• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siti došao po "nulu", imao penal - ostao bez ičega!

Autor mondo.rs

Ko zna šta bi se desilo da je Aguero doveo Mančester siti u vođstvo u 11. minutu, ko zna šta bi se desilo da je Gvardiola bio hrabriji, ko zna šta bi se desilo da je birao najjačih 11... Nećemo saznati, nema reprize, Totenhem je dobio!

Totenhem je za gol bliži polufinalu Lige šampiona!

Maurisio Poketino je taktički nadmudrio Pepa Gvardiolu ove večeri na novom "Vajt Hart Lejnu", a utisak je da mu je u tome malo pomogao i sam španski menadžer nizom bizarnih odluka; iznenadio je izborom igrača za startnih 11, opreznim pristupom utakmici, kao i kasnim ulascima, u 89. minutu, De Brujnea i Sanea, što se videlo kada su zakoračili na teren.

Totenhemu je pomogao i Serhio Aguero promašenim penalom već u 12. minutu utakmice, ali mnogo toga su i sami uradili... 

NA "ENFILDU": VAR POMILOVAO PORTO, SUDIJA SALAHA, FIRMINO NIKOGA!

Ionako rezervisane "građane" držali su daleko od svog gola, pre svega odličnoj igri Delea koji je markirao Fernandinja, dok i kada bi prešli u završnu trećinu - nije bilo brzine.

Uprkos "tvrdom" pristupu utakmici Mančester sitija, i povredi Harija Kejna koji je malo puta u karijeri dobio ovoliko batina kao večeras, Totenhem se nije predavao i u 79. minutu utakmice je izveo napad za pobedu.


Hjung-Min Son je dočekao da Fabijan Delf, najslabija karika Sitija, zakasni na njegov trk, sačuvao je loptu u terenu, namestio je na levu nogu, a onda pogodio!

Za osam dana Siti i Gvardiola će morati da se iskupe...

TOTENHEM - MANČESTER SITI 1:0 (0:0)

Tokom prvog poluvremena bilo je jasno da su Gvardiola i Poketino svojim igračima naredili oprezniju igru s minimumom rizika, ipak je ovo dvomeč koji će se igrati najmanje 180 minuta, a "jalova" igra obe ekipe u pozicionoj igri govorila je da su se izuzetno dobro skautirali.

Siti je znao kako da natera Totenhem u ćorsokak s loptom, dok je Dele Ali imao zadatak da markira Fernandinja i osujeti progresivan početak napada.


Međusobno "poništavanje" trajalo je tokom čitavih 45 minuta s izuzetkom dve šanse - u obe u kojima je učestvovao Dele Ali; prvo je u 8. minutu "otvorio" kontru dodavanjem za Sisoka, vraćena mu je lopta na volej, međutim završila je preko prečke, a drugi put u 24. minutu kada je "preživeo" čist faul, okrenuo se oko svoje ose i asistirao Kejnu čiji je šut u dalji ugao "skinuo" Ederson.

Siti nije imao takvu priliku, ali jeste jedanaesterac.

DRUGA EKIPA BEZ BERNARDA

Po mišljenju mnogih, kao i samog Pepa Gvardiole čiji je "miljenik", Bernardo Silva je najbolji fudbaler Mančester sitija ove sezone. U poslednji čas je doživeo povredu i nije ga bilo ni na klupi, što je verovatno poremetilo koncepciju Sitiju, pošto je Bernardo poznat kao igrač koji odlično razume presing i učestvuje u svim delovima igre Sitija.

Dani Rouz je ostavio ruku u vazduhu posle šuta Rahima Sterlinga u 11. minutu i dok su navijači na novom "Vajt Hart Lejnu" čekali korner, Bjorn Kujpers je odlučio da pregleda snimak i potom Siti nagradi penalom. Neki bi rekli da nije bio toliko očigledan, ali je Holanđanin ipak pokazao na "belu tačku" što Aguero nije iskoristio.

Očajno je izveo "najstrožu kaznu", kao da nije u pitanju četvrtfinale Lige šampiona, i promenio tok utakmice, odnosno to je učinio heroj "pevaca" Ugo Loris.


Drugo poluvreme je počelo kao da je u pitanju druga utakmica, konkretnija dodavanja i odmah šutevi iz prve, "hvatali su dijagonale" Son i Sterling, iz desnog ka levom uglu, ali su Ederson i Loris bili fenomenalno postavljeni.

