• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spremite se: Barselona - Liverpul!

Autor mondo.rs

Englezi posle napetog prvog dela utakmice u drugom poluvremenu "rezervisali let" za polufinale i utakmice sa Barselonom u "finalu pre finala".

Liverpul je uspeo da osigura polufinale!

Izabranici Jirgena Klopa savladali su Porto na gostovanju u drugoj utakmici četvrtfinala rezultatom 1:0 i plasirali se među najbolje četiri ekipe u Evropi.

Tamo ih čeka Barselona, “redsi” su izborili dobar rezultat na “Dragaou” iako su u prvom poluvremenu imali velikih problema sa plavo-belima.

Ekipa Serža Koneisaoa je bila bolji rival s početka revanša, kasnije su popustili i pali, pa nisu uspeli da materijalizuju terensku inicijativu i naprave preokret koji bi svakako bio ogromno iznenađenje.

Porto je počeo utakmicu veoma odlučno, videlo se da svim silama žele da doguraju do polufinala, ali sreća im nije bila naklonjena. Liverpul je imao puno muke sa prenošenjem lopte na protivničku polovinu usled velike agresivnosti domaćina koji je u prvih dvadeset minuta imao mnogo prilika koje ipak nije uspeo da realizuje.

LUDILO U MANČESTERU, TOTENHEM IDE DALJE!

Nisu u pitanju bile stopostotne situacije, ali su Portugalci bili izuzetno opasni po gol svojih rivala preko nepredvidivih krilnih igrača Korone i Brahimija, kao i Muse Marege koji je “svako malo” bio u šansi.

A onda, neočekivani preokret situacije na terenu. Liverpul u 27. minutu uspeva da dođe do gola iz svoje prve prave akcije i prvog udarca ka golu domaćih. Salah je čuvao loptu u protivničkom kaznenom prostoru, poslao loptu ka drugoj stativi odakle je Mane uspeo da pogodi mrežu.

Sudija je konsultovao pomoćnike iz VAR sobe, neko vreme je trajalo donošenje odluke, na kraju je rešeno da Senegalac nije u ofsajdu i Makeli je pokazao na centar.

Do poluvremena Porto je nastavio sa posedom lopte, ali bez većih prilika pa se na odmor otišlo sa prednoću gostiju od jednog gola.

Drugi deo igre nastavio se kao što se prvi završio. Domaći i dalje bez većih prilika, Klopovi izabranici su kontrolisali tempo utakmice smanjujući plavo-belima prostor za igru svojim dobrim pozicioniranjem.

Napade “zmajeva” Englezi su pokušavali da kazne iz kontra-napada, što im se na kraju i višestruko isplatilo. Salah je u 65. minutu iskoristio jednu takvu akciju svoje ekipe i povisio rezultat na 2:0 što je dodatno “spustilo” moral Portugalaca.

Eder Militao je uspeo da vrati svoj tim makar rezultatski u ovaj meč svojim golom glavom posle kornera u 68. minutu, ali njihov priključak nije dugo trajao. Liverpul je već tri minuta kasnije promašio veliku priliku da sve reši, ali je Firmino posle osam minuta otklonio sve sumnje, ako su one i postojale.

Napadač je odlično iskoristio centaršut Hendersona i glavom poslao loptu u dalji ugao gola. To nije bilo sve od gostiju, Van Dajk je odlučio da dodazno potvrdi trijumf svoje ekipe i u 84. minutu postigao novi gol glavom, treći na meču, koji je i zvanično kupio Liverpulu kartu za utakmicu sa Barselonom.

Na kraju, Liverpul - Porto 6:1 u dvomeču koji je engleski tim nakon svega lagano rešio u svoju korist.

“Crveni” su ponovo u polufinalu, uspeli su da zaređaju dve godine među najbolje četiri ekipe u Evropi i time obznanili svetu da su se ponovo vratili na najveću scenu! 

Čeka nas zanimljiv dvomeč dva evropska velikana, poslastica za sve fudbalske sladokusce koja će, ako u obzir uzmemo imena timova koji su u polufinalu, biti “finale pre finala”.

PORTO: Kasiljas - Militao, Pepe, Felipe, Telješ - Otavio, Pereira, Erera - Korona, Brahimi, Marega

LIVERPUL: Alison - Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson - Milner, Fabinjo, Vajnaldum - Salah, Mane, Origi 

Meč sudi holandski arbitar Dani Makeli.

IZ MINUTA U MINUT:

90' - KRAJ! Liverpul ide na Barselonu nakon odličnog drugog poluvremena i rutinske pobede u dvomeču nad Portom.

84' - Gotovo je!

Van Dajk pečatira prolaz svoje ekipe u polufinale, postiže gol glavom nakon kornera svoje ekipe i vodi je na megdan Barseloni.

77' - Novi gol! Portu ponovo sudi trojac Mane-Salah-Firmino!

Brazilac koji je ušao na poluvremenu se upisao u strelce i verovatno stavio tačku na ovaj dvomeč. Iskoristio je centaršut Hendersona i glavom poslao loptu u mrežu domaćih.

72' - Veliki promašaj Manea! 

Senegalac promašuje prazan gol nakon što je odlično istrčao kontra-napad. Ovo je bilo teže promašiti...

68' - PORTO SE VRAĆA U UTAKMICU! 

Militao postiže pogodak glavom nakon kornera, plavo-beli ponovo u utakmici, ali i dalje predaleko od polufinala.

65' - TVRDO, DOSADNO, PO MERI LIVERPULA! GOL SALAHA REŠAVA UTAKMICU!

Salah je iskoristio sporiji tempo utakmice i otklonio rezultatsku napetost golom nakon dobre kontre. Liverpul je u poziciji da rutinski privede utakmicu kraju, domaći fudbaleri izgledaju kao da jedva čekaju da se utakmica završi.

55' - Još jedna slična šansa za domaće, Tikinjo je neprecizan glavom sa penala.

50' - Porto nastavlja sa inicijativom, dobar centaršut Korone, ali je Maregin udarac glavom izblokiran.

46' - Firmino je zamenio Divoka Origija na startu drugog poluvremena. Klopov eksperiment se nije isplatio u prvom delu igre i Brazilac, za kog se očekivalo da će početi, je ušao u igru. 

U redovima Porta, Tikinjo je zamenio Otavija.

45' - PAUZA! Liverpul odlazi sa prednošću na odmor!


Tvrdo poluvreme. Porto je bio bolji protivnik, ali nije iskoristio svoje šanse. Liverpul je uspeo da postigne gol iz prvog udarca i posle toga dobro branio svoj gol do kraja poluvremena. Gol Manea je smanjio šanse domaćinu koji je pao nakon pogotka, ali moraće da se digne ako planira da okrene rezultat u svoju korist.

39' - Korona je najopasniji fudbaler portugalske ekipe, još jednom je pokušao sa desnog ćoška kaznenog prostora, ali ponovo neuspešno.

32' - Prvi žuti karton na utakmici, sudija ga je pokazao Sadiju Maneu.

28' - Porto pokušava da uzvrati, ali Alison brani šut Brahimija.

27' - GOL ZA LIVERPUL! PORTO JE ŠOKIRAN VAR-om!

Odmah nakon šanse domaćih, Liverpul kreće u prvi ozbiljniji napad i odmah postiže pogodak. Salah je asistent, Mane je uspeo da izbegne ofsajd i sa druge stative pogodio mrežu. Sudija je proveravao regularnost gola, neko vreme se čekalo, ali je nakon konsultacije sa sudijama u VAR sobi pokazao na centar.

26' - Velika šansa za domaće! Erera je izašao sam na golmana ali je Van Dajk uspeo da reaguje u poslednjem trenutku.


Pepe je 

24' - Nova šansa za Porto! Plavo-beli imaju inicijativu, Brahimi je šutirao iskosa iz šesnaesterca, ali je izblokiran.

16' - Još jedna dobra situacija za domaće, ponovo centaršut sa leve strane, Marega opet ne reaguje kako smo navikli od njega.

14' - Porto je bolji rival!


Korona je napravio problem Liverpulu na levoj strani, dobro centrirao, ali se Marega nije najbolje snašao u srcu šesnaesterca. 

7' - Dobra prilika za Porto, Marega šutira iz okreta sa desetak metara veoma blizu Alisona.

4' - Marega "mlako" šutira sa dvadesetak metara, domaći su pozicionirani visoko i pokušavaju presingom da nateraju Liverpul na grešku.

1' - Sudija Dani Makeli je dao znak za početak utakmice.

Porto je već u prvom napadu pokazao da je odlučan u nameri da pobedi na ovom meču. Hesus Korona je dobro prošao po desnoj strani i šutirao sa ugla kaznenog prostora, ali je lopta prešla preko prečke.

Parovi i rezultati četvrtfinala Lige šampiona:

utorak

Barselona - Mančester junajted 3:0 (2:0)(prvi meč 1:0)
/Mesi 18, 20, Kutinjo 61/

Juventus - Ajaks 1:2 (1:1)(prvi meč 1:1)
/Ronaldo 28 - Van Den Bek 34, De Liht 67/

sreda

Porto - Liverpul (prvi meč 0:2)
/Militao 68' - Mane 27', Salah 65', Firmino 77', Van Dajk 84'/

Mančester siti - Totenhem(prvi meč 0:1)
/Sterling 4', 21', B. Silva 11', Aguero 59' - Son 7', 10', Ljorente 73'/

U polufinalu (30. april/1. maj - 7. maj/8. maj) ukrštaju se bolji iz duela Totenhema i Mančester sitija sa Ajaksom koji je izbacio Juventus, dok drugi polufinalni susret čine uspešniji tim iz susreta Liverpula i Porta protiv Barselone koja je bila bolja od Junajteda..

Finale se igra 1. juna na stadionu "Vanda Metropolitano" u Madridu.

NAJAVA:

Borba za polufinale Lige šampiona nastavlja se večeras u Portugalu.

Nakon pobede 2:0 iz prvog meča fudbaleri Liverpula dolaze u Porto kako bi “završili” posao i nastavili svoj rat na “dva fronta”. Izabranici Serža Konseisaa potrudiće se da preokrenu situaciju u svoju korist i naprave novo veliko iznenađenje u ovosezonskoj Ligi šampiona.

U utakmici odigranoj pre osam dana Liverpul je u potpunosti nadigrao svoje današnje domaćine, ali “zmajevi” se nadaju da imaju ono što je potrebno da bi dogurali do polufinala gde boljeg iz ovog dvomeča čekaju Leo Mesi i Barselona.

TRENUTNI REZULTAT: Porto – Liverpul 1:4 (0:2)

Porto ne bi trebalo da ima većih problema sa sastavom pred ovu utakmicu i očekuje se da će izvesti najjači tim u nameri da prirede novi spektakl gledaocima. Napad će predvoditi Marega koji je prvi strelac ekipe u ovosezonskoj Ligi šampiona sa šest pogodaka.

Gosti će večeras morati da nastupe bez Dejana Lovrena, koji je bolestan, i Adama Lalane koji je odsutan već duže vreme, ali je okosnica tima spremna za izazov koji nosi četvrtfinale najjačeg evropskog takmičenja.

Obe ekipe ući će u ovaj meč u dobrom raspoloženju, i jedni i drugi su upisali pobede za vikend, Porto je savladao Portimonense sa 3:0, a “redsi” su slavili u derbiju sa Čelsijem 2:0.

Konseisaovi momci će pokušati nemoguće – da izvedu iz takta Engleze koji ove sezone deluju disciplinovanije nego ikada otkad je Klop na njihovoj klupi.

Nada da će Porto uspeti da dogura dalje od četvrtfinala dugo živi među plavo-belima, od svog iznenađujućeg izleta sa Murinjom i osvajanja turnira 2004, na “Dragaou” se Liga šampiona nije igrala posle ove faze takmičenja.

Golovi na MONDU

Podsećamo vas da na MONDO portalu, odmah posle utakmica Lige šampiona, možete da pogledate golove i najzanimljivije detalje sa utakmica u HD formatu, i to u saradnji sa TV Arena Sport koja prenosi sve mečeve ovog takmičenja.

Iako ove sezone domaći nemaju poraz kod kuće, istorija nije na njihovoj strani budući da su izgubili svoja poslednja dva dvomeča protiv engleskih klubova, kao i da su ispali u 16 od 21 susreta nakon što su gubili prvu utakmicu.

Takođe, vetar u leđa gostima je i činjenica da nikada nisu izgubili od Porta, na sedam mečeva uspeli su da slave četiri puta i remiziraju triput.

Mo Salah je ponovo velika opasnost, Egipćanin diže formu pred kraj sezone i ako on nastavi sa briljantnim partijama, Liverpul se mora smatrati velikim favoritom o kom god takmičenju da je reč. Podršku će mu pružiti i njegovi saigrači predvođeni Maneom i Fabinjom, koji su nosili igru svog tima u trenucima kada najbolji fudbaler nije igrao kako se od njega očekuje.

Portugalci su spremni da se bore protiv šansi, iako ih ljudi smatraju autsajderima, u mečevima “na ispadanje” pobednik nije poznat unapred.

Klop je pred sam početak utakmice iznenadio i u postavu uvrstio Divoka Origija u špicu napada kao tajno oružje umesto Roberta Firmina. Ostatak tima gostiju deluje očekivano i nudi nemačkom treneru da njegov tim igra čvrsto i organizovano budući da u sredini neće biti previše kreativnih fudbalera.

Porto počinje u najjačem sastavu gde će glavna snaga biti nepredvidivi ofanzivci Brahimi i Korona koji će imati važnu ulogu i u pritisku na defanzivce gostujućeg tima.

Ostanite uz Mondo, čeka vas tekstualni prenos ove utakmice, kao i duela koji će u Engleskoj igrati Mančester siti i Totenhem. U tom susretu, Gvardiolin tim će juriti zaostatak iz prvog meča u kom je Totenhem na domaćem terenu slavio minimalnim rezultatom 1:0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC