• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šou u Lisabonu: Jović dao gol za svoje protiv svojih!

Autor mondo.rs

Žoao Feliks postigao je het-trik u utakmici koju je obeležio i arbitar Tejlor "dupliranjem kazne" N'Diku u 20. minutu posle čega je Ajntraht gubio 4:1, Benfika imala čistu šansu za 5:1, a na kraju Kostić propustio priliku za 4:3.

Engleski sudija Entoni Tejlor odlučio je da "duplira kaznu" 19-godišnjem štoperu Evanu N'Diku za odgurivanje Žedsona Fednandeša rukom sa leđa u gol šansi i na taj način u velikoj meri odredio ostatak utakmice.

Domaćin je poveo u 20. minutu sa bele tačke, gost narednih 75 odigrao sa igračem manje, a u svemu se najbolje snašao još jedan 19-godišnjak, portugalski "dečak od 120 miliona evra", Žoaoa Feliks.

On je postao drugi najmlađi fudbaler u istoriji Lige Evrope koji je postigao het-trik, prvi posle Serhija Aguera na utakmici Atletiko Madrid - Kajseri 2007. godine, a završeno je:

Benfika - Ajntraht 4:2 (2:1), uz osmi pogodak Luke Jovića ove sezone u Evropi i to za svoj tim protiv svoj kluba.

Benfika: Vlahodimos - Koršija, Dijas, Žardel, Grimaldo - Silva, Samaris, Fejsa, Servi - Žoao Feliks, Fernandeš.

Ajntraht: Trap - Hasebe, Abraham, Hintereger, N'Dika - Da Kosta, Rode, Fernandeš, Kostić - Rebić, Jović.

Jović je u 40. minutu bio na pravom mestu, spreman i spretan da prodor Antea Rebića po levoj strani i odličan pas u sredinu pošalje pod prečku iznad glave Odiseasa Vlahodimosa.

Grka je u nadoknadi vremena savladao još jedan naš fudbaler iz startne postave trenera Adija Hitera, Filip Kostić, ali je Tejlor na asistenciju pomoćnika to poništio. Dvojica igrač Ajntrahta našla su se na putu lopte ka mreži i "markirala" Vlahodimosa, iako nijedan od njih nije imao kontakt s loptom.

Brojčano nadmoćni "orlovi" imali su fantastičnu priliku i za 5:1, ali je posle lopte Felisksa u prostor za Harisa Seferovića odlično reagovao Kevin Trap i zaustavio udarac Švajcarca levom nogom. Da nije, ovo bi bio "mrtav" par pred revanš na "Valdštadionu", ali je usledila kazna na drugoj strani koju su izveli Hiterovi rezervisti Džonatan De Guzman i Gončalo Pasijensija, čiji je pogodak glavom u 72. minutu potpuno vratio Nemce u igru pred narednih 90 minuta.

Pasijansija, Portugalac koji je natupao za Porto, glavom je lobovao Vlahodimosa samo stotinak sekundi nakon Seferovićeve šanse, a potom je usporenu Benfiku mogao da kazni i Kostić za šokantnih 4:3, ali je tukao preko gola iskosa sa leve strane.

Bio je ovo prvi poraz Ajntrahta u Ligi Evrope posle serije od 14 mečeva.


Fudbaleri Arsenala pobedili su u Londonu očajni Napoli rezultatom 2:0 (2:0).

Arsenal: Čeh - Papastatopulos, Košelni, Monreal - Mejtland-Najls, Toreira, Ramzi, Kolašinac - Ozil - Lakazet, Obamejang.

Napoli: Meret - Hisaj, Maksimović, Kulibali, Rui - Kaljehon, Alan, Ruiz, Zjelinski - Insinje, Mertens.

"Tobdžije" su povele golom Arona Ramzija u 15. minutu, deset minuta kasnije Lukas Toreira šutirao je sa distance, a lopta se od potkolenice Kalidua Kulibalija odbila, promenila pravac i završila u mreži koju su u finišu morali da zatresu i Ramzi i Pjer-Emerik Obamejang ali su bili dekoncentrisani i poštedeli ekipu trenera Karla Anćelotija strašnijeg poraza pred revanš na "San Paolu".

Napoli je za 90 i kusur minuta igre stvorio jednu šansu, ali stopostotnu, koju je u nepovrat nekontrolisanim udarcem poslao rezervista Arkadijuš Milik. Njega je u situaciju "1 na 1" u kontri "izbacio" Lorenco Insinje, ali se Poljak obrukao pred Peterom Čehom.

Čak se i kapiten Napolija smejao, pitajući igrače Arsenala koji su se zagrevali: "Da li ste videli ovo?"

Rezultati četvrtfinala:

Arsenal - Napoli 2:0 (2:0)
/Ramzi 15, Toreira 25/

Benfika - Ajntraht 4:2 (2:1)
/Žoao Feliks pen 21, 43, 54, Dijaz 50 - Jović 40, Pasijensija 72/

Slavija - Čelsi 0:1 (0:0)
/Alonso 86/

Viljareal - Valensija 1:3 (1:1)
/Kasorla pen 36 - Guedeš 6, Vas 90, Guedeš 90+4/

Revanši su 18. aprila, polufinala su 2. i 9, a finale 29. maja na "Olimpijskom stadionu" u Bakuu, Azerbejdžan.

MONDO NAJAVA: TOP 8 U LIGI EVROPE

Lista strelaca:

9 - Olivije Žiru (Čelsi)

8 - Višam Ben Jeder (Sevilja)

8 - Moanes Dabur (Salcburg)

8 - Luka Jović (Ajntraht)

5 - Sebastijan Aler (Ajntraht)

5 - Đovani Lo Selso (Betis)

5 - Fredrik Gilbrandsen (Salcburg)

Viljareal: Fernandez - Fornals, Gaspar, Alvaro, Ruiz, Kintilja - Kaseres, Ibora, Kazorla - Moreno Čukvueze.

Valensija: Neto - Ronkalja, Garaj, Gabriel, Gaja - Vas, Pareho, Tores, Guedeš - Rodrigo, Gameiro.

Slavija: Kolar - Coufal, Ngađu, Deli, Boril - Traore, Kral, Masopust, Ševčik - Štoh, Olajinka.

Čelsi: Kepa - Aspilikueta, Kristensen, Ridiger, Alonso - Barkli, Žoržinjo, Kovačić - Vilijan, Pedro, Žiru.

Iz minuta u minut:

90+5 - KRAJ! Kakvo veče... Jedva smo uspeli da "popišemo" sve golove.

90+4 - "Žuta podmornica" je potopljena u nadoknadi posle kontre Čeriševa i Guedeša. Sada je 1:3. Viljareal može da se skoncentriše na borbu za opstanak iako je u istoriji pobeđivao na "Mestallji" dvocifrenom razlikom.

90 - Vas! Divan gol Danca u poslednjem minutu utakmice na "El Madrigalu". Gaja je centrirao sa leve strane, Vas je brazilskim potezom "poklopio" loptu. Gosti vode 1:2.

88 - Obamejang! Umalo da Napoli bude potpuno nokautiran, ali je napadač bio neprecizan u završnici vihorne akcije celog tima.

86 - Evo, dade ga i Čelsi četiri minuta pred nadoknadu vremena. Vilijan je u kontri uposlio Alonsa, koji je glavom pogodio mrežu Kolara - 0:1.

85 - Živković ulazi umesto Samarisa, a Gaćinović umesto Rodea.

78 - Kostić! Dobru šansu imao je naš as za 4:3, ali je iskosa sa leve strane tukao preko gola. Svestan je i sam koliko bi to bilo važno...

72 - Pasijensija smanjuje na 4:2 u Lisabonu. Samo što je ušao u igru umesto Rebića, "nabo" je glavom loptu pod prečku i vratio Ajntraht na "minus 2" sa igračem manje. Ovo je odlična vest za Hitera, jer - ako ne bude promena - u revanšu će juriti samo 2:0.

Stotinak sekundi pre toga Trap je skinuo zicer Seferoviću za 5:1.

71 - Mamma Mia!? Šta je Milik promašio u Londonu posle kontre Napolija i pasa Insinjea sa desnog krila. Bio je sam ispred Čeha, ali je prebacio prečku. Neverica.

70 - Trap! Feliks uživa na terenu, poslao je savršen pas u prsotor za veterana Seferovića, koji je pobegao odbrani Ajntrahta ali je Trap odbranio njegov udarac refleksnom reakcijom nogom.

69 - Meret! Kolašinac je probio odbranu Napolija, nekako dodao do Mejtland-Najlsa, koji je uspeo da "poklopi" nezgodan "drop kik", ali je Meret bio fantastičan.

63 - Ovo je "zlatni dečko" portugalskog fudbala, Žoao Feliks.


60 - Hiter izvodi Jovića iz igre, na teren će De Guzman.

54 - Ajntraht se urušava sa desetoricom. Četiri minuta posle trećeg "pao" je i četvrti gol, zapravo Žoao Feliks je postigao het-trik. Ovaj tinejdžer opravdava cenu od oko 120 miliona evra... iako to deluje suludo - 4:1.

50 - Benfika vodi 3:1 posle kornera sa leve strane. U akciji pre toga Rafa Silva pogodio je stativu iz male ofsajd pozicije. Sledeći put kada su prešli centar, "crveni" sudobili dva duela u skoku ispred Trapa i sve što je Dijas trebalo da uradi je da se baci unapred i pošalje loptu u mrežu. Uradio je to.

45+2 - Kostić! Gol! Sada je 2:2... Ali, nije... Tejlor na asistenciju pomoćnika poništio je gol našeg fudbalera, zbog toga što su se na putu lopte našla dvojica igrača Ajntrahta od kojih je jedan bio u nedozvoljenoj poziciji. Niko nije "dirao" loptu, ali je prema pravilima to nedozvoljena pozicija.

45 - Insinje!? Ništa, ništa, a onda beg Kaljehona po desnoj strani, pas unutra za Insinjea i tragičan udarac kapitena.

43 - Žoao Feliks! Golazo! Nije tri minuta bilo potrebno domaćinu da povrati vođstvo. Drugi gol na meču postigao je 19-godišnjak, ovog puta sa distance. "Probušio" je Trapa! P. S. Siti želi da plati ovog dečka 105 miliona funti.


40 - Jović! Kakav trenutak... Naš napadač postigao je gol za svoj tim - Ajntraht, na stadionu svog kluba - Benfike. Srbin je i dalje pod ugovorom sa "orlovima" iz Lisabona, ali već drugu godinu kao pozajmljen igrač nastupa za "orlove" iz Frankfurta (pored "orlova" iz Stare Pazove).

Lepo je pratio akciju nakon što je vezni red Benfike popustio pod pritiskom, pojavio se potpuno slobodan u trenutku kada je Rebić nameravao da odigra pas u sredinu i zakucao loptu pod prečku! To mu je osmi gol ove sezone u Ligi Evrope. Ajntraht igra sa desetoricom od 20. minuta.

Izvor: MONDO/Arenasport

36 - Oliver je dosudio već drugi penal u Španiji, ovog puta za Viljareal. Što nije za vikend protiv Betisa za 2:2, veliki Kasorla jeste večeras protiv Valensija za 1:1. U Sevilji je plakao svestan da je promašio zlatan bod u borbi za opstanak, ali se četiri večeri kasnije nije uplašio da "puca" ponovo.

32 - Kasorla! Sa distance, pola metra pored... Solidan pokušaj.

25 - U Pragu je Vilijan uzdrmao prečku.

25 - Napoli "na konopcima" na "Emirejtsu". Strelac je Toreira, s tim da je Kulibali nespretno promenio pravac lopti i savladao svog golmana Mereta - 2:0.

21 - Žoao Feliks je pogodio sam ugao Trapovog gola, rezultat je 1:0. Inače, Feliks je odigrao savršen pas za Fernandeša u akciji u kojoj je N'Diko zakasnio.

20 - Tejlor je duplirao kaznu N'Diku - i penal i crveni karton! Englez je bio potpuno u pravu što je start N'Dika na Fernandeša u 16 metara okarakterisao kao penal za Benfiku, bio je, ali je zbog ruke na leđima pokazao 19-godišnji Francuz i crveni karton?

Sudijama je sugerisano da od ove sezone nema više "dupliranja kazni", N'Diko je oborio Fernandeša u duelu, ali... S obzirom na to da nije postojao direktan start nogom na loptu, već rukom na telo napadača, Ajntraht je ostao sa desetoricom!

15 - Arsenal vodi! Odlazeći Ramzi se prošetao kroz odbranu Napolija i lagano poentirao iz srca šesnaesterca - 1:0

6 - Jović! Da Kosta je pokušao da uhvati volej iskosa sa desne strane, ali nije ni šutirao, ni asistirao nikome... Zapravo, pogodio je Jovića koji je bio u sredini šesnaesterca, s tim da naš napadač nije uspeo da obuzda tu "bombu" i pogodi mrežu.

6 - Fernandez brani udarac Parehu, ali je Guedeš bio pažljiv i "vratio" loptu u mrežu - 0:1.

5 - Penal za Valensiju posle starta Kaseresa. Oliver se nije dvoumio, pa će kapiten "slepih miševa" Pareho imati šansu za brzo vođstvo.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC