• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokeza o igračima Partizana: Ni Murinjo se ne bi snašao

Autor mondo.rs

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza poželeo sreću doskorašnjem saradniku u Savezu Savi Miloševiću na mestu trenera Partizana, a o igračkom kadru kaže: "Neki ni sami ne znaju kako su dospeli u Partizan".

 Kokeza o igračima Partizana: Ni Murinjo se ne bi snašao Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Fudbalski klub Partizan, bar što se tiče rezultata, beleži jednu od najlošijih sezona u novijoj istoriji.

Zaostatak za vodećom Crvenom zvezdom je ogroman - čak 30 bodova (do podele poena pred plej-of), a crno-beli su u tekućoj sezoni promenili čak trojicu trenera, a sada je na tom poslu četvrti - Savo MIlošević.

Milošević je do nedavno bio na funkciji u Fudbalskom savezu Srbije, ali je pre nekoliko godina shvatio da bi voleo da bude trener. Nakon što je Zoran Mirković otišao sa mesta trenera crno-belih, Partizan je pozvao Savu...

U intervjuu "Sportskom žurnalu", predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza govorio je o tom potezu Miloševića, ali i o kvalitetu igračkog kadra crno-belih.

Miloševiću je poželeo sreću na novom poslu, rekavši da je reč o "jednom od najvećih poznavalaca fudbala" u Srbiji.

Ali, Kokeza je imao i ovakvu opasku:

"I Zoran Bata Mirković je odličan momak, trener, ali sa igračkim kadrom kojim trenutno raspolaže Partizan, ne Bata nego ni Žoze Murinjo ne bi mogao da napravi bolji rezultat".

Ova izjava podseća na onu koju je svojevremeno dao sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić o tome kako igrači Partizana imaju "dve leve noge" i da nije on kriv što oni ne mogu da daju gol. Vučiću je na narednoj utakmici Partizana "odgovorio" tadašnji igrač crno-belih Petar Grbić, obukavši dve leve kopačke kraj aut-linije nakon što je dao gol.

Kokeza je rekao i da je razlika na tabeli između Zvezde i Partizana velika i da to "nije dobro ni za koga u srpskom fudbalu".

"Naravno, najviše nije dobro po Partizan, ali ni za Crvenu zvezdu. Uvek kad su jedni blizu drugih bolje je i za jedne i za druge, a samim tim i za fudbal u Srbiji. Ljudi u Partizanu moraju da urade nešto u narednom periodu ako misle da budu konkurentni Zvezdi i ostalim klubovima, poput Radničkog. Nije moje da komentarišem, ali ovo sam rekao i ljudima u Partizanu: nije problem u trenerima, već u igračima. Malo su se, možda, ljutili kad sam im to rekao, ali mislim da tu ima igrača koji ni sami ne znaju kako su dospeli u Partizan", kaže Kokeza.

Poput predsednika FK Partizan Milorada Vučelića, i Kokeza smatra da nije problem u upravi već u igračima.

"Ne mislim da je kriva uprava, najveća odgovornost je na igračima. Sve što sam imao rekao sam im iz prostog razloga, jer to nije dobro za Partizan. Oni misle da imaju dobar, korektan igrački kadar, ja ne mislim. Možda su u pravu, ja ne kažem da ja jesam, ali moj pogled je takav da Partizan danas nema tim koji može da konkuriše Crvenoj zvezdi, pa ni Radničkom iz Niša", rekao je predsednik FSS.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC