Kremirana Mira Marković: Urnu dele na tri dela?

Autor:

Supruga preminulog Slobodana Miloševića, Mirjana Mira Marković, kremirana je danas u 11 časova u dvorani za pogrebne ceremonije bolnice Federalne službe bezbednosti, gde je pre pet dana i umrla u 77. godini.

0
A- A A+
Mirjana Marković Foto: Tanjug/AP photo/Darko Vojinović

Kako se saznaje u bolnicu su stigli njen sin Marko, ćerka Marija i ostala porodica, prijatelji, a od stranih zvaničnika tu je Sergej Baburin, bivši zamenik predsednika ruske Državne dume, prenosi Kurir.

"Sve je spremno, Mira će biti kremirana u 11 časova, kasnije će njen pepeo biti podeljen u tri urne, jednu će uzeti Marko, drugu Marija, a treća će biti poslata u Srbiju i položena pored Slobodana Miloševića u Požarevcu", kaže izvor iz Moskve i dodaje:

"Želja Mire Marković bila je da bude kremirana i njena porodica će joj tako ispuniti poslednju želju".

Međutim, BK televizija navodi da se urna neće deliti na tri dela.

Urnu sa njenim posmrtnim ostacima, po odluci porodice, sutra će u Srbiju doneti njen najbolji prijatelj Dragomir J. Karić, javila je BK televizija.

Karić će urnu predati Udruženju "Sloboda" i ona će u petak uveče biti smeštena u porodičnoj kući Miloševića u Požarevcu.

Pepeo neće biti deljen na tri dela, kako se prethodnih dana spekulisalo u pojednim medijima, javila je BK.

Sahrana Mire Marković je u subotu u 15 časova. Nakon polaganja urne ispod lipe u dvorištu u kojem počiva i njen suprug, sveštenstvo SPC Eparhije braničevske će služiti opelo, koje po ovlaščenju članova porodice organizuje Vojislav Šešelj.

"Kao što je BK televizija ranije objavila, Marko i Marija Milošević su sprečeni da budu na poslednjem ispraćaju svoje majke. Marko će se od nje oprostiti danas na kremaciji u Moskvi, kojoj, nažalost, neće moći da prisustvue Marija, jer ne poseduje putne isprave i ostala potrebna lična dokumenta, zbog čega nije mogla da bude ni na sahrani svog oca 2006. godine", navedeno je u saopštenju.


Bolnica gde je umrla i mesto gde će Mira Marković biti kremirana služi za pripadnike FSB Rusije i teško je pristupačna.

Mira Marković preminula je  u nedelju u 77. godini u Moskvi usled komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dve operacije.

Ostale vijesti