• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak prošao "pakao" do srećnog kraja!

Autor mondo.rs

Kakvo mučenje Đokovića sa iskusnim Kolšrajberom... Publici je priredio i "epsko" lomljenje reketa sredinom drugog seta.

Najbolji teniser sveta nekako je izbegao drugi uzastopni poraz od nemačkog veterana i plasirao se u treće kolo turnira "Masters 1000" serije u Monte Karlu!

Novak Đoković - Filip Kolšrajber 6:3, 4:6, 6:4, posle više od dva i po sata igre pod tamnim oblacima zapadnog Mediterana.

Oni su se sastali i prošlog meseca u Indijan Velsu, kada je Nemac savladao Novaka posle nepunih 10 godina, rezultatom 6:4, 6:4. Do tada je srpski as imao sedam pobeda zaredom.

Đoković je u prvom zvaničnom meču na šljaci ove sezone - ne računajući jučerašnji dubl sa bratom Markom - uporno tragao za pravim balansom i svojom prepoznatljivom igrom.

Napravio je 38 neiznuđenih grešaka naspram 30 "vinera", od toga polovinu iz bekhenda, koji ga u prva dva seta nikako nije služio.

Potpuno atipično za njega, zabeležio je čak osam duplih servis grešaka, što je kumovalo da u drugom setu izgubi četiri gema zaredom na svoj servis...

Ali, dobro je da je bar uzvraćao Kolšrajberu istom merom, pa iako je u drugom setu ostao kratkih rukava, makar je brejkom na startu trećeg seta stekao prednost koja se ispostavila dovoljnom za trijumf.

Nakon što je u narednom gemu spasao tri brejk lopte i potvrdio stečenu prednost (2:0), Đoković je protiv žilavog, ali ipak sve umornijeg rivala, bio na iskušenju samo još jednom.

Nemac je u osmom gemu na brejk lopti napravio neiznuđenu grešku i tako propustio dobru priliku da izjednači na 4:4.

Ni Novak nije bio na previše visokom nivou, u finišu je produžio svoj boravak na terenu samo zbog sopstvenog nestrpljenja, ali servis mu je dobro funkcionisao i uspeo je da iskoristi petu meč loptu, nakon čega je svom snagom raspalio po loptici i verovatno je poslao van granica "Kantri kluba"...

Nagrada za uloženi napor biće mu slobodan dan, a u četvrtak čeka boljeg iz duela Argentinca Dijega Švarcmana (24. na svetu) i Tejlora Frica (65), koji se sastaju u sredu.

Nakon što je rešio u svoju korist prvi set, u kome takođe nije blistao, očekivalo se da Novak u nastavku zaigra rasterećenije i privede posao kraju, ali desilo se potpuno suprotno.

Počev od rezultata 1:2 u drugom setu, zaboravio je kako izgleda uzeti gem na svoj servis. Tri puta je odmah pravio "ribrejk" i dolazio u poziciju da izjednači, ali je napravio mnoštvo neiznuđenih grešaka i uvek dozvoljavao nemačkom teniseru da se ponovo "odlepi".

Nakon greške posle koje je Kolšrajber poveo 2:4, Novak je tri puta tresnuo reketom o podlogu i bukvalno ga uništio.

Činilo se da će mu to pražnjenje pomoći da napravi preokret, jer je "brejknuo" Nemca i smanjio na 3:4, međutim, već u sledećem gemu je ponovo poklekao, iako je imao ogromnih 40:0!

U prvom setu je Kolšrajber dobrim delom bio i bolji, ali je Đoković došao do 6:3 sa tri uzastopno osvojena gema.

Imao je dosta problema sa servisom, Kolšrajber je jedno vreme imao više "vinera" i manje napravljenih grešaka, što je donekle i razumljivo, zbog činjenice da mu je ovo bio sezonski debi na zemlji.

Odbranio je dve velike brejk šanse za Kolšrajbera u petom gemu prvog seta kada je Nemac imao konce u svojim rukama, ali je Novak bio stabilan i iskoristio njegove greške.

U najdužem gemu prvog seta, sedmom po redu, takođe je bio suočen sa dve brejk šanse pri rezultatu 15:40, međutim uspeo je da iz sebe izvuče maksimum i lošu situaciju na terenu pretvori u odličnu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC