• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost uzvratila Zvezdi - sve stalo u nastavku!

Autor mondo.rs

Branilac "jadranske" titule sprečio crveno-bele da iskoriste prvu "meč loptu" za titulu. Četvrta runda u petak.

 Budućnost uzvratila Zvezdi - sve stalo u nastavku! Izvor: MONDO

Nije gotovo!

Crvena zvezda mts imala je u sredu prvu šansu da osvoji titulu ABA lige, ali je branilac tog trofeja uzvratio udarac nakon dva debakla u "Pioniru". U punoj hali, u tenziji i u utakmici nakratko prekinutoj zbog nasrtaja huligana na klupu crveno-belih, zakazan je četvrti meč finalne serije za petak:

Budućnost - Crvena zvezda mts 80:72 (18;25, 27:25, 21:8, 14:14)

Nije teško prepričati kako je izgledao meč u "Morači" samo na osnovu statistike.

Kejsi Rivers je do poluvremena ubacio svojih 19 poena i to bez promašaja iz igre (6/6!). U nastavku nije pogodio nijedan od sedam šuteva.

Sa njim na čelu, crveno-beli su u uvodnih 20 minuta bili velika pretnja u napadu, kontrolisali su rezultat i kažnjavali propuste domaćih, uključujući i glupost Goge Bitadzea, centra Budućnosti koji je 16. minutu udario upravo Riversa po licu. Upravo nakon toga, Beograđani su stekli i "plus 12" (46:34), čime su u 16. minutu zaokružili odličan, raznovrstan start meča, u kom je veliki impuls davao i konstantno vređani Filip Čović, sa dve važne trojke.

Izvor: mondo.me

Ni prekid zbog napada sa tribina u 10. minutu nije poremetio koncentraciju crveno-belih. Ali se njihov pad ipak dogodio. I bio je drastičan.

U drugih 20 minuta, crveno-beli su postigli samo 22 poena, s tim da je trojka Bilija Berona stigla 17 sekundi pre kraja, dok je "Morača" uveliko slavila trijumf ekipe Jasmina Repeše.

Igrači u plavim dresovima su se nedugo posle toga pozdravljali na centru terena, ohrabreni prvim ovosezonskim trijumfom protiv Zvezde, u kojem je ključnu ulogu odigrao Koti Klark (14 poena). Raznovrsni košarkaš Budućnosti pokrenuo je i defanzivno i ofanzivno Podgoričane u trećoj četvrtini, kada je bilo najvažnije i kada je crveno-belima nepopravljivo pucao i fokus i napad.

Što je K. Klark počeo, u završnici su dovršili Noris Kol sa 20 poena i Edvin Džekson, strelac "prelomne" trojke sa osam metara, dva minuta pre kraja.

Iako je Budućnost u nastavku imala drastično veću energiju u odnosu na viđeno u Beogradu, Zvezda je ipak imala šanse, ali ih je propuštala i propuštala. Kejsi Rivers je u 34. minutu promašio otvorenu trojku za "minus 3" (na 66:60), Bili Beron je tri minuta pre kraja "potrošio" uzastopne napade pri minusu od sedam poena (72:65)... 

Bez doprinosa spoljnih igrača Ognjena Dobrića i Dejana Davidovca, kao i uz "odsečene" centre, Majkla Odža i Maika Cirbesa, Tomić je trošio tajm-aute, ali nije uspevao da nađe rešenje koje će dati bilo kakav impuls njegovom timu na protivnikovoj strani terena.

Budućnost je takvu situaciju koristila, kažnjavala i zakazala četvrtu rundu za petak u 19 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport.

Budućnost: Džekson 10, Kol 20, Su. Šehović, E. Klark 3, Barović 8, K. Klark 14, Gordić 5, Bitadze 4, Popović, Bel 8, Nikolić 8, Vilijams.

Zvezda: Čović 10, Kešelj, Davidovac, Nenadić, Lazić 5, Faje 7, Beron 12, Dobrić 5, Simanić, Rivers 19, Cirbes 10, Odžo 4.

Iz minuta u minut:

- Kraj meča, pobeda Budućnosti 80:72 u trećoj utakmici finala! -

40' 80:69 Budućnost mirno privodi meč kraju. Igraće se četvrti meč!

39' 78:69 Faje zakucava posle trka preko celog terena, a Noris Kol dribla Dobrića i lako poentira. Minut do kraja.

39' 76:67 Lazić faulira Erla Klarka, a krilni centar Budućnosti koristi jedan šut. Minut i po do kraja.

38' 75:67 Koti Klark faulira Fajea snažnim udarcem u lice, a sudije dosuđuju nesportski prekršaj.

38' 75:65 Edvin Džekson pogađa trojku sa osam metara, za velikih "plus 10".

37' Beron gubi loptu, pa promašuje posle prodora... Stoji rezultat, ali Zvezda ne koristi svoje šanse.

36' 72:65 Beron iznuđuje prekršaj Barovića, pa izvodi dva penala.

36' 72:63 Džekson promašuje, a Odžo faulita Bitadzea u napadu. Pri sledećem napadu Budućnosti, Filip Čović je napravio petu ličnu grešku i zbog toga napušta parket, uz zvižduke dvorane i laser na licu.

35' 71:63 Jako važna trojka Džejmsa Bela, za "plus 8". Na drugoj strani, Čović je iznudio rani prekršaj Edvina Džeksona. Iskoristio je prvi penal, drugi promašio, pa posle uhvaćene lopte nagazio aut.

35' 68:62 I Davidovac je promašio šut za tri (Budućnost je svesno rizikovala), a Dobrić je uhvatio ofanzivni skok i iznudio prekršaj.

34' Pri napadu Budućnosti, Tomić koristi i treći trenerski tajm-aut. Može li srpski tim da se vrati u meč?

34' 68:60 Posle neverovatnog prvog dela, Rivers je potpuno stao u nastavku i to je osnovni Zvezdin problem. Sada je promašio otvoren šut za "minus 3", a onda je Kol pretrčao teren i to kaznio polaganjem.

33' 66:60 Posle skoro deset "sušnih" minuta, Zvezda je konačno pogodila iz igre. Odžo je zakucao.

31' 66:58 Odžo se vratio na parket i promašio dva slobodna bacanja na istewku 32. minuta.

- kraj treće četvrtine -

30' Budućnost je u ogromnom naletu - 16:1! Noris Kol je pogodio sa distance, za prvi dvocifreni plus Podgoričana.

30' Crveno-beli se klizaju (na istom mestu), promašuju, ne uspevaju da uhvate ofanzivni skok. Jako loša četvrtina Beograđana. Više od pet minuta nisu postigli koš.

29' 64:56 Zvezda je i dalje u potpunom kontraritmu. Beron je izgubio loptu i napravio nesportski faul. Serija Budućnosti 13:1 u ovim trenucima.

29' 62:56 Branko Lazić promašuje posle prodora, Noris Kol utrčava u reket i nastavlja seriju domaćih - 10:0. Tomić traži tajm-aut.

28' 60:56 Nižu se loši napadi Zvezde, dok Danilo Nikolić diže dvoranu na noge. Faul, koš i "plus 4" za Podgoričane.

27' 57:56 I dalje Zvezda gađa iz daljine i još ne pogađa. Dobrić je sada častio Erla Klarka slobodnim bacanjima, čime je krilni centar Podgoričana doveo ekipu u prvo vođstvo od početka.

26' Potpuno je stao napad crveno-belih u ovoj četvrtini. Dobrić je promašio uzastopne šuteve za tri poena, u situacijama u kojima je bio sam.

26' Navijači Budućnosti i dalje vređaju Filipa Čovića. Uz skandiranja na njegov račun, istakli su i transparent...

Izvor: mondo.me



26' 56:56 Koti Klark je sam istopio Zvezdinu prednost. Dobrić je promašio otvoren šut za tri, a Gordić na drugoj strani sa linije za tri poena pronašao usamljenog saigrača u reketu. Tomić traži tajm-aut.

25' 54:56 I treći put večeras Koti Klark iznuđuje prekršaj pri šutu. Sada nije pogodio, ali je izborio dva šuta sa crte.

25' 52:56 Koti Klark "unosi" Dobrića u koš, a Čović na drugoj strani staje na liniju penala, posle Džeksonovog prekršaja.

24' 50:55 Agresivna odbrana Podgoričana, preko celog terena, na šta Faje odgovara trojkom.

23' 50:52 Barović "pokazuje zube" Odžu, zaustavlja ga u napadu, a Lazić pravi faul posle kontre Kotija Klarka. Budućnost od prve četvrtine nije bila ovako blizu.

22' Rivers je prvi put promašio iz igre, iako je ostao potpuno sam na šutu za tri. Erl Klark je pokušao da to kazni, ali je "vezao" dva promašaja sa distance.

21' 45:52 Budućnost je počela drugi deo meča izgubljenom loptom. Na drugoj strani, River je o zemlju asistirao Cirbesu, za "plus 7" gostiju.

- poluvreme -

Strelci:

Budućnost: Džekson 5, Kol 10, E. Klark 2, Barović 5, K. Klark 4, Gordić 5, Bitadze 4, Bel 5, Nikolić 5.

Zvezda: Čović 8, Lazić 5, Beron 7, Dobrić 3, Rivers 19 (3/3 za dva, 3/3 za tri), Cirbes 6, Odžo 2.

20' 45:50 Beron je u poslednjem Zvezdinom napadu kaznio lošu odbranu domaćih i iznudio Barovićev faul pri šutu. Budućnost potom nije iskoristila 4,6 sekundi da poentira. Nikolić je gađao trojku i promašio...

20' K. Klark pokušava da pogodi i prodorom, ali ga Odžo stiže i blokira sa leđa. Amerikanac potom gubi loptu...

20' 45:49 K. Klark se brzo iskupljuje. Ušao je u duel sa Odžom i pogodio pod prekršajem. Budućnost se vratila.

19' 42:49 Koti Klark koristi jedno slobodno bacanje, pa pravi faul na Riversu pri šutu za tri poena. Dobio je veliki prostor Zvezdin šuter i iskoristio to da iznudi prekršaj.

18' 41:47 Barović je lako poentirao iz reketa, Davidovac izgubio loptu na prenošenju, a Edvin Džekson polaganjem opet probudio nadu domaćih u preokret. Tomić traži još jedna tajm-aut.

17' 37:46 Kol je još jednom pogodio sa poludistance, a onda je i on napravio treći faul, u duelu sa Dobrićem.

17' Potencijalni problem za crveno-bele. Filip Čović je napravio treću ličnu grešku i moraće da izađe iz igre.

16' 34:46 Jako težak šut i pogodak Bilija Berona. Ostao je u ćošku praktično iza table, ali ipak ubacio. Repeša traži tajm-aut. Najveća prednost Beograđana.

16' 34:43 Lazić je uhvatio Kola na spavanju i lako poentirao iz reketa. Zvezda je maksimalno iskoristila Bitadzeov nesportski potez.

15' 34:41 Bitadze je seo na klupu, a Rivers realizovao slobodna bacanja, kojima je stigao do svojih 17 poena.

16' Bitadze je stavio Riversu ruku na lice i odgurnuo ga, na dobio nesportski faul. Sudije su potom dosudile tehničku grešku klupi domaćih.



15' 34:38 Rivers je ubacio još jednu trojku, a onda je ušao u seriju grešaka. Prvu je kaznio Bitadze, snažnim zakucavanjem.

15' 30:35 Kejsi Rivers pogađa o tablu, a Džejms Bel pravi faul u napadu (nepravilno postavljen blok)...

14' 30:33 Stao je napad Zvezde, a Budućnost uhvatila ritam. Noris Kol je pogodio sa distance, za posed zaostatka domaćih.

13' 28:33 Budućnost se vraća u igru. Danilo Nikolić ostao je sam na distanci i pod uglom od 45 stepeni mirno ubacio trojku. Milan Tomić pozvao je tajm-aut.

12' 23:33 Nemanja Gordić postiže svoje prve poene, pod faulom. Na drugoj strani, Rivers ubacuje i svoj treći šut. Ponovo trojku.

11' 18:28 Zvezda prvi put ima dvocifreni "plus"! Rivers je ubacio trojku...

- Utakmica će brzo biti nastavljena...

- Prekid utakmice! Jake policijske snage prišle su iza klupe Crvene zvezde, gde su smirivali navijače.

- Dok su igrači privodili kraju prvu deonicu, dogodio se metež iza koša Budućnosti. Intervenisala je policija, dok je pažnja dvorane bila usmerena ka tom sektoru. "Ubij cigana", i tada se čulo sa tribina.



- kraj prve četvrtine -

10' 18:25 Rivers poentira uz zvuk sirene, za kraj prve deonice. Visoka parabola Amerikanca preko ruke, posle koje je lopta ostala na drugom obruču, pa prošla kroz mrežicu.

10' 18:23 Goga Bitadze sa linije penala prekida seriju Beograđana. Posle njega, slobodna bacanja je iskoristio i Džejms Bel, posle greške Boriše Simanića u napadu.

10' 14:23 Kejsi Rivers ubacuje svoj prvi šut, sa distance, kojim raste prednost crveno-belih.

9' 14:21 Džejms Bel odgovara trojkom iz ćoška na Zvezdin nalet. A, onda Čović pogađa još jednom sa daljine - sa osam metara.

8' 11:18 Čović utrčava u reket, nalazi Odža, a on šutira pod faulom. Izvešće dva slobodna bacanja - posle tajm-auta.

7' 11:16 Težak šut i trojka Filipa Čovića. "Vezao" je svojih pet poena od ulaska u igru.

6' 11:11 Erl Klark atraktivno blokira Cirbesa, a Edvin Džekson ubacuje trojku za izjednačenje.

6' 8:11 Čović ulazi u igru i u prvoj akciji lepo asistira Cirbesu.

5' 8:9 Erl Klark vara Fajea fintom i zakucava uz prekršaj. Sada su domaći u naletu i seriji.

5' 6:9 Pikenrol Kola i Barovića, za lake poene centra Budućnosti.

4' 4:9 Laki poeni za Cirbesa, preko Šehovića. Zvezda je u seriji 7:0.

4' 4:7 Prvu trojku na utakmici postiže Zvezdin kapiten, Lazić.

3' 4:4 Beron staje na liniju penala i koristi prva dva šuta "sa crte".

2' 4:2 Cirbes koristi asistenciju Berona i snažno ukucava loptu, za prvo izjednačenje (2:2). Kol mu odgovara još jednim polaganjem, takođe levom rukom.

2' 2:0 Kol prolazi kroz reket Zvezde i polaže loptu u koš o tablu, levom rukom.

1' Dva ofanzivna skoka Budućnosti nisu bila dovoljna da se domaćin "upiše" u prvom napadu.

- Startne petorke:

Budućnost: Kol, Džekson, Su. Šehović, E. Klark, Barović

Zvezda: Davidovac, Beron, Lazić, Faje, Cirbes.

Duel u "Morači" sudiće Tomislav Hordov (Hrvatska), Mario Majkić (Slovenija) i Marko Juras (Srbija).

Ekipa Milana Tomića gostuje Budućnosti u Podgorici, gde je u utorak stigla sa vođstvom 2:0 u seriji za titulu i Evroligu. Do uspeha je deli još jedan korak, ali naravno da će se u "Morači" pitati i branilac titule i regionalni predstavnik u eliti ove sezone.

/"Varvari" budili crveno-bele u Podgorici/



- Pogledajte ulazak igrača na zagrevanje:


Kada su igrači oba tima izašli na pripremu za meč, dvoranom "Morača", koja se puni, počelo je skandiranje protiv Zvezde i uzvici: "Ubij cigana!". Takođe, na meti uvreda i plejmejker Crvene zvezde Filip Čović, odnosno njegova majka.

Uoči starta utakmice, navijači domaćih pogodili su upravo "pleja" crveno-belih loptom, kao i pre njega Majkla Odža, centra Beograđana. Uz lopte, ka igračima Zvezde leteli su i upaljači.

Pogledajte atmosferu pred meč:


Inače, primetno je pojačano obezbeđenje u dvorani.

POGLEDAJTE

Navijači Budućnosti prilično su naoštreni i od ulaska u dvoranu su vrlo bučni.

JOŠ MALO ATMOSFERE

U pripremi utakmice, koja počinje u 19 časova, Zvezda je naišla na značajan otežavajući faktor, jer je ostala bez svog drugog člana idealne petorke ABA lige. Posle Džoa Reglenda, koji je propustio praktično čitav plej-of, do kraja "jadranske" sezone izvesno neće igrati ni Stratos Perperoglu, jedan od lidera Beograđana koji je u drugoj utakmici finala povredio list noge pri doskoku.

Očekivano je da na to mesto "uskoči" Kejsi Rivers i da odmeni grčkog veterana u veoma važnom trenutku.

Sa druge strane, trener ABA šampiona Jasmin Repeša budio je u najavi meča takmičarski duh svojih igrača, posle dva ubedljiva poraza u "Pioniru". Hrvatski stručnjak održao je opširan govor u Beogradu nakon drugog meča i za zgražavanjem govorio o pretrpljenom "linču", a u najavi trećeg susreta poručio je da će njegov tim morati da se "pozabavi svojom igrom".

Ove sezone, Zvezda i Budućnost odigrali su pet međusobnih mečeva i crveno-beli su ubedljivo slavili u svih pet, prosečnom razlikom od 20 poena. Večeras je na programu šesti duel, u kojem će ulog biti titula za goste, a ostanak u finalu za domaće.

Pratite tekstualni prenos utakmice uz MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC