudio očigledan jedanaesterac za goste. Davide Kalabrija je ubacio s desne strane, a Aleks Sandro je u kaznenom prostoru loptu skrenuo rukom. Sudija je pregledao sporni trenutak preko VAR-a, ali nije dosudio jedanaesterac, iako je igranje rukom igrača Juventusa bilo očigledno.

Gosti su ipak poveli u 39. minuti golom Kržištof Piateka na asistenciju Tima Bakajoka. Juve je izjednačio u 60. minuti iz penala kojeg je izborio i realizovao Paulo Dibala, a do potpunog preokreta došlo je u 84. minuti kada je Moaz Kan zabio za 2:1.

Tri minute kasnije Fabri, njegovi pomoćnici, ali i sudije u VAR sobi su ponovo 'briljirali'. U glavnoj ulozi je bio bivši napadač hrvatske reprezentacije Mario Mandžukić koji je nogom udario kapetana Milana Alesija Romanjolija. Mandžukić je u tom trenutku imao žuti karton i nova javna opomena značila bi i njegovo isključenje. Sudije na terenu nisu vidjeli Mandžukićev potez, a nisu se oglasili niti iz VAR sobe premda su TV kamere odmah nekoliko puta ponovile spornu situaciju.

Italijanski mediji navode kako bi Disciplinska komisija mogla naknadno kazniti i Mandžukića.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC