• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istina je: Samsung ukida popularnu Galaxy seriju

Autor mondo.rs

I kod nas izuzetno popularna Galaxy J serija se povlači sa tržišta, ali to nije kraj te serije, jer će njena “zaostavština“ trajati kroz novu Galaxy A seriju.

Već 10. aprila Samsung će prikazati nove modele Galaxy A serije na tri različite tačke na planeti - Evropa, Amerika i Azija - uključujući model Galaxy A80 i eventualno Galaxy A90, o kojem se ovih dana mnogo šuška. Ali, dok ne vidimo nove modele i podsećamo se Galaxy A30, Galaxy A50 i Galaxy A70, koji će uskoro biti u prodaji i kod nas, potvrđujemo ono o čemu je MobIT već pisao - Galaxy J serija se ukida!

Potvrdila je to kompanija sama novim video zapisom, kreiranim upravo da objasni da Galaxy J serija odlazi, a da će njeno mesto zauzeti nova Galaxy A serija.

Samsung ukida Galaxy J telefone - Galaxy J is now Galaxy A
Izvor: Samsung Mobile

Stanje na tržištu se promenilo od momenta kad je Samsung bio konkurentan sa Galaxy J serijom i čak i pored činjenice da su ti telefoni uživali veliku popularnost, jer su nudili Samsung ime i kvalitet za malo novca, Galaxy J je počela da “gubi dah“ u trci sa ostalim jeftinijim telefonima sličnog kvaliteta.

Galaxy A je, s druge strane, bila korak ka premijum klasi, makar do polovine prošle godine i serija koja je nudila veliki broj opcija namenjenih premijum segmentu, ali u nižoj klasi. Cena Galaxy A telefona je padala, a danas već imamo modele svih cenovnih kategorija, koje su konkurentnije na tržištu, a serija je zadržala osećaj premijum klase.

Ono na čemu će Galaxy A serija insistirati je:

- Super AMOLED i kvalitetni ekrani
- Isečak u ekranu samo za kameru, bez klasičnog “notch-a“
- Veliki ekrani za ovu cenovnu klasu (Infinity 18:9, 19:9 i drugi)
- Skener otiska prsta u ekranu telefona
- Višestruke kamere, uključujući četvorostruku i trostruku
- Širokougaona kamera kao standard i boke efekat na svim kamerama
- Jače baterije, čija je autonomija duža
- Brže punjenje u najvećem broju modela
- Kvalitetniji materijali izrade i veliki broj (modernih) boja.

Sve ove promene neće uticati nimalo na vlasnike postojećih Galaxy J telefona, koje će kompanija nastaviti da podržava u potpunosti, u skladu sa uslovima garancije, koji su važili u trenutku kad je korisnik kupio bilo koji Galaxy J model. Takođe, Android ažuriranja isporučuju se i planirana su nova i za ove aktuelne modele.

Samsung ne povlači aktuelne modele Galaxy J serije sa tržišta, njihova prodaja se nastavlja, ali će postepeno proizvodnja biti smanjivana, dok se isporučne količine ne rasprodaju. Takođe, tehnička i svaka druga podrška za sve kupljene Galaxy J telefone nastavlja se uobičajeno.

MONDO MobIT

Ostaje nam da vidimo šta je to novo Samsung spremio za 10. april, kad ćemo možda, kako smo rekli, upoznati i Galaxy A90 model, koji bi trebalo da donese u Samsung portfolio potpuno novi oblik telefona - slajder s rotirajućom kamerom, recimo. I bilo bi zanimljivo da Samsung objavi koliko je Galaxy J modela dosad izdato, kolika je prodaja ostvarena i koji model je bio najpopularniji.

U svakom slučaju, evolucija Galaxy serije se nastavlja u svim segmentima i stapanje Galaxy J serije u novu Galaxy A seriju je samo jedan od koraka, koje Samsung preduzima da ostane i dalje izbor najvećeg broja koriisnika na svim tržištima.

Šta vi mislite o ovome, hoće li vam Galaxy J serija nedostajati?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS