• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel pred Konjuh: Bez kalkulacija!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Rukometaši Borca nemaju ni trunku namjeru da kalkulišu do kraja sezone i sa maksimalnom ozbiljnošćuće dočekati Konjuh (18.30) u 23. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 PL BiH (23. kolo): RK Borac - RK Konjuh, izjava Mirko Mikić, Srđan Mijatović Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Poslije fantastične evropske sezone u EHF Čelendž kupu i plasmana u finale Kupa BiH, kao i na Fajnal-for Kupa Republike Srpske u Trebinju, nastavljaju sa bitkama u prvenstvu.

Prva u nizu teških mečeva, koje očekuju izabranike Mirka Mikića, je dvoboj sa Konjuhom iz Živinica u srijedu u dvorani "Borik" (18.30).

"Do kraja imamo još četiri kola, prva prepreka je sutra i sve osim pobjede bi bio neuspjeh. Želimo da nastavimo sa trijumfima i do kraja sezone probamo da završimo na prvom mjestu. Na žalost to ne zavisi samo od nas, već i od naših rivala, ali pokušaćemo da sa što bolje pozicije dočekamo plej-of", rekao je Mikić.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Prema njegovim riječima, nikakvog kalkulisanja, odmaranja pojedinih igrača za završne borbe neće biti u banjalučkom klubu.

PREMIJER LIGA BiH, 23. KOLO

Borac - Konjuh

Lokomotiva Brčko - Leotar

Goražde - Derventa

Maglaj - Sloga Doboj

Gračanica - Slavija

Vogošća - Sloga GV/U

"Mi smo bezbroj puta pokazali da kalkulacija ili tempiranja forme nema nikakvog smisla. Borac je takav tim da ako ne igramo u punom sastavu i maksimalno, teško napravimo dobar rezultat. I sutra idemo s najjačim timom, kao i u svim ostalim mečevima do kraja. To je jedini način da igramo onako kako želimo".

Ipak, u dvoboju protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva dao je šansu mladim rukometašima...

"Pauza je naravno prijala, pojedinci su imali po tri-četiri dana odmora i za tijelo i za glavu s obzirom da smo od jula svaki dan zajedno. Prirodno je da dođe do zasićenja, pa nam je godilo jer nam predstoje završni izazovi u plej-ofu, finale Kupa BiH i završni turnir Kupa Republike Srpske. Pojedini klinci su se nametnuli, ali na žalost ne mogu ih 'skidati', iako su pokazali da se u narednim sezonama na njih može najozbiljnije računati. Već od sljedeće godine, ukoliko ostanem na klupu, ubaciću dva-tri dječaka, posebno ove što su igrali protiv Slavije", dodao je trener Borca m:tel.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Srednji bek Banjalučana Srđan Mijatović složio se sa trenerom Mikićem da Borac nije ekipa koja kalkuliše.

TABELA PREMIJER LIGE BIH:

Gračanica 49, Bosna 46, Borac m:tel (-1) 43, Konjuh 37, Leotar 35, Sloga (GV/U) 35,Sloga (D) (-1) 34, Vogošća 33, Maglaj 32, Zrinjski 30, Lokomotiva 26, Goražde 23, Slavija 16, Derventa 10.

"Naravno da idemo na pobjedu. Kao i dosad, jedino od nas zavisi konačan rezultat, posebno u Banjaluci. Bićemo dodatno motivisani jer je Konjuh jedina ekipa protiv koje imamo negativan skor. Imamo dva poraza, i po jednu pobjedu i neriješeno. Sutra je dobra prilika da taj omjer izjednačimo", rekao je Mijatović, koji se prije dva dana vratio sa turnira u Parizu, gdje je nastupao za mladu reprezentaciju Srbije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC