• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj čudesnog izlječenja od ljubomore iz 1938.

Autor mondo.ba

Beogradska "Pravda" iz 1938. godine donosi članak o doktoru Radvanu iz Londona i njegovoj klinici za liječenje ljubomornih. U tekstu se opisuje i jedan veoma interesantan slučaj izlječenja od ove "teške bolesti"...

Na početku novinske priče navodi se kako je na jednoj kući u elegantnom Vest-Endu istaknut natpis "Specijalista za ljubomoru", gdje se nalazi i klinika za oboljele od ove bolesti.

"Doktor Radvan ima mnogobrojnu klijentelu. On je poznat ne samo u čitavoj Engleskoj, već i u kolonijama. Francuski književnik Mišel Kandi bio je veoma radoznao i želio je lično da isproba metodu dr. Radvana. On je, u ulozi bolesnika, boravio na klinici za ljubomorne ljude i morao da se podvrgne terapiji, koja se upotrebljava protiv ljubomore", piše list.

U članku se navodi da je čekaonica klinike puna i muških i ženskih pacijenata koji čekaju da ih ovaj specijalista izliječi od neopravdane ljubomore, "te teške bolesti od koje su im živci skoro sasvim uništeni".

"Da se unište zarazne 'klice' ljubomore potrebna je kura od četiri-pet dana. Bolesnici se poslije ove kure dobro osjećaju, ali ima i takvih pacijenata koji se vraćaju i prolaze kroz još jednu kuru. Poslije tri takve kure ljubomora definitivno nestaje", piše list.

Na kraju teksta, opisuje se interesantan slučaj iz klinike dr. Radvana, o jednom teškom bolesniku koji je bezrazložno optuživao svoju ženu za nevjerstvo.

"On je najzad pristao da se liječi na klinici doktora Radvana. Poslije treće kure sasvim je ozdravio. Samo, u tom međuvremenu, dok se liječio od ljubomore, žena mu je, zaista, našla ljubavnika. Međutim, kako tvrdi Mišel Kandi, muž je ovo uzeo do znanja kao ravnodušan čovjek koga ništa više ne interesuje na svijetu. Bio je izliječen od ljubomore", piše beogradska "Pravda", u izdanju od 29. marta 1938. godine.

......

Ukoliko vam se dopadaju priče iz stare štampe, zapratite naše "Priče iz naftalina" i na facebooku! (LINK) 

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE