• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Micić blistao protiv Pešića, Real oborio PAO s "crte"

Autor mondo.rs

Sjajna partija srpskog plejmejkera u trijumfu nad Barselonom!

Izvor: MN PRESS


Bilo je ovo veče Vasilija Micića!

Srpski plejmejker blistao je u trijumfu Efesa protiv Barselone i u sudaru sa Svetislavom Pešićem, svojim nekadašnjim učiteljom, još jednom pokazao da je jedan od najboljih evroligaških plejmejkera.

Efes - Barselona 75:68 (26:15, 14:21, 18:13, 17:19)

Micić je za 31 minut na terenu bio prvi strelac ekipe (21 poen) i uz sedam asistencija i odličan šut (4/5 za tri poena!) sabrao indeks korisnosti 30. Još jednom maestralnom partijom bio je najveći problem za Barselonu i čuvenog "Karija", sa kojim je radio u Bajernu od 2014. do početka 2016. godine.

Efes je u Istanbulu vodio od početka do kraja. Ušao je u meč naletom 9:2 i kontrolisao je rezultat do završnice, kada su se Katalonci primakli na pet poena minusa, ali nije imao ono što je bilo potrebno za preokret.

U pobedničkom timu, Micića su sa po 12 ubačenih poena pratili Adrijen Moerman i Šejn Larkin, kao i Brajant Danston sa 11 i tri blokade. Na drugoj strani, Ante Tomić je ubacio 14 poena, a Kevin Pangos i Toma Ertel po 12.

Drugi meč serije na tri pobede biće odigran u petak, takođe u Turskoj. Pogledajte kako je Micić odigrao večeras:

Vasilije Micić
Izvor: YouTube/Eurohoops

U drugom meču plej-ofa zakazanom za sredu, bilo je mnogo dramatičnije:

Real Madrid - Panatinaikos 75:72 (21:17, 22:18, 15:17, 17:20)

Iskoristivši šest slobodnih bacanja u poslednjih minut i po, aktuelni šampion Evrope izborio je važan trijumf i prednost u seriji protiv "zelenih" iz Atine.

Plejmejker Fakundo Kampaco realizovao je četiri penala, a Džejsi Kerol dva i tim hicima je uporni gost iz Atine bio prinuđen na kapitulaciju, u koju je skliznuo i mirnoćom domaćih i svojim greškama.

Najbolji igrač Panate, plejmejker Nik Kalates, ubacio je na početku 37. minuta trojku za značajnih "plus 6" (72:66) i ispostavilo se da je to bio poslednji koš ekipe Rika Pitina.

Kada je bilo najvažnije, Madriđani su odigrali odličnu odbranu, koristili penale i gledali promašaje Atinjana u poslednjem napadu. Dešon Tomas je promašio trojku iz povoljne pozicije, Kit Lengford je potom mimo logike pokušao da pogodi za dva, ali ni to nije ušlo, i Real je počeo da slavi trijumf i vođstvo u seriji.

Drugi meč biće odigran u petak, takođe u Madridu, gde je Džefri Tejlor večeras ubacio 13 poena za domaće i bio najefikasniji uz Fabijana Kozera (12 poena), igrača koji je bio "iks faktor" na prošlogodišnjem Fajnal-foru.

Sa druge strane, Kalates je sa 17 poena bio najefikasniji na utakmici, ali mu to neće značiti mnogo posle neizvesne i ipak izgubljene završnice...

Real Madrid Panatinaikos
Izvor: YouTube/Euroleague



Rezultati:

utorak

CSKA Moskva - Baskonija 94:68
/Rodrigez 19, 5 as - Šilds 17, 3 sk, 2 as/

Fenerbahče - Žalgiris 76:43
/Kalinić 16, 3 sk, Gudurić 13, 4 as - Grigonis 10/

sreda

Anadolu Efes - Barselona 75:68
/Micić 21, 3 sk, 7 as - Tomić 14, 4 sk/

Real Madrid - Panatinaikos 75:72
/Kozer 12, 3 sk - Kalates 17, 3 sk, 4 as/

Druge utakmice četvrtfinalnih serija biće odigrane u četvrtak i petak na istim parketima, a potom se serije sele u dvorane gostujućih ekipa. Na Fajnal-for plasiraće se timovi sa tri pobede.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC