• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Stojković nije u pravu, pogriješio sam kod Luke!"

Autor mondo.rs

Selektor FSS Slaviša Kokeza u intervjuu za "Sportski žurnal" govorio o igračima koji više ne igraju za "A" reprezentaciju, Vladimiru Stojkoviću, Marku Grujiću i Luki Milivojeviću.

 Slaviša Kokeza o Vladimiru Stojkoviću, Marku Grujiću i Luki Milivojeviću Izvor: MN PRESS

Dugogodišnji golman srpske reprezentacije Vladimir Stojković (35) nije pozivan u reprezentaciju od Svjetskog prvenstva u Rusiji, a nedavno je lično rekao da razlog za to nije ni u odluci selektora Mladena Krstajića, ni predsjednika Fudbalskog saveza Srbije, Slaviše Kokeze.

"Shvatio sam o čemu se radi. U pitanju je viša sila", rekao je nedavno Stojković u razgovoru sa kolumnistom MONDA, Nebojšom Petrovićem.

U intervjuu za "Sportski žurnal", Kokeza je govorio i o slučaju iskusnog čuvara mreže.

"Selektoru se ne miješam u izbor igrača, pa tako da o tome da li je Vladimir Stojković pozvan u reprezentaciju i da li će da bude pozivan, jedina adresa i osoba koja može da odlučuje o tome jeste Mladen Krstajić. Na mene lično, a apsolutno sam siguran ni na selektora Mladena Krstajića niko nije vršio apsolutno nikakav pritisak, niti sam za bilo kog igrača rekao da treba ili ne treba da se poziva", rekao je Kokeza.


"Ne znam ko bi trebalo da bude ta osoba da može da meni ili selektoru kaže koga da zovemo ili da ga ne zovemo... Odgovorno tvrdim da jedina osoba koja odlučuje o tome ko se poziva u reprezentaciju jeste Mladen Krstajić, koji se o tome sigurno konsultuje sa sportskim direktorom Darkom Kovačevićem, Markom Pantelićem i Nenadom Bjekovićem. Kad dođe do različitih mišljenja, prevagne ono što misli selektor", dodao je on.

Predsednik FSS rekao je da poštuje Partizanovog golmana, ali da u ovom pitanju nije saglasan sa njim.

"Vladimira Stojkovića cijenim kao osobu i mislim da je odličan golman, ali moram da kažem da se u ovom slučaju ne slažem sa njim, jer je jedina osoba koja odlučuje o njegovom statusu isključivo selektor Mladen Krstajić", izjavio je on.

STOJKOVIĆ: Da se pitaju Krstajić i Kokeza - branio bih!

Prvi čovjek srpskog fudbala govorio je i u o statusu Marka Grujića, koga je Krstajić "precrtao" uz objašnjenje da je to učinio jer je vezista Herte odbio da igra za mladu reprezentaciju. Potom se javio selektor "orlića" Goran Đorović i objasnio da je Grujić bio spriječen zbog "navikavanja na klub i lakše povrede", uz tvrdnju da njemu Grujić nije otkazao.
Evo šta Kokeza kaže o tom "slučaju".

"Moram da naglasim i to da mi je selektor Goran Đorović u razgovoru prije nekoliko dana rekao da njemu Marko Grujić lično nikad nije izgovorio reči: 'Ja neću da igram za reprezentaciju', ali je činjenično stanje da mu se nije javljao na telefon pred važnu kvalifikacionu utakmicu, kao i taj dopis Herte, odnosno zahtjev da se oslobodi igranja za reprezentaciju kako bi se adaptirao na novu sredinu, pa vi sami zaključite da li je on odbio da igra za reprezentaciju ili nije. Zaključak ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije među kojima su prije svih Darko Kovačević, Pantelić, Bjeković jeste da on nije htio da igra za mladu reprezentaciju, a svako može da tumači kako mu odgovara i kako želi", izjavio je predsjednik FSS.

Na konstataciju novinara da je Grujić kod selektora Tomislava Sivića pobjegao iz karantina pred utakmicu baraža za EP protiv Norveške, kada nije želio da uđe sa klupe pod izgovorom da ga boli glava, Kokeza je rekao da su to "stvari koje su se dešavale i koje su iza nas".

"Ne bih da govorim ništa loše ili negativno oko Marka Grujića, jer je to iza nas. Mislim da je fudbaler koji ima perspektivu pogotovo, bio sam i sam iznenađen takvim postupkom nejavljanja selektoru na telefon jer Marka odlično poznajem iz Zvezde, kao i njegovog oca. Mislim za njegovog oca da je častan i pošten čovjek i on dobro zna da sam tada rekao da vjerujem da je velika greška što ide iz Crvene zvezde u Liverpul zato što u tom momentu nije bio na dovoljno visokom nivou da bi bio standardan igrač u Liverpulu. Otac Marka Grujića se složio i takođe je mislio da je to greška, ali odabrao je taj put...".

Takođe, Kokeza je priznao da je jednom, ipak, uticao na selektora i da je to uradio kada je mislio da može biti izglađen nesporazum u odnosu Krstajić - Luka Milivojević.


"Ja sam se jednom, moram da priznam, indirektno miješao u njegov rad i to u dogovoru sa Darkom Kovačevićem, sportskim direktorom. Obojica smo bili mišljenja da Mladen Krstajić kao selektor treba da proguta knedlu, spusti loptu i da zajedno sa Markom Pantelićem i direktorom ide u London i razgovara sa Lukom Milivojevićem o eventualnom povratku u reprezentaciju. Mislim da je to nešto što je trebalo da se uradi... Iz današnje perspektive, kad su se Krstajić, Pantelić i Kovačević vratili iz Londona i rekli mi da iz ovog ili onog razloga Milivojević ne želi da igra za reprezentaciju dok je Mladen Krstajić selektor, sam sebi sam rekao da je jedina moja greška što sam zajedno sa Darkom Kovačevićem indirektno uticao na Mladena Krstajića da ide i obavi taj razgovor u Londonu".

Kokeza je rekao da mu se to neće ponoviti.

"Nikad više se sa moje strane neće ponoviti da nagovaram selektora da razgovara sa igračima koji ne žele da igraju".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC