• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad te Zvezda napadne odbranom!

Autor mondo.rs

Šampion se u nedelju uveče raspao u krcatom "Pioniru" pod napadima crveno-belih u odbrani.

Košarkaši Crvene zvezde mts i Budućnosti složili su se posle prve utakmice u "Pioniru" da druga neće biti ista.

U isto vreme su i bili u pravu i nisu.

Iako su crveno i plavo-beli pretpostavljali da ih čeka 40 minuta sa mnogo više neizvesnosti i nadigravanja posle onih 91:72 u petak uveče, ispostavilo se da je razlika između dva tima bila samo još veća u korist domaćina. U jednom trenutku i celih 40 razlike!

Beograđani su pred selidbu u Podgoricu na treći duel bili još ubedljiviji, precizniji i konkretniji nego 48 sati ranije, pa je na semaforu na kraju ostalo ispisano - 107:69 za sigurnih 2:0 u reprizi prošlogodišnjeg finala.

Peti trijumf u isto toliko ovosezonskih duela protiv Budućnosti doveo je ekipu Milana Tomića na korak do najvažnijeg cilja u sezoni - osvajanja titule i karte za Evroligu.

Računajući i susret na ABA Superkupu u Laktašima, Zvezda je u tih pet utakmica savladala branioca ABA titule ukupnom razlikom od 101 poena.

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Posle još jednog odličnog timskog nastupa, u kojem je Zvezdin zbirni indeks korisnosti bio 133, a Budućnosti 60, crveno-beli su govorili trezveno i ukazivali na činjenicu da ništa nije gotovo.

Dobrić posle dva meča finala i dalje nema promašaj iz igre: 7/7 za dva, 2/2 za tri, a jedina lopta koju nije probacio kroz obruč stigla je sa linije penala - 4/5. Igrao je 35 minuta ukupno.

"Uvek ima stvari koje možemo da uradimo bolje kada je naša igra u pitanju. Moramo da ostanemo fokusirani, nema radovanja, slavlja... Važno je da znamo da ništa nije gotovo", izjavio je Ognjen Dobrić, Zvezdin "fajter" kome su navijači u jednom trenutku skandirali ime i prezime.

U osvrtu na trijumf za 2:0, u kojem je najveće Zvezdino vođstvo iznosilo 40 poena, on je naglasio ključne elemente uspeha

"Mislim da su presudni bili naša energija i koncentracija koju smo imali 40 minuta. Tu nisu mogli da nas isprate", dodao je on.

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts bila je u nedelju u vođstvu 34 minuta utakmice, imala je drastično više poena igrača sa klupe (73:42), postigla je više poena posle grešaka rivala (22:12), imala veći broj asistencija (20:13)...

Kapiten crveno-belih Branko Lazić rekao je da mu dodatno prija stil kojim je njegov tim izborio "meč lopte".

"Odigrali smo zaista sjajno i drago mi je što smo na ovaj način pobedili. Bila je još bolja od prve, iako ima tu još dosta stvari koje su mogle da budu i bolje, ali OK. U seriji je 2:0 i u ovim utakmicama je najbitnije da se pobedi. Napravili smo još jedan korak ka cilju. Iskoristićemo dva dana za odmor, pripremu i idemo dole da damo sve od sebe da završimo seriju", izjavio je defanzivni lider Zvezde, koji igra za svoj četvrti šampionski prsten ABA lige.

Upitan da li prvak Srbije može da odigra bolje, Lazić je rekao kratko:

"Videćemo".

Potom je dodao...

"Biće sigurno teže, oni će dati sve od sebe da vrate seriju u Beograd, a mi ćemo dati sve od sebe da završimo seriju dole".

Poput trenera Milana Tomića, i on je naglasio da razlog još jednog trijumfa pre svega leži u defanzivi.

"Ključ je odbrana. Time smo izvršili pritisak na njihove bekove i shodno tome utakmica je tekla na taj način - iz odbrane smo postizali lake poene, dobijali smo samopouzdanje, kasnije je krenuo šut... Tih 67 odsto pogodaka govori o tom samopouzdanju".

Zvezda opet izgleda sigurno i pobeđuje ubedljivo kao na početku sezone.

"To jeste poenta, da tempiraš formu da u ovim trenucima, kad je najbitnije, budeš na najboljem mogućem nivou".

Izvor: MN PRESS

Da li su u svlačionici očekivali da ovako ubedljivo pobeđuju?

"Nismo očekivali, ali to je sve proizvod naše timske igre i timske odbrane. Shodno tome je došao i rezultat, razlika, procenti i sve", rekao je Lazić.

"Najbitnija je bila odbrana, ne toliko napad. U odbrani smo imali fokus na Kolu i Gordiću... Kad odigraš dobro u odbrani, biće lakih poena u kontranapadu", izjava Milana Tomića na konferenciji za novinare.

Bili Beron, najbolji strelac prvog meča, nije bio tako šuterski raspoložen u nedelju (1/5 za tri), ali je ipak završio meč sa dvocifrenim napadačkim učinkom (10 poena) i nakon duela pohvalio karakter ekipe.

"Moramo da nastavimo da radimo. Ostao je još korak i samo o tome razmišljamo. Znamo da neće biti lako u sredu. Očekivao sam da večeras bude teško, ali igrali smo dobro u odbrani, zaustavili smo njihove nalete...", poručio je Beron, takođe prepoznavši u defanzivi "okidač" za Zvezdinu igru, kao i za još jaču podršku sa tribina.

Amerikanac je svestan da će u "Morači" u sredu biti teže.

"Bilo je dobro u poslednjih par dana, ali oni će hteti da se vrate ovde. Videćemo šta će biti. Imaju odličan tim, imaju mnogo talenta, njihovi navijači će biti glasni... Biće teže, definitivno".

Pogledajte najzanimljivije detalje utakmice Zvezda - Budućnost 107:89.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC