Našli smo odgovor na pitanje koje muči planetu!

Autor:

Kako Kim Kardašijan može da postane advokatica, ako nije završila faks? Bez brige, mi ćemo vam objasniti!

Našli smo odgovor na pitanje koje muči planetu! Foto: Tanjug/Evan Agostini/Invision/AP Kim i Kortni Kardašijan

Kim Kardašijan već nekoliko godina se sve više interesuje za politiku i ljudska prava. Nedavno je za "Vog" izjavila da se nada da će u narednih nekoliko godina položiti pravosudni ispit i započeti advokatsku karijeru.

Mnoge je ova njena izjava zbunila, jer je opšte poznato da Kim nije završila ni fakultet. Jeste nekoliko semestara pohađala trogodišnji koledž u Los Anđelesu, ali ga je ubrzo napustila. "Uobičajeni" proces za one koji žele da se bave pravom u Americi je srednja škola, univerzitet, pa tek onda studiranje prava.

Kim živi u Kaliforniji, jednoj od četiri države u SAD-u koje ne zahtevaju diplomu univerziteta kao preduslov za polaganje pravosudnog ispita.

Dakle, starleta koja se proslavila "kućnim videom" samo mora da bude pripravnica u nekoj advokatskoj kompaniji, da bi ispunila uslove za izlazak na ispit.

Nije baš "samo" - Kim mora četiri godine da ima status pripravnice, s tim što nakon godinu dana polaže "probni" ispit, a tek nakon četiri pravi pravosudni, koji će joj omogućiti ulazak u advokatsku komoru.

Dalje, sticanje zvanja advokata na ovaj način košta zainteresovane možda par hiljada dolara, dok odlazak na prvi fakultet, a zatim i pravni posle njega košta polaznike više stotina hiljada dolara. Ulazak u svet advokature na ovaj način moguć je, osim u Kaliforniji, još u Virdžiniji, Vermontu i Vašingtonu.

Pošto je Kim u intervjuu "Vogu" rekla da se nada da će ispit moći da polaže 2022, to znači da status pripravnice ima već godinu dana, samo o tome do sada nije javno govorila.

View this post on Instagram

VOGUE MAGAZINE MAY 2019

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

View this post on Instagram

Morning ✨

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Ostale vijesti