Trouglići sa suvim grožđem

Autor:

Jednostavni, a veoma ukusni!

Trouglići sa suvim grožđem Foto: Guliver/Getty Images/AnnaPustynnikova

Evo super recepta za kolače koji vam neće oduzeti puno vremena, a ukus im je sjajan.

Sastojci:

250 grama brašna

75 grama šećera

Kašičica praška za pecivo

Četvrtina kašičice sode bikarbone

Pola kašičice soli

110 grama putera

75 grama suvog grožđa

125 mililitara slatke pavlake

Jedno veće jaje

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U posudi srednje veličine pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Narendajte puter u to, a zatim rukama izmešajte – smesa će biti poput mrvica, neće biti glatka. Zatim dodajte suvo grožđe.

U manjoj posudi pomešajte slatku pavlaka u jaja, a zatim je polako dodajte u posudu sa brašnom, mešajući viljuškom ili žicom. Zamesite brašno rukama i ne brinite ako je malo lepljivo ili vam se učini da bi trebalo dodati još tečnosti.

Nakon toga, razvucite testo i pospite kašišicom šećera. Oštrim nožem isecite trougliće i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno-braonkastu boju.

Ostavite da se ohlade pet minuta i poslužite ih tople ili na sobnoj temperaturi.

Imate li i vi neki dobar recept za kolače sa suvim grožđem? Pišite nam u komentarima!