• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Varešanović: Radnik je ozbiljna ekipa

Autori mondo.ba Autori Fena

Pobjeda u prošlom kolu protiv Mladosti iz Doboj Kaknja u znatnoj mjeri je smanjila pritisak kod igrača Tuzla sitija, tako da s puno optimizma gledaju u konačni rasplet u Premijer ligi BiH.

S obzirom na to da su debitanti u bh. eliti, opstanak bi bio veliki uspjeh ekipe Mirze Varešanovića. Potvrdu takvih nadanja očekuju u sutrašnjem susretu protiv Radnika iz Bijeljine.

Tuzlaci će nastupiti bez tri vrlo važna "kartonirana" igrača - Voje Ubiparipa, Nermina Crnkića i Ivana Sesara, ali Varešanović smatra da imaju u rosteru dovoljno igrača za zamjenu.

"Dolazi nam ozbiljna ekipa, koja pretenduje na izlazak u Evropu. Bez obzira na to što ćemo nastupiti bez tri važna igrača, očekujem našu pobjedu. Svjestan sam da to neće biti lako realizovati, ali vjerujem u svoje fudbalere koji su u prošlom kolu pokazali šta i koliko mogu", izjavio je Varešanović na današnjoj konferenciji za novinare.

U dvije utakmice s Bijeljincima ove sezone „plavi“ iz Simin Hana još nemaju pobjedu, a u bilansu imaju samo bod. Defanzivac Samir Efendić vjeruje da će se to promijeniti nakon utakmice s Radnikom na Tušnju.

"Protivnik jeste težak, ali mi smo osjetno napredovali na psihološkom i taktičkom planu. Očekujem kvalitetnu utakmicu, a uz dobar pristup i veliku angažovanost možemo uzeti nova tri boda i uveliko osigurati mirniji nastavak prvenstva", rekao je Efendić.

Utakmica Tuzla siti - Radnik igra se sutra na stadionu Tušanj od 16.30.

PREMIJER LIGA BIH - 26. KOLO:

u subotu

Zvijezda - Mladost 16.00
Zrinjski - Željezničar 16.30
Tuzla City - Radnik
Krupa - Čelik

u nedjelju

Gošk - Sloboda 16.30
Sarajevo - Široki 19.30

TABELA: Sarajevo 56, Zrinjski 50, Široki Brijeg 39, Željezničar 36, Čelik 35, Radnik 34, Sloboda 34, Mladost 30, Tuzla siti 28, Zvijezda 09 24, GOŠK 20, Krupa 18.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC