• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova era u Sakramentu: Bio je Divčev prvi izbor

Autor mondo.rs

Vlade Divac je predstavio Luka Voltona, a jedan od prisutnih u prostorijama "kraljeva" bio je i Nemanja Bjelica.

Mladi američki trener Luk Volton (39) dobio je otkaz u Lejkersima u petak, a već u ponedeljak je predstavljen kao novi šef struke Sakramento Kingsa.

U prisustvu Vlada Divca (51), svog nekadašnjeg saigrača u Lejkersima, sin čuvenog člana Kuće slavnih, Bila Voltona (66), preuzeo je posao na klupi "kraljeva" i u tom svojstvu prvi put razgovarao sa novinarima.

Prema informacijama iz prostorija Kingsa, konferenciji za medije prisustvovali su i igrači Harison Barns, Nemanja Bjelica i Hari Džajls.

"Sa nekim igračima pričao sam telefonom, neki su ovde... Kratko smo razgovarali, ali to će doći na red tokom leta. Planiram pojedinačne razgovore sa svima. Pričaćemo o detaljima, kako bi trebalo da rastemo kao grupa i kako bi oni trebalo da se razvijaju individualno da bismo bili uspešni", izjavio je Volton nakon što je prvi put obukao opremu Sakramenta.

Novi trener Bjelice i Bogdana Bogdanovića, prethodne tri godine sedeo je na klupi Los Anđeles Lejkersa i završavao je sezone sa 26, 35 i 37 pobeda. Pre toga je bio asistent u stručnom štabu Golden Stejta 2014/15 i 2015/16 i osvojio je uz Stiva Kera titulu 2015.

Jedna od njegovih prvih poruka na novom radnom mestu bila je...

"Sve je stvar navike. Pobede dolaze samo kada radite stvari na pravi način. Uvek hoćemo da idemo na bolje, da igramo plej-of, da na kraju i osvojimo titulu, ali sve počinje od treninga i od toga šta sa treninga prenesemo na utakmice".

Upitan za način na koji je došao u Kingse, Volton je rekao da nije bilo kontakata dok nije dobio otkaz u Lejkersima. Potom je jedan razgovor bio dovoljan...

"Znam Vlada mnogo godina i kada se stvorila ova šansa on me je kontaktirao, objasnio mi svoju viziju i to je bilo identično onome kako ja vidim igru. Pričao sam sa članovima porodice, suprugom, i došao ovde".

Na tom mestu, Vlade Divac, generalni menadžer Sakramenta, dodao je...

"Dogodilo se to u petak, čim je postao slobodan. Seli smo i odmah sam znao da je moj tip. Sve je bilo veoma brzo. Imao sam nekoliko opcija u glavi, ali Luk je bio sve vreme 'broj jedan'".

Volton je rekao da još od igračkih dana vidi košarku na isti način kao i Divac.

"Vlade je bio sjajan veteran. Shvatamo košarku na isti način, saglasni smo oko toga kako bi trebalo da se igra, šta bi svlačionica trebalo da bude... Ako ste u svemu tome, onda te veze traju zauvek. Za to poverenje su potrebne godine".

Nakon što ga je Volton pohvalio za selekciju tima i priznao da jedva čeka da počne da radi, Divac je naglasio:

"Luk i ja imamo istu košarkašku dušu. Veoma dobro se poznajemo i uzbuđen sam zato što ćemo stvoriti tim zajedno i otići na sledeći nivo".

Upitan "šta je sledeći nivo", Divac je odgovorio da u Sakramentu uvek žele da budu bolji i da stvore "pobedničku kulturu", koja će franšizu odvesti na viši, uspešniji stepen.

Šta će Volton tražiti od svojih igrača?

"Odbrana pobeđuje. Odbrana donosi titule. Volim napad, volim kako lepo može biti kada pet igrača dele loptu i šutiraju, ali kada je važno, pobeđujete odbranom. Stavićemo veliki, svakodnevni akcenat na odbranu, treniraćemo je i biće to naš prioritet", dodao je trener Sakramenta, tima koji je ove sezone posustao u finišu borbe za plej-of (skor 39-43), u kojem "kraljevi" nisu igrali od 2006.

Da li će pod Voltonovim vođstvom napraviti taj, sledeći korak?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC