• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispunili obećanje: Nov koncept telefona (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.rs

Nova filozofija kreiranja Galaxy telefona najbolje se vidi u najjačem Galaxy A80 modelu, koji izgleda moderno i svežije u odnosu na bilo koji drugi Galaxy telefon, čak i Galaxy S10!

 Ispunili obećanje: Nov koncept telefona (FOTO, VIDEO) Izvor: MONDO portal / Samsung

Era života uživo“ je moto Samsung kompanije za novu Galaxy A seriju. Ako nas pratite redovno onda znate da Galaxy J serija više ne postoji i da je ona sad, praktično “ugrađena“ u Galaxy A seriju.

Model Galaxy A80 je pravo otelotvorenje nove Galaxy filozofije i konačno jedan drugačiji i vrlo atraktivan telefon. Ima slajder mehanizam, rotirajuću kameru, celu prednju stranu od ekrana i nov sistem kamera.

Odmah na početku - prvo da pogledate video o A80:

Samsung Galaxy A80 Video
Izvor: Samsung

Ekran je od ivice do ivice, bukvalno, bez ikakvih isečaka, dijagonale čak 6.7 inča (skoro 17.1 centimetar). Rezolucija Super AMOLED displeja je 1.080 x 2.400 piksela, a ekran sadrži i skener otiska prsta ispod površine i gotovo 400 ppi, što je više nego dovoljno za oštar prikaz svih sadržaja.

Unutra su 8 GB RAM i 128 GB memorije, bez microSD proširenja ili verzije sa memorijom većeg kapaciteta, ali su tu nov osam nanometara Snapdragon 730 čipset sa Android Pie 9.0 i Samsung One UI korisničkim okruženjem. Telefon je, naravno, napravljen od stakla spreda i pozadi između kojih je metalan ram, sa isto tako metalnim slajder mehanizmom i mehaničkim rotirajućim kamerama.

Pročitajte i ovo: Upoznajte i Galaxy A70 sa mega baterijom!

Sa prvom rotirajućom kamerom, sa Samsung Galaxy A80 pametnim telefonom moguće je snimati svet oko sebe. Tri kamere automatski se pojavljuju sa zadnje strane telefona i rotiraju kada korisnici odaberu selfi program rada na aplikaciji za kameru. Inovativni mehanizam za kameru pruža fenomenalno iskustvo korišćenja trostruke kamere sa istim objektivom visoke rezolucije napred i pozadi, bez žrtvovanja kvaliteta.

Kamera je sastavljena od glavne jedinice rezolucije 48 MPx, f/2.0 sa PDAF opcijom i Super Steady opcijom, koju smo upoznali na Galaxy S10 telefonu. Kamera omogućava emitovanje na internet i servise videa uživo, kako spreda, tako i pozadi. Druga kamera je ultraširoka, rezolucije osam megapiksela, f/2.2 (12 milimetara) i uglom fotografisanja od 123 stepena, poput ljudskog oka. Treća kamera je ToF sa 3D opcijom. Optičko zumiranje se ne spominje, pa ćemo o tome pisati naknadno, kad bude bilo više detalja o tome.

Pročitajte i ovo: Predstavljamo vam i Galaxy A30 i Galaxy A50!

Funkcija za stabilizaciju video snimaka Super Steady olakšava snimanje, smanjujući podrhtavanje. Tu su takođe i druge inteligentne funkcije za kameru, kao što su funkcija Scene Optimizer za optimizaciju kadra, koja može da prepozna i unapredi do 30 scena, ali i funkcija za detekciju nesavršenosti Flaw Detection, koja automatski identifikuje eventualne greške pre fotografisanja.

Galaxy A80 stiže sa baterijom od 3.700 mAh i opcijom super-brzog punjenja na 25 vati (W). To korisnicima omogućava da budu duže povezani i brže napune svoje telefone. Takođe, Galaxy A80 ima inteligentnu bateriju, koja uči dnevnu rutinu korisnika i obrasce upotrebe aplikacija, kako bi optimizovala potrošnju energije.

Način prilagodljive štednje energije (Adaptive Power Saving Mode) omogućava korisnicima da se opuste, jer znaju da baterija radi veoma efikasno uz najbolje performanse, koje su potrebne. Ovaj mod uključuje se po potrebi. Na ovom modelu bežično punjenje nije moguće.

Funkcija za inteligentno poboljšavanje performansi uređajaIntelligent Performance Enhancer ima softver za optimizaciju performansi, koji koristi veštačku inteligenciju i prilagođava bateriju, procesor i memoriju uređaja na osnovu jedinstvenog obrasca upotrebe za svakog korisnika, kako bi telefon radio još brže i brže pokretao omiljene aplikacije. Funkcija Bixby Routines uči korisnikove obrasce upotrebe aplikacija i analizira navike, tako da zna koje funkcije i kad su korisniku potrebne. Takođe, ova funkcija automatizuje svakodnevne zadatke i aplikacije na osnovu rutina korisnika, kao što je vožnja ili boravak na poslu.

Zahvaljujući Samsung Knox platformi, koja odgovara bezbednosnim standardima oružanih snaga, i dizajniranoj da zaštiti od čipseta do softvera, korisnici mogu da uživaju u bezbednom povezivanju na Galaxy A80. To omogućava korišćenje Samsung Pass aplikacije uz pomoć koje je moguć pristup aplikacijama i internet sajtovima korišćenjem biometrijske potvrde identiteta - putem PIN koda ili skenera otiska prsta u ekranu Galaxy-ja A80.

Galaxy A80 ima i funkciju Bixby, koja se aktivira na dugme ili bez ruku. Korisnici, takođe mogu lako da pristupe drugim funkcijama kao što su Bixby Vision, Bixby Home i Reminder, dok su u pokretu. Galaxy A80 nudi i Samsung Health, Samsung Pay (na podržanim tržištima) i još mnogo toga.

Pročitajte i ovo: Najjača fora za Galaxy telefone, koju smo skoro videli

Za one, koji vole da slušaju muziku na telefonu, vredi spomenuti da Galaxy A80 podržava Dolby Atmos, a Samsung tvrdi da će tako korisnici imati pravi doživljaj punog 360 stepeni zvuka i to kad koriste slušalice ili Bluetooth zvučnik/e. Samsung Galaxy A80 ne podržava klasičan audio priključak, jer nema 3.5 mm ulaz, a za povezivanje sa slušalicama je tu USB Type-C ili Bluetooth v5.0 veza, odnosno FM radio sa opcijom za snimanje programa.

Samsung Galaxy A80 stiže u Srbiju u maju, u crnoj, srebrnoj i zlatnoj boji (roze zlato), a najavljena preporučena cena je 650 evra.

Galaxy A: Meet the new Galaxy A
Izvor: Samsung

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS