• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladost samo razljutila Zvezdu - finalista se nazire!

Autor mondo.rs

Laka pobeda Crvene zvezde u prvom meču polufinala Kupa Srbije, deluje da će revanš u Lučanima biti samo formalnost...

 Mladost samo razljutila Zvezdu - finalista se nazire! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je nadomak finala Kupa Srbije!

Fudbaleri Vladana Milojevića ubedljivo su slavili u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije protiv Mladosti i tako zakoračili ka finalu planiranom za 30. maj na "Čairu", ali za to će biti potrebno da opravdaju ulogu favorita u revanšu u Lučanima (15. maj).

Ukoliko budu igrali kao ovog popodneva pred oko 3.000 navijača - to neće biti problem.

Poveli su golom Joveljića, trećim u ovom takmičenju, već u 12. minutu i taman kada se činilo da će nastavak biti bez tempa, desilo se "ludih" petnaestak minuta u kojima smo videli čak četiri pogotka, tri u mreži Lučanaca.

"Lavinu" je pokrenuo Dimić u 52. minutu, da bi se potom igrači Zvezde "razljutili" i pogocima Milunovića, Pavkova i Ivanića obezbedili lak trijumf.

CRVENA ZVEZDA - MLADOST 4:1 (1:0)


Vladan Milojević se "vratio" na formaciju sa dva špica i utisak je da najbolje za sada funkcionišu Milan Pavkov i Dejan Joveljić, pošto je upravo posle njihove saradnje u 12. minutu Crvena zvezda povela protiv Mladosti.

Posle auta Rodića, Pavkov je spustio loptu za Joveljića, a mladi napadač je izdržao duel s dvojicom čuvara i potom plasirao loptu u mrežu Zečevića.

Raspoloženo su delovali igrači Zvezde, videli smo često da "duplim pasovima" izbacuju iz koloseka Lučance i dolaze do brojčane prednosti, ali je na oprezu bio i Zečević koji je prvo "ušao" u šut Joveljića izbliza, a potom "izvukao" iz gola pokušaj Srđana Babića pod prečku.

Izvor: MN PRESS

TRENERI - KRATKO!

Vladan Milojević je u tri rečenice sabrao utiske sa meča: "Veći delom meča smo kontrolisali dešavanja na terenu i imali smo rezultat. Rekli smo da Mladost ima najbolju kontru u Srbiji i tako smo primili gol, ali reakcija je bila dobra". Nenad Milovanović se požalio na težak raspored u Kupu, a onda rezimirao utakmicu i propuštene šanse: "Bili su dobri u prvom, onda smo promašili veliku šansu za 1:1 i onda smo primili gol posle prekida, promašili smo zicer na 2:1... To Zvezda kažnjava. Probaćemo da im se suprotstavimo i da ih pobedimo u Lučanima".

Dvojica štopera Zvezde su po dvaput oprobali udarac u prvom poluvremenu, a uspešno su izveli i zadatak i zaustaivli loptu Jovanovića koja je "milila" u prazan gol Milana Borjana.

A onda - "ludih" dvadesetak minuta nastavka!

Lazar Jovanović je s loptom u 52. minutu pretrčao pola terena, prevario Milunovića, istrčao pred Borjana i potom nesebično asistirao Stefanu Dimiću za 1:1, no to je samo naljutilo igrače Crvene zvezde koji su brzo došli do dva gola.

Prvo se Nemanja Milunović u 57. minutu na pas Marka Marina iskupio za kiks, potom je Joveljić pogodio stativu, Tešić (iz ofsajda) promašio veliku šansu za Mladost - Pavkov nije!

Izvor: MN PRESS


Napadač iz Begeča je u 60. minutu dočekao centaršut Bena sa desne strane i lako je prosledio loptu u mrežu Zečevića, koji je potom zabeležio dve velike odbrane odbranivšu udarce Pavkovu i Ivaniću, ali zajedno u tandemu nije mogao da ih zaustavi...

Pavkov je šutirao u 68. minutu, Zečević je odbio loptu, a na nju je natrčao Ivanić i potvrdio ubedljivu pobedu Crvene zvezde.

Revanš je zakazan za 15. maj u Lučanima, a drugi polufinalni par čine Partizan i Radnički iz Niša, koji će se sastati prvo u Beogradu (sreda, 18.00).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Milunović, Babić, Rodić - Ben, Čaušič, Vulić (od 64. Ivanić), Marin (od 76. Simić) - Pavkov (od 73. Vukanović) i Joveljić.

MLADOST: Zečević, Pešić (od 68. P. Jovanović), Milošević, Šatara, Sinđić, Jevremović, Ristić, Markoski (od 80. Selenić), Pavlović (od 46. Tešić), Dimić, L. Jovanović.

Meč je sudio Bojan Nikolić.


N    A    J     A     V     A

Nadaju se u Crvenoj zvezdi da će ove sezone posle 12 godina konačno ponovo moći da se podiče osvajanjem "duple krune". Pobedom nad Radničkim (3:0) prošle subote odradili su veliki posao kada je u pitanju Superliga, a sada im predstoji i da naprave prvi korak ka finalu Kupa.

Od 17 časova na stadionu Rajko Mitić crveno-beli igraju protiv Mladosti iz Lučana prvu utakmicu polufinala, uz direktan prenos na Arena Sport i tekstualni na MONDU.

Po izjavama Vladana Milojevića moglo se zaključiti da će Ričmond Boaći preskočiti ovaj duel, kao i da će pored izostanka napadača iz Gane biti još nekih promena u timu u odnosu na prethodni meč.

Tako se ponovo desila promena formacije u onu češću ovog proleća, sa dva špica, tao da će Lučance napasti Pavkov i Joveljić, dok je starter i Miloš Vulić.

Gosti, takođe, neće nastupiti u najjačem sastavu, pošto je trener Nenad Milovanović najavio da će postava Mladosti biti "šarenolika".

UŽIVO:

90' - KRAJ!

76' -
Simić menja Marina...

68' - GOL! IVANIĆ! 4:1!


Lepa kombinacija igrača Zvezde i velika odbrana Zečevića posle šuta Pavkova, ali sve to je pratio rezervista Ivanić i prosledio loptu u praznu mrežu. Zastali su svi i očekivali ofsajd, ali je Ivanić bio u regularnom položaju.

64' -
Ivanić ulazi na teren umesto Vulića. I odmah je testirao Zečevića sa 25 metara!

63' - Pavkov!

Sada je glavom probao napadač Zvezde nakon centaršuta Marina, brani Zečević.

60' - GOL! PAVKOV! 3:1!


Odmah reaguje Milan Pavkov i Zvezdi donosi "plus dva" na semaforu.

Odličan je to bio centaršut Bena sa desne strane i lagana egzekucija Pavkova na drugoj stativi nakon što je neometan primio loptu, a potom je zakucao u mrežu za prvi njegov gol u Kupu Srbije ove sezone.

59' - Šansa za Mladost!

Na malom prostoru su iskombinovali igrači Mladost i imali ogroman promašaj preko Tešića, ali je ipak bio ofsajd. Borjan besan na saigrače što su dozvolili igrači Mladosti da se tako ušetaju...

58' -
Stativa Joveljića posle pasa Čaušića!

57' - GOL! MILUNOVIĆ! 2:1!


Odmah se iskupio štoper Crvene zvezde za kiks...

Pet minuta kasnije je sjajno dočekao centaršut Marka Marina i onda sa druge stative matirao Zečevića koji je bio nemoćan.

52' - GOL! 1:1! DIMIĆ!


Malo toga smo videli od početka poluvremena - i onda gol!

Strašnu je kontru istrčao Lazar Jovanović i na kraju iskoristio "širok prostor" da bi prošao Nemanju Milunovića, a onda nesebično dodao Stefanu Dimiću na drugoj stativi kome nije bilo teško da matira Borjana.

Ipak je Jovanović uradio 90% posla...

46' -
Stefan Tešić na terenu umesto Predraga Pavlovića.

45' -
Bez nadoknade prvog poluvremena, Zvezda odlazi na pauzu s zasluženim vođstvom. Zvanično 3.100 gledalaca.

40' -
Pad tempa, Zvezda je jedno vreme bila blizu drugog gola, ali u ovom trenutku se igra samo na sredini terena bez šansi.

33' - Jovanović!

Bio je prazan gol Milana Borjana, krenula je lopta u mrežu, ali stižu igrači Zvezde da je izbace.

27' - Babić!

Izvor: MN PRESS


Na "volej" je sada Babić uhvatio loptu posle kornera, opet nogom, ali Zečević nije imao posla, jeste sreće. Metar-dva pored gola.

25' -
Razigran Nemanja Milunović, ušao je već u dve šanse, ali Mladost dobro ulazi u blok. I njegov saigrač iz odbrane Babić je namučio Zečevića posle kornera.

16' - Umalo 2:0!

Fenomenlno vidi svoje saigrače Marko Marin i ovoga puta je u gol-šansu izbacio Joveljića, ali mu je na vreme u šut ušao Zečević. Vratila se lopta bivšem reprezentativcu Nemačke, pokušao je da ubaci u mrežu, ali je to bio previše slab šut.

12' - GOL! JOVELJIĆ! 1:0!


Videlo se da je Zvezda preuzela konce igre u svoje ruke i iz treće šanse na meču dolazi do vođstva preko mladog Dejana Joveljića.

Talentovani napadač je postigao treći pogodak u Kupu Srbije tako što je sačekao odličan pas Milana Pavkova posle auta, a potom je izdržao duel s dvojicom igrača, sačuvao loptu i plasirao je u mrežu Zečevića.

6' -
Mladost je bolje počela utakmicu i iz prekida je probala da dođe do vođstva, ali čim je Zvezda "otvorila" kontru - šansa. Ben i Marin su kombinovali u sredini terena, povukao je potom s loptom Miloš Vulić i testirao dobro poznati udarac. Golman Zečević je intervenisao.

1' -
Meč je počeo!

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Očekivano, ne naročito sjajna poseta na radni dan.

- Igrači izlaze na teren...

- Crvena zvezda i Mladost igraće ukupno pet puta ove sezone. Pored dva Kup duela, dvaput su se sastali u Superligi, a ponovo će 5. maja u petom kolu plej-ofu. Prethodna dva meča dobili su crveno-beli 2:1 u Beogradu i 3:1 u Lučanima.

- Iako je samo jednom pobedila u prethodnih 24 susreta (1:0 još 1997. godine), Mladost je jedna od retkih ekipa koja redovno uspeva da postigne gol crveno-belima. Poslednji put to nisu uspeli 2015, u porazu 0:3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC