• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro izvoz hrane iz BiH u Kinu

Autor SRNA

BiH bi uskoro trebala da dobije dozvolu za izvoz hrane na veliko kinesko tržište, kao i značajno povećanje ulaganja kineskih firmi, najavio Kineski premijer Li Kećang

 Uskoro izvoz hrane iz BiH u Kinu Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO
Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Kineski premijer Li Kećang je tokom sastanka sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirkom Šarovićem u Dubrovniku najavio da se može očekivati da BiH uskoro dobije dozvolu za izvoz hrane na veliko kinesko tržište, kao i značajno povećanje ulaganja kineskih firmi.

Kineski premijer je naglasio značaj globalne i fer trgovine, bez protekcionizma, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.

Šarović je danas u Dubrovniku, u okviru Osmog samita Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, razgovarao sa delegacijom kineske kompanije "Čajna gežuba enerdži" o ključnim infrastrukturnim i energetskim projektima.

Sa delegacijom ove kompanije, jednom od vodećih u svjetu za izgradnju energetskih objekata, razmijenjeni su stavovi o preostalim koracima za realizaciju projekta blok sedam Termoelektrane u Tuzli.

Kineska strana izrazila je interesovanje i za druge infrastrukturne projekte u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, posebno za dionice Koridora "Pet ce".

U okviru saradnje "16 plus jedan", Kina je do sada u 16 zemalja uložila oko 29 milijardi evra, a, kako je najavljeno, slijedi novi i značajniji zamah u investiranju u sve zemlje obuhvaćene ovim sporazumom.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE