Banjaluka dobija novu turističku destinaciju

Autor:

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić rekao je da područje kanjona rijeke Suturlije ima ogroman potencijal kao turističko-sportsko-rekreativna destinacija i predstavlja prirodnu oazu grada kojoj nije dato dovoljno značaja.

0
A- A A+

radan planina, radan, selo, šuma, priroda, prirodne lepote, siromaštvo, siromašan, seoski Foto: Mondo/Goran Sivački

"Prostornim planom predviđen je park prirode Suturlija. U narednom periodu šira zajednica neizostavno bi trebalo da se okupi oko ideje turističko-rekreativne zone radi izrade cjelovitog projekta", rekao je Talić novinarima na ulazu u kanjon Suturlije, udaljenom oko kilometar od centralne gradske zone.

Prema njegovim riječima, ovo može biti područje i za sportske terene, porodično izletište, ribogojilište, te brojne druge sadržaje.

"Sve bi to bilo realizovano u fazama. U prvoj fazi bilo bi potrebno utvrditi vlasničku strukturu. Već smo angažovali nadležna lica da utvrde koji su to lokaliteti u vlasništvu grada, pa bi tu mogli realizovati određene ideje", naveo je Talić.

Urbanista Goran Dimitrić rekao je da je u okviru zone Suturlija planiran razvoj dnevnog turizma, izgradnjom pješačko-biciklističkih staza, sportskih terena i ostalih sadržaja koji bi upotpunili prirodno okruženje ovog izletišta.

"Krajnji cilj je izrada zoning plana ovog područja koji bi obuhvatao kanjon Suturlije, izletište Šibovi i dio okolnih naselja", dodao je Dimitrić.

Bike-pješačka avantura i u Banjaluci VIDEO

Ostale vijesti