Slučaj čudesnog izlječenja od ljubomore iz 1938.

Autor:

Beogradska "Pravda" iz 1938. godine donosi članak o doktoru Radvanu iz Londona i njegovoj klinici za liječenje ljubomornih. U tekstu se opisuje i jedan veoma interesantan slučaj izlječenja od ove "teške bolesti"...

0
A- A A+
London Foto: Getty Images

Na početku novinske priče navodi se kako je na jednoj kući u elegantnom Vest-Endu istaknut natpis "Specijalista za ljubomoru", gdje se nalazi i klinika za oboljele od ove bolesti.

"Doktor Radvan ima mnogobrojnu klijentelu. On je poznat ne samo u čitavoj Engleskoj, već i u kolonijama. Francuski književnik Mišel Kandi bio je veoma radoznao i želio je lično da isproba metodu dr. Radvana. On je, u ulozi bolesnika, boravio na klinici za ljubomorne ljude i morao da se podvrgne terapiji, koja se upotrebljava protiv ljubomore", piše list.

U članku se navodi da je čekaonica klinike puna i muških i ženskih pacijenata koji čekaju da ih ovaj specijalista izliječi od neopravdane ljubomore, "te teške bolesti od koje su im živci skoro sasvim uništeni".

"Da se unište zarazne 'klice' ljubomore potrebna je kura od četiri-pet dana. Bolesnici se poslije ove kure dobro osjećaju, ali ima i takvih pacijenata koji se vraćaju i prolaze kroz još jednu kuru. Poslije tri takve kure ljubomora definitivno nestaje", piše list.

Na kraju teksta, opisuje se interesantan slučaj iz klinike dr. Radvana, o jednom teškom bolesniku koji je bezrazložno optuživao svoju ženu za nevjerstvo.

"On je najzad pristao da se liječi na klinici doktora Radvana. Poslije treće kure sasvim je ozdravio. Samo, u tom međuvremenu, dok se liječio od ljubomore, žena mu je, zaista, našla ljubavnika. Međutim, kako tvrdi Mišel Kandi, muž je ovo uzeo do znanja kao ravnodušan čovjek koga ništa više ne interesuje na svijetu. Bio je izliječen od ljubomore", piše beogradska "Pravda", u izdanju od 29. marta 1938. godine.

Foto: Pravda/Printscreen

......

Ukoliko vam se dopadaju priče iz stare štampe, zapratite naše "Priče iz naftalina" i na facebooku! (LINK) 

Tagovi:

Ostale vijesti