U petak počinje XII Salon stripa Laktaši

Autor:

Od 12. do 13. aprila 2019. godine, u Galeriji JU "Centar za kulturu i obrazovanje" Laktaši, održaće se XII Salon stripa, Laktaši 2019.

0
A- A A+
Foto: Promo

Tradicionalno, na programu će se naći strip radionice koje će ove godine voditi cijenjeni strip autori iz regiona, a povodom toga organizatori pozivaju sve zainteresovane da, bez obzira na uzrast, uzmu učešće na radionicama koje će se održati u petak i subotu od od 12 do 20 časova.

Učesnici i posjetioci takođe će imati priliku da uživaju u:

- berzi stripa uz gostovanje izdavačke kuće “Deveta Dimenzija” iz Banjaluke, (koja djeluje u sklopu Udruženja Strip autora i obožavalaca stripa Republike Srpske). Na berzi stripova će se takođe moći naći izdanja skoro svih izdavačkih kuća iz regiona poput “Fibre”, “Darkvuda”, “Dibidusa”, “Besne kobile”, “Čarobne knjige“ i drugih

- izložbi maketarskih radova i demonstracionim radionicama maketarskog kluba "Kastel" Banjaluka

- izložbi strip tabli rađenih po motivima pripovjetki Petra Kočića

- predstavljanju novih strip izdanja

Učesnici XII Salona stripa Laktaši su Tatjana Vidojević, Predrag Ikonić, Midhat Kapetenović, Milan Mladić, Filip Andronik, Borislav Maljenović, Milan Drča, Enis Čišić, Zdravko Knežević, Miroslav Slipčević – Mimi, Dejan Šijuk, Srđan Vranješ, Kenan Halilović, Armin Oždić, Jovan Bratić i Srđan Salat.

Organizatori su JU "Centar za kulturu i obrazovanje" Laktaši i strip autor Milorad Vicanović – Maza, svjetski poznat strip autor iz Laktaša, koji godinama radi za Francuske strip izdavače Delcourt I Soleil i osnivač manifestacije "Strip salon Laktaši".

Tagovi:

Ostale vijesti