Takav nalet bio je samo kratkotrajan, usledile su pauze zbog povreda, ključna Harija Kejna posle duela sa Fabijanom Delfom, kada je "na jednoj nozi" otišao u svlačionicu.

Deluje da levi bek Mančester sitija nije imao nameru da ga povredi, štaviše Kejn je ušao u duel s njim i potom imao tu nesreću da Delf po ispucavanju lopte nagazi njega po zglobu, ali je pre toga dobio mnogo batina, posebno u duelima sa Fernandinjom, koji se služio prljavim trikovima i udarao ga po glavi i dok je bio na travi.


Možda malo karma, malo i preoprezan pristup Sitija, a malo kvalitet rivala - i kazna je stigla u 79. minutu posle gola Hjung-Min Sona!

Južnokorejski fudbaler je samo koji minut pre toga ležao na travi, ukazivala mu se pomoć, a onda je kao vihor "probio" Fabijana Delfa po desnoj strani, očajno primio loptu i jedva je sačuvao u terenu, da bi potom napravio "okret" i levom nogom savladao Edersona.

Nije ni to drastično probudilo Siti, tek u 89. minutu je Gvardiola na teren poslao De Brujnea i Sanea, a oni su za pet-šest minuta pokazali da su druga ekipa s njima na terenu...

Ogroman deo krivice za ovaj poraz je na Gvardioli, ali ne deluje zabrinuto.

Ima plan?

TOTENHEM: Loris - Tripijer, Aldervereld, Fertongen, Rouz - Vinks (od 81. Vanjama), Sisoko - Ali (od 86. Ljorente), Eriksen, Son - Kejn (od 58. Mura).

SITI: Ederson - Voker, Laport, Otamendi, Delf - Fernandinjo, Gundogan, D. Silva (od 89. De Brujne) - Sterling, Mahrez (od 89. Sane) i Aguero (od 70. Žesus).

Meč sudi holandski arbitar Bjorn Kujpers.

Parovi četvrtfinala Lige šampiona:

utorak

Liverpul - Porto 2:0 (2:0)
/Keita 5, Firmino 26/

Totenhem - Mančester siti 1:0 (0:0)
/Son 79/

- revanši su zakazani za 17. april -

sreda

Mančester junajted - Barselona (21.00)
Ajaks - Juventus (21.00)

- revanši su zakazani za 16. april -

U polufinalu (30. april/1. maj - 7. maj/8. maj) ukrštaju se bolji iz duela Totenhema i Mančester sitija sa pobednikom dvomeča Ajaksa i Juventusa, dok drugi polufinalni susret čine uspešniji tim iz susreta Liverpula i Porta odnosno Mančester junajteda i Barselone.

Finale se igra 1. juna na stadionu "Vanda Metropolitano" u Madridu.


N     A    J    A    V    A 

Englesko-engleski duel za sladokusce!

Totenhem će od 21 čas (prenos na TV Arena Sport 1) na novom "Vajt Hart Lejnu" dočekati Mančester siti i pokušati da im pomrsi planove za ovu sezonu u njihovom prvom ikada susretu u međunarodnim takmičenjima, a ukupno 157. po redu.

"Građani" su osvojili jedan trofej, žele još tri i ne planiraju da se zaustave u naredna dva meseca, iako bitke moraju da vode paralelno i brinu o povredama, fokusu, umoru...

Spursi sa druge strane nemaju opterećenje te vrste, Liga šampiona je jedino takmičenje u kom još mogu da se bore za trofej, a niko im neće zameriti i ako ne uspeju u tome pošto su ostali u "kavezu sa mnogo većim zverkama".

U prethodnoj rundi takmičenja ove dve ekipe se nisu toliko namučile. Totenhem je uz četiri laka gola izbacio, do tada, lidera nemačkog šampionata Dortmund, dok je i Mančester siti imao izazov iz iste zemlje i to u vidu njihovog najvećeg rivala - Šalkea.

Samo u delu prve utakmice u Gelzenkirhenu delovalo je da će Mančester siti imati muke, ali kada su ostvarili pobedu od 3:2, revanš je bio "demonstriranje sile" - 7:0.

GOLOVI NA MONDU

Podsećamo vas da na MONDO portalu, odmah posle utakmica Lige šampiona, možete da pogledate golove i najzanimljivije detalje sa utakmica u HD formatu, i to u saradnji sa TV Arena Sport koja prenosi sve mečeve ovog takmičenja.

Govorili smo uoči utakmice i o "skoru" Maurisija Poketina sa Pepom Gvardiolom i zanimljivo je da je bio prvi u Premijer ligi koji je nadigrao šefa Mančester sitija, ali od tada nije uspevao da ga ugrozi - 2:2, 1:4, 1:3 i 0:1...

Poketino je pred meč rekao da je ovo "utakmica karijere" za njega, Pep je više govorio o Totenhemu i podsećao da oni "nisu samo Kejn", tako da spektakl ne može da izostane.

I pravo taktičko nadmudrivanje!


IZ MINUTA U MINUT:

90+5' - KRAJ!

90' - Pet minuta nadoknade! Navijač je na terenu...

89' -
Tek sada na terenu De Bujne i Sane, izlaze Silva i Mahrez.

81' -
Pojačava "mišiće" na sredini terena Poketino. Vanjama menja Vinksa.

79' - GOOOOL! SON! TOTENHEM VODI 1:0!

Pre nekoliko trenutaka je na travi ležao Korejac zbog povrede, a sada dovodi Totenhem u vođstvo posle sjajnog ubacivanja iz drugog plana.

Ušao je u prostor iza Fabijana Delfa, imao težak prijem i jedva sačuvao loptu u terenu, da bi potom napravio okret i šutirao odlično za vođstvo Totenhema na "Vajt Hart Lejnu". Uzalud su se bunili domaći, tražili da bude poništen zbog ofsajda ili gol-auta...

Ništa od toga!

70' -
Serhio Aguero će želeti što pre da zaboravi ovu utakmicu zbog promašenog jedanaesterca, a da vidimo da li je od njega ove večeri inspirisaniji Gabrijel Žesus.

58' - Trenutak utakmice?

Hari Kejn je, ko zna koji put od početka meča, dobio "batine" i ovoga puta je izvukao najdeblji mogući kraj u duelu sa Fabijanom Delfom. Borili su se za loptu kraj aut-linije i povredio je zglob engleski napadač i potom je uz pomoć dva člana stručnog štaba odveden u svlačionicu.

Poketino je besan, na terenu Lukas Mura.


49' - Da li je ovo ista utakmica?

Mahrez je izblokiran pred golom Totenhema, Son nije pred golom Sitija, ali odlično je pokrivao dalji ugao Ederson. Gledamo dinamičniji fudbal.

47' - Otvorenije!

Drugo poluvreme počelo je "dijagonalom" Rahima Sterlinga koju brani Ugo Loris, a onda na drugoj strani šanse na Alija i Sona, ništa od golova...

45+2' -
Kraj poluvremena u kom su obe ekipe bile izuzetno oprezne, nisu se "zaletali" po gol, iako je Sitiju sam uskočio u krilo nakon "odbrane rukom" Danija Rouza, i dosuđenog jedanaesterca nakon pregleda snimka. Ipak, Aguero je promašio i doneo nadu Totenhemu da "počne ispočetka", ali nisu stvorili mnogo šansi iako taktički stoje odlično, posebno Dele Ali koji onemogućava Fernandinju da pokrene napade Sitija, dok je Brazilac bio izuzetno "prljav".


40' -
Ozbiljne batine od početka meča dobija Hari Kejn. Englez je dva-tri puta imao teške vazdušne duele u kojima je dobijao ruke u lice, sada je pao i pored Fernandinja koji je probao da ga "dokrajči" na travi. 

Udario ga je u potiljak, pa pritiskao glavu u travu, da bi se tek tad Kejn pobunio i pravo je čudo da sada nema reakcije VAR sobe.


36' -
Dele Ali, za sada, prvo ime utakmice. Sada je pustio loptu kroz noge, tako proigrao Harija Kejna, a Niko Otamendi nije imao kud nego da ga ruši... 

31' -
Siti pokušava da napadne Totenhem na "drugoj stativi", tako je bilo i posle prekida za Nikolasa Otamendija, loše je zahvatio odličnu loptu, da bi potom arbitar pokazao da je ofsajd... Za to vreme na travi Kiran Tripijer, Poketino deluje u problemu.

Ipak, vraća se na teren pouzdani desni bek.

28' -
Emerik Laport je izgubio važan duel sa Deleom Alijem i zbog toga je kažnjen. Karton!

24' - KEJN!

Uh... Fenomenalan "okret" oko svoje ose Delea Alija, koji je pritom bio fauliran, i povratna lopta u srce šesnaesterca gde se odlično snašao Hari Kejn, gađao je dalji ugao, ali "izvlači" odbranu Ederson.

Najbolja prilika na meču i primer koliko je važno kada sudija poštuje prednost.

21' -
Dignuli su glavu igrači Totenhema posle krupne greške Danija Rouza i odmah ubacili Siti u "vrtlog panike", međutim to je trajalo samo dva-tri minuta, da bi se "građani" potom oslobodili pritiska i sada dominiraju u posedu.

13' - NEMA GOLA! AGUERO JE PROMAŠIO PENAL! 


Bez promene rezultata u Londonu pošto je Serhio Aguero pristupio penalu kao da je u pitanju rekreativni fudbal, a to koristi Ugo Loris.

Moraće da časti Dani Rouz svog golmana zbog "skinutog" jedanaesterca pošto je pročitao Kuna i odbranio treći penal ove sezone. Ovo mu je verovatno bio i najlakši zadatak pošto je Argentinac bio neozbiljan.

12' - I jeste penal!

Znao je odmah Deni Rouz da je skrivio, opravdano dosuđen jedanaesterac i žuti karton za engleskog levog beka, velika šansa za Mančester siti.

10' - Kujpers mora da konsultuje VAR tehnologiju, rukom je igrao Rouz!


8' - ALI! Ali, ništa...

Odmah je Dele Ali otvorio kontru ekipe tako što je "izbacio" Sisoka za trk po levoj strani, Francuz mu je vratio na "volej" sa 14-15 metara, međutim udarac je bio prejak i previsok, metar iznad gola. Odahnuli su navijači Sitija!

5' -
Zanimljivo, Dele Ali se nalazi iza napadača, u ovom slučaju Harija Kejna, i već sada je jasno da će imati veliki zadatak kada njegova ekipa nema loptu. Za sada motri na Fernandinja i kretanjem sprečava Brazilca da prihvati loptu.

1' -
Meč je počeo! Otamendi je već pogrešio...

ŠTA NAS ČEKA?

Taktičko nadmudrivanje je odmah počelo nakon odluke Poketina da se "ne prilagođava" rivalu pošto je, uprkos najavama da će Siti pokušati da zaustavi "dupliranjem" levih bekova, odlučio da izvede gotovo najjačih 11 koje ima u ovom momentu, dok je Gvardiola odabrao zanimljiv tim.

U centar odbrane "gurnuo" je Otamendija, izuzetno nesigurnog ove sezone, dok je šansu pružio i Rijadu Mahrezu koji je retko kad igrao u važnim mečevima.

Ono što se odmah može primetiti jeste da ni na klupi nema Bernarda Silve, omiljenog fudbalera iz redova "građana" Pepa Gvardiole, a pošto nije suspendovan niti je bio najavljivan da će izostati zbog povrede - to može značiti samo da se povredio baš pred meč.

- Igrači izlaze na teren...

- Pep Gvardiola je pobedio u 26 od 52 utakmice "nokaut" faze Lige šampiona i nedostaje mu još jedan trijumf da bi se izjednačio sa Ser Aleksom Fergusonom, Žozeom Murinjo i Karlom Anćelotijem (27).


- Mančester siti nikad nije "prošao" kada bi u Evropi igrao protiv rivala iz Engleske.

- Mančester siti je dobio 11 od poslednjih 16 utakmica protiv Spursa u Premijer ligi.

- Hari Kejn je postigao 14 golova i zabeležio još tri asistencije u 17 utakmica Lige šampiona.

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

  • Juventus

    29.18% (68)

  • Barselona

    24.89% (58)

  • Totenhem

    0.86% (2)

  • Mančester siti

    6.87% (16)

  • Mančester junajted

    11.59% (27)

  • Liverpul

    15.02% (35)

  • Ajaks

    9.87% (23)

  • Porto

    1.72% (4)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC