• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodić: Razlika između Krupe i Borca? Ja!

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Darko Vojvodić je uoči meča sa Kozarom napravio rezime učinjenog u dosadašnjem dijelu prvenstva i napravio zanimljivo poređenje između svog tima i Krupe.

 Vojvodić: Razlika između Krupe i Borca? Ja! Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

Sutra se u Prvoj ligi Republike Srpske igra 22. kolo, posljednje pred plej-of i plej-aut.

Borac, lider na tabeli, na Gradskom stadionu u Banjaluci (od 16 časova) dočekuje Kozaru, koju sa klupe predvodi bivši trener Banjalučana Igor Janković.

Ekipa iz Gradiške u prošlom kolu slavila veoma važnu pobjedu protiv banjalučkog Željezničara koja im je osigurala plasman u među prvih šest ekipa i nastup i plej-ofu, dok su Banjalučani remizirali u Foči.

Banjalučani su u jesenjem dijelu prvenstva u Gradišci slavili sa 1:o, ipak, Darko Vojvodić su na konferenciji za medije vratio dublje u prošlost, na meč dva tima na turniru u Žeravici.

"Poraženi smo od ove iste ekipe sa 4:1 i tada se pričalo o nikad gorem Borcu i boljoj Kozari. Pričalo se tada da nećemo biti ni peti ni šesti i da nam je upitan opstanak, a u ovom momentu nakon 21 kola bježimo toj istoj Kozari 23 boda. To je najbolji pokazatelj koliko smo mi napredovali dok su neki stagnirali. Moram reći da je gospodin Janković obavio odličan posao u Kozari i doveo ih među prvih šest ekipa što je za njih u ovom momentu dobar rezultat. Nije mu bilo lako. Što se tiče utakmice sutra, znamo njen značaj za nas i sve osim pobjede je neuspjeh. Stalno to govorim, jer nas ime kluba na to obavezuje.", istakao je trener Borca.

O meču sa Slogom iz Gornjeg Crnjelova

"Nigdje nisam pročitao da je pomoćni sudija Maksimović suspendovan, samo o suspenziji glavnog arbitra Grbića. Pomoćnik je nas mnogo više oštetio nego glavni sudija njih".

Vojvodić se pred kraj prvog dijela prvenstva osvrnuo i na učinak svog tima.

"Primili smo najmanje golova, a najviše postigli. Samo smo dva pogotka primili u gostima, to je nevjerovatno. A, pričamo o odbrani koja slabo igra, a ona ima najbolji evropski prosjek. Pričamo o napadačima, a postigli smo najviše golova".

A, potom se prisjetio i situacije u klubu ljetos,nakon što je Borac izbačen iz Premijer lige BiH, i napravio paralelu između Borca i Krupe koju je tada preuzeo Branislav Krunić, danas direktor Omladinske škole u Platonovoj ulici.

"Moram napomenuti da smo mi ljetos doživjeli potpuni fijasko, brodolom. Nakon što smo izbačeni iz Premijer lige nismo znali ni u kom takmičenju ćemo završiti ni koja smo liga. U takvom smo ambijentu pravili ovaj tim, ljetos mi niko nije ostavio ekipu koja je bila u prvih šest, igrala finale kupa i imala formiran sastav, kao što je u tom momentu bila Krupa. Pominjem njih da bih napravio paralelu između nas i njih. Kada su oni krenuli na Zlatibor na prave pripreme i imenovali novog trenera mi smo imali četiri fudbalera i nismo znali gdje ćemo i šta ćemo".

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Borac je "gro" priprema odradio na Tjentištu, gdje su prema riječima stratega crveno-plavih jedino golovi ličili na fudbalsko igralište.

Nastup Stojana Vranješa je upitan zbog povrede mišića.

"Međutim, u prethodne tri godine sam posredno i neposredno uveo dvije ekipe u Premijer ligu i vjerujem da ću isto to uraditi sa Borcem. To sam uspijevao, jer znam šta i kako radim. Kad sada pogledate Krupu i vidite gdje se nalazi i pogledate nas možete reći da je uprava Borca pogodila sa mnom. Ono što je jako važno kada je Krupa u pitanju, vidi se da je najveći problem bio u struci i da je gospodin Starčević došao pet kola ranije oni bi ostali u ligi".

Vojvodić je u srijedu posmatra prvi duel polufinala Kupa BiH između juniora Borca i Slobode, koji je pripao gostima (2:3) i nije bio zadovoljan viđenim.

"Nisam zadovoljan kako oni igraju i kako se razvijaju. Izuzev Kujundžića i Arsića nisam vidio igrača koji bi nam moga donijeti prevagu. Na njima dvojici se vidi napredak i dobiće šansu kod nas", zaključio je strateg Banjalučana.

Saša Kajkut je istakao da se ekipa poslije izuzetno teškog gostovanja u Foči dobro odmorila i maksimalno spremila.

"Sutra očekujem pozitivan rezultat. Šef je postavio zahtjeve pred nas i očekujem da ćemo ih sve ispuniti i osvojiti tri boda. Kozara će sigurno doći veoma motivisana, ali na nama je da pokažemo da smo mi Borac i da smo zasluženo na prvom mjestu", rekao je napadač Borca.

PRVA LIGA RS - 22. KOLO:

Borac - Kozara 16.00
Alfa Modriča - Sloboda MG
Podrinje - Drina
Rudar - Sloga
Tekstilac - Sutjeska
Željezničar - Slavija

TABELA: Borac 52, Sloga GC 46, Rudar 36, Željezničar 30, Kozara 29, Podrinje 26, Slavija 24, Tekstilac 24, Drina 22, Modriča 21, Sutjeska 19, Sloboda MG 17.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Borac

Nije ni golman loš...

Rade

Kad covjek hvali sam sebe sve vam je jasno!

deda

Tako je Vojvoda ta dva juniora i treba da dobiju sansu pogotovo Arsic a Kujundzic da jos malo ojaca i tu je na vratima seniorskog tima.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC