• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miha: Ne sviđa mi se ovo što je Juve uradio

Autor mondo.rs

Trener Bolonje ogorčen što je "stara dama" na utakmici protiv Spala izvela kombinovani tim.

Kjevo je i matematički ispao iz Serije A, Frozinone je blizu povratka u niži rang, dok za treće mesto "ispod crte" ima mnogo kandidata: Empoli, Udineze, Bolonja, Đenova, Parma...

I, naravno, SPAL!

Klub iz Ferare proletos je - u prvoj sezoni posle skoro pola veka odsustva iz elitnog ranga - uspeo da opstane osvojivši 17. mesto, a minulog vikenda je neočekivanom pobedom nad Juventusom (2:1) skočio čak na 13. poziciju.

SPAL sada ima četiri boda više od Bolonje, čiji trener Siniša Mihajlović nije krio nezadovoljstvo zbog načina na koji je konkurent došao do "skupih" bodova.

"Ne sviđa mi se ovo što je Juventus uradio na gostovanju Spalu", rekao je srpski stručnjak i izneo konkretne zamerke.

"Igrati protiv prve postave Juventusa je jedna stvar. To je vrlo teško. Ako za njih igraju fudbaleri sa manjom minutažom, onda je to drugačije, ali je i dalje teško, jer mnogi od njih imaju kvalitet da budu 'starteri' u većini drugih timova Serije A. Ali, mnogo je drugačije ako Juventus izvede na teren igrače iz svog omladinskog pogona. To je nešto što ne mogu da podržim, iako znam da njih baš briga šta ja mislim o tome", naveo je Mihajlović.

Masimilijano Alegri je između dve utakmice Lige šampiona protiv Ajaksa odlučio da odmori gotovo sve igrače iz najboljih 11, pa su tako od početka dobili šansu Paolo Goci Iveru (17) i Grigoris Kastanos (21), dok su sa klupe ušli Hans Nikolusi (18) i Stefi Mavididi (20).

Juve je prvi deo meča rešio u svoju korist pogotkom već afirmisanog tinejdžera Moizea Kena, ali je SPAL u drugih 45 minuta napravio preokret i naneo "staroj dami" drugi poraz od početka prvenstva.

"SPAL je uradio ono što je morao. Izašli su na teren i pobedili", slegao je ramenima Siniša Mihajlović.

Alegri je ovakvom manevru mogao da pribegne jer njegov tim i posle pobede drugoplasiranog Napolija nad Kjevom ima 17 bodova prednosti, a do kraja je ostalo samo šest kola.

"U italijanskom fudbalu su moguće i ovakve stvari. Zato moramo da se koncentrišemo na sebe i osvojimo što više bodova možemo. Protiv Fiorentine smo ostali neporaženi, ali smo na polju igre napravili korak nazad u odnosu na prethodne utakmice", kritikovao je Mihajlović svoje igrače posle 0:0 na stadionu "Artemio Franki".

"Ako nastavimo ovako, biće nam teško da izborimo opstanak".

DONJA POLOVINA TABELE: Sasuolo 37, Kaljari 37, SPAL 35, Parma 35, Đenova 34, Udineze (-1) 32, Bolonja 31, Empoli (-1) 28, Frozinone 23, Kjevo 11.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC