• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slišković: Željo je lav koji spava...

Autori mondo.ba Autori Fena

Fudbaleri Zrinjskog u subotu u derbiju 26. kola Premijer lige BiH dočekuju Željezničar puni samopouzdanja nakon tri uzastopne prvenstvene pobjede bez primljenog pogotka.

"Pred nama su dvije veoma bitne utakmice, domaća protiv Željezničara i gostovanje kod Širokoga, nakon kojih ćemo s više ili s manje optimizma razmišljati o finišu prvenstva. U nizu smo od tri pobjede i sigurno je da nam je samopouzdanje poraslo", rekao je na konferenciji za novinare trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Razlog više za optimizam Slišković vidi i u tome što će na raspolaganju nakon dugo vremena imati sve igrače.

"Mislim da je ovo po prvi put od mog povratka da imam sve zdrave igrače. Nemamo kartoniranih niti povrijeđenih igrača. Filipović je prije dva dana na treningu dobio jedan udarac i on je pod malim upitnikom, ali mislim da će i on biti spreman", istakao je Slišković.

Dodao je da je Željezničar evidentno u rezultatskoj krizi, ali to ne znači da će Zrinjski lako doći do nova tri boda.

"Sigurno će se nakon loše predstave protiv Sarajeva željeti iskupiti, i radi sebe, i radi svojih navijača. Ono što su pružili protiv Sarajeva nije ni 20-30 odsto njihovih mogućnosti i sigurno će na sve načine pokušati iskupiti i odnijeti bodove iz Mostara", upozorio je Slišković.

Ipak, ne želi dublje ulaziti u razloge krize Kluba s Grbavice.

"Razlog i uzrok loših igara najbolje zna njihov trener i sami igrači, tako da ja u ovom trenutku ne želim niti je moje da ulazim u neku dublju analizu zašto je to tako. Meni to sliči na lava koji spava. Nemoj ga čačkati jer bi se mogao probuditi. Bolje da još malo odspava", slikovit je bio strateg Zrinjskog.

Činjenica da je Zrinjski u posljednja četiri susreta sa Željezničarom bez pobjede (dva remija, dva poraza) ne zabrinjava previše Sliškovića.

"Ima nešto u tradiciji, ali to je više za novinare da imaju o čemu pisati. Igrači ne trebaju o tome previše razmišljati. Suština je u tome da se to mora zaboraviti. Ja želim svoje igrače koncentrisati samo na sljedeću utakmicu. Kad sutra istrče na teren sve ostalo pada u vodu. Uđi u utakmicu s većim motivom od protivnika i dobijaš utakmicu", poručio je Slišković.

Utakmica Zrinjski - Željezničar igra se u subotu s početkom u 16:30 na stadionu pod Bijelim brijegom.

PREMIJER LIGA BIH - 26. KOLO:

u subotu

Zvijezda - Mladost 16.00
Zrinjski - Željezničar 16.30
Tuzla City - Radnik
Krupa - Čelik

u nedjelju

Gošk - Sloboda 16.30
Sarajevo - Široki 19.30

TABELA: Sarajevo 56, Zrinjski 50, Široki Brijeg 39, Željezničar 36, Čelik 35, Radnik 34, Sloboda 34, Mladost 30, Tuzla siti 28, Zvijezda 09 24, GOŠK 20, Krupa 18.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